Shenjino Arisa

3 posters

Go down

Shenjino Arisa Empty Shenjino Arisa

Témanyitás  Shenjino Arisa Pént. Jún. 26 2015, 14:29

- Ah. Hosszú volt a gyakorlat ma, Miyu, a sensei teljesen kikészített! - borulok verejték átáztatta ruházatban az ágyra a macskám mellé, és közben azon morgolódom, még is miért kell ennyire lefárasztani az ember lányát. Igaz, keményen kell tanulnunk és fejlődnünk, de hogy én dolgozzak a másik kettő helyett is... De erre az egészre, Miyu csak nyávog egyet unottan.
- Ne feleselj velem! - Azzal a kezeim nyúlnak is már felé, majd felkapva a lapos hasamra helyezem a tanácstalan kisállatot vigyorogva. - Látod, ez lesz a büntetés! - Ujjaim végignyomorgatják, masszírozzák, simogatják a kis teremtést, aki nyomban dörömbölni is kezd nagy vígan. Aligha fogja fel ezt olyan hihetetlen nagy büntetésnek, de ez nem is olyan nagy baj, igazából akármilyen szemtelen is, sohase bántanám.
- És még be se fejeztem a napot. - Néhány unott nyögés után inkább feltápászkodom az alvó alkalmatosságról és lassan leveszem magamról a piszkos, enyhén szagló anyagot. Utálom, amikor ilyen állapotban érek haza, cseppet sem illik hozzám. Sehol a gondosan beállított hajzuhatag, a szép és illatos megjelenés, vagy a tökéletesen tiszta ruházat, pedig igényes embernek tartom magam. De le kell erről szoknom, az biztos. Ha a küldetés úgy kívánja, hogy egy láphoz menjek, akkor még is mit fogok csinálni? Nem tehetem meg azt, hogy kényességből megtagadom a többiekkel való munkát és önkényesen felmentem magam, a társaimra talán ezzel bajt is hozva. De, mindenesetre, mielőtt folytatnám a napomat, átbattyogok az üres házon - hisz ha nem így lenne, nem mászkálnék egy szál semmiben -, majd a konyhában felteszek egy jó nagy adagot melegedni, amíg előkészítem a fürdőben a kádat. Mikor van egy csepp időm, azt szeretem a magam kényeztetésére fordítani, mint ma is akképpen, hogy néhány virágszirom is kerül a vízbe illatosítás gyanánt. Sőt! Ma azt hiszem, Miyu is fog egy jót fürdeni, bár ezt már teljesen biztos, hogy nem fogja díjazni.
A víz forráspontjától számítva már csak pillanatokba kerül, hogy egy ronggyal megfogva a lábasok nyelét a kádban végezzék, s már szedem is elő a macskát, aki már látja maga előtt a végzetét. Persze, nem kerülünk egyből a pancsolás tengerébe, hisz nem megfőzni akarom magunkat, de már szedem elő a kencéket, amik vagy rám, vagy rá kerülnek és végül, amikor jónak ítélem a hőmérsékletet, először a cicával kezdem a kis lavórjában, majd miután megküzdöttem vele, én is belemerülök a saját kádamba vagy egy húsz percre. Kivételesen csak áradozni egy kicsit, pihenni. Az a legjobb, hogy ilyenkor, még ha csak néhány pillanat erejéig is, de legalább otthon lehetek, a családommal, a barátaimmal, a bátyámmal legfőképpen. De, mint minden jó és értékes percnek, ennek is vége szakad, és vissza kell térni a valóságba, hisz holnap nagy nap van. Életem legelső, nyilvános fellépése veszi kezdetét, pontban délután egykor a főtéren. Alapvetően, nem vagyok az az izgulós, lámpalázas alkat, de egész végig, amíg felöltözök és még az után is csak a következő nap jár a fejemben. Hogy mi van, ha hibázom, ha elrontok egy lépést vagy nem csinálom elég tökéletesen. Azt hiszem,. meg vagyok átkozva ezzel a maximalizmussal, hisz ha már ennyi éve ezt tanulom, igazán felmutathatnék némi minőséget, szinte igényelem a dicséretet. De, ezt az érzést inkább még több és több gyakorlással próbálom kiküszöbölni, hogy a lehető legjobbnak érezzem magam, legalábbis úgy, hogy ennél többet nem tudok már tenni. Ami igaz sose fog bekövetkezni, de minden egyes ismétléssel egyre több hibát tudok kiküszöbölni. Így is teszek most, egy egyszerű pizsamaruházatban, mert lusta vagyok valami normálisat felvenne. Itthon úgy se lát senki, nem igaz?
Lila legyező a jobb,  fehér a bal kézbe, a lila felé forgás és kicsapás. Nem jó, itt gyorsabban kell. Nem jó, ott nem arra kell elindulni. Nem-nem-nem! Kész káosz az egész! Rendben Arisa, most nyugodj le és próbáld tiszta fejjel végiggondolni. Egyszerűen nem lehet, hogy izgatottabb vagy, mint egy küldetés előtt, hisz ennek sokkal de sokkal kevesebb tétje van, és ha ennyire görcsbe vagy, teljesen biztos a bukás.
- Rendben, vegyük át még egyszer. - sóhajtok fel, azzal megpróbálok visszaemlékezni a legutoljára tanultakra, és nem utolsó sorban anya szavaira a chakrairányításról. Induljunk ki a gyomorból, onnan a kezek felé, és ahogy mi mozdulunk, azzal is tegyük ugyan ezt, míg végül el nem éri a kezeket, majd annak hosszabbítását, a legyezőket és körbe nem vonja a tárgyat, kék fénnyel árasztva el azt. És ahogy tovább lépsz, tartsd meg az állapotot, majd leereszt. Aztán, gyorsabban. Először a jobb, majd egyből a bal legyezővel, mintha ki-be kapcsolnád a gépeket, fel-fel gyúljanak a fények, végül villogjanak. Hisz kell a műsor, a csapatból pedig én vagyok az egyetlen, aki ninja kiképzésen van és esetleg ilyen fortélyokat is be tud vetni a műsor színesebbé tételéhez. És akkor meg se kell említenem, hogy az előadásnak én leszek a középpontjában, ami még több idegességgel jár számomra, hisz még látványosabb lesz, ha elbukom.
- Meg tudom csinálni! - pillantok Miyura teljes elszántsággal. Ha ennyire se vagyok képes, hogy akarok visszatérni Sunagakurébe, visszaszerezni a várost? Nem lehetnek ilyen gyengék az idegeim.
Ezeket a belső vitákat talán hajnalig játszom le magamban, mikor végre úgy döntök, hogy ideje lenne eltennem magamat pár órácskára, hisz kipihenten jobban dolgozik az ember agya. Kezembe is veszem a cicámat, mint holmi plüsst és magamhoz ölelve alszom el nagy nehézkesen, bár előtte így is kattog egy darabig az agyam. Mennyire egyszerű lenne, ha én is egy macska lennék, aki egész nap eszik, alszik és játszik, még is annyian szeretik, még se tudom, miért.

Fogjuk rá, hogy aludtam valamit inkább. Hayuku-nak is itthon azt mondtam pár perce, hogy persze, én teljesen kipihent vagyok és hogy jól fog sikerülni, amire nem kaptam mást, csak egy biztató mosolyt a konyhából tőle. Mi történt volna velem, ha a család nem fogad be? De végtelenül hálás vagyok, hogy így lett, hisz egy új esélyt adtak nekem.
De már elém is tárul az utca zajos képe, a forgatag, az emberek sokasága, kik igyekeznek a mai teendőiket elintézni és a végtelen sutyorgás, amiből csak egy-egy szófoszlányt ért az ember. Sokkal másabb a hangulat itt, mint régen otthon, és őszintén szólva az elején ez még bántotta is a fülemet, hisz nagyobb nyugalomhoz szoktam. De, végül is ez se olyan rossz. Még utoljára leellenőrzöm a táskámat, hogy az összes szükséges kellék benne van-e, aztán bele vetem magamat a sűrűjébe és erősen azon vagyok, hogy a gyülekezőhelyre találhassak, ugyanis szokásom errefelé eltévedni. Még is, ezen a napon, kivételesen teljesen időben vagyok, mikor megérkezem a tanárhoz, de ennyiben nem merülnek ám itt ki a dolgok. Ruha, legyezők elő, be a házba átöltözni, aztán jönnek a sminkesek, akik pedig kimázolják az arcomat, mintha egy gésa lennék. Szerettem így megjelenni, hona nem egyszer kerültem félreértésbe a kilétemet illetően, hisz nem ez a foglalkozásom, és legfőképpen nem a férfiak szórakoztatására vagyok hivatott, inkább a magaméra. Ezen a napon viszont ez se igazán fékez meg, csak a mérhetetlen izgatottságot és a színpadvágyat érzem az erősen dobogó szívemen kívül. Ez a lételemem. A középpont, a csodálat és a csillogás. És a vágyaim csak még jobban erősödnek, ahogy a csapatból is egyre többen jelennek meg az ajtóba, hasonlóképpen mint nemrég én, majd már harci díszben sorakoznak fel mellettem.
Életem egyik fordulópontja és legnagyobb élménye, mikor mind elindulunk, ki a házból és megpillantom azt a sok embert, aki a kis társaságunkra kíváncsi és a boldogság csillan vissza az arcukról, amint felfigyelnek ránk. Mert ez a művészet egyik lényege. Érzelmeket csalunk ki másokból, pozitív vagy negatív módon hatunk rájuk és a visszajelzéseik pedig minket dicsérnek, esetleg rámutatnak a hibáinkra. Ez idő alatt legalább eljutottunk együtt arra a szintre, hogy amint megszólalnak a hangszerek, mi is automatikusan mozdulunk, ahogy az ütem diktál, s nagy taps közepette megindul a műsor. Mozdulnak a kezek, lábak, csípők és arcok, ahogy réges-régen begyakoroltunk, de már nyoma sincs a gyermeki hadonászásnak, a korral haladva a lépéseink is precízebbek lettek és kész ifjú hölgyekként állunk a nagyközönség előtt. Annyira más így, mint a szülőknek táncolni, akik csak a szépet látják benne, kevés realitás érzékük van hozzá, elfogultak.
De az egész közepén, csak úgy kikapcsol az agyam. Automatikusan villannak fel-fel a legyezőim, ahogy meg van beszélve és nem is gondolkozom, mi jön mi után, csak csinálom egy hatalmas mosollyal az arcomon, szinte leplezni se tudom a boldogságomat, hogy hosszú idő után ismét színpadon lehetek. Az álomvilágomból talán az aprópénz csörgése zökkent ki, amik a földre érve ontják magukból a hangot, mi pedig akár akarjuk, akár nem, néhányra rálépünk, mert emiatt nem állhat le a tánc, de amint vége, csak mosolyogva szedjük ki az érméket a homokból, majd mindent, amit találunk a tanárunknak szolgáltatjuk. Hisz nekünk minek? Vegyük, amolyan hálaajándéknak, hisz a mi fizetségünk a hatalmas tapsvihar és dicséret, amit a polgároktól kapunk.
Minden népnek, országnak, városnak más a művészete, ezért mind egyedi, sajátos értékeket hordoz. Ezért próbálom még inkább beleásni magamat mindenbe ebben az időszakban, amíg itt tartózkodom, persze nehéz a festészettől kezdve a zenéig megismerkedni azzal a temérdek dologgal, amit itt tanulhatok, ha folyik közben a ninja képzésem, de igyekszem. Hisz a lelki egyensúlyunk, műveltségünk ugyanannyira fontos, mint a képességeink.
Innentől, a dolgunk már csak annyi, hogy fogadjuk a gratulációkat, esetleg a felmerülő tanácsokat megfogadjuk, és már mindenki indulhat a maga dolgára, ami esetemben annyi jelent, hogy lejelentkezem a senseinél és a csapatnál, hisz a mai kimenőm eddig tartott. De előtte még egy gyors átöltözés otthon, macskaetetés, némi simogatás és játék azért még jár neki, majd felhúzva a cipőmet, igaz talpig sminkben már rohanok is vissza a csapatomhoz.
Jövő héttől folytatódnak majd a tánc óráim, így még több lehetőségem lesz a fejlődésre, de az elsődleges dolog a képességeim pontosítása és csiszolása, hisz a tánc nem szabadítja fel a várost, ahonnan származom.
Shenjino Arisa
Shenjino Arisa
Játékos

Adatlap
Szint: D
Rang: Genin
Chakraszint: 154

Vissza az elejére Go down

Shenjino Arisa Empty Re: Shenjino Arisa

Témanyitás  Hidan Vas. Jún. 28 2015, 02:09

Szépen írsz Smile Elfogadva. +8 chakra Művésznőnek ^^
Hidan
Hidan
Adminisztrátor

Adatlap
Szint: S
Rang: Akatsuki
Chakraszint:

Shenjino Arisa Empty Ígéret

Témanyitás  Shenjino Arisa Szomb. Aug. 08 2015, 15:38

Ígéret

~ Néhány hónappal ezelőtt, mikor még mindennek nyoma sem volt ~

- Haruzo! - Arisa színátmenetes haja csak úgy lobogott a szélben, miközben kis felszereléseivel robogott bátyja felé a hatalmas kert másik végébe. Akkor még minden olyan nyugodtnak hatott. A kaktuszkert növényei nyílegyenesen mutattak az ég felé, a gyíkok köveken napoztak, néha napján még egy sivatagi róka is tiszteletét tette náluk. A polgárok nap mint nap jártak vízért a nagy térre, a vándorárusok, karavánosok pedig a szokásos piacukat tartották, mintha híre se lett volna arról, mi következni fog. Igaz, voltak némi csendes mozgolódások, hisz egyre több ninja mászkált az emberek körül, az Akadémián is voltak sus-musok, de ez a tanoncoknak nem volt annyira meglepő. Lehet ismét egy nagy küldetésre készülnek, így ők csak azzal voltak elfoglalva, hogy egyszer „nagyok” nyomdokaiba léphessenek. Ezért is határozta el Arisa, hogy aznap igen is sokat fog gyakorolni. Sőt, minden egyes alkalommal, amikor csak tud, mert hiába mindjárt itt a genin vizsga, utána sok-sok teendője lesz. Tengett benne a tettvágy, szinte bizseregtek már az ujjai, hogy megmutathassa a testvérének, mit is tanult mostanában. Imádta, ahogy látja a száját, vagy csupán vigyorogva megdicséri, mennyire ügyes is ő, s elismeri a munkáját, hacsak nem büszke is rá.
Testvére és közte legalább tizenöt, ha nem húsz centi magasságkülönbség volt – ki tudja, azóta a lány nőtt-e valamit -, meg az a hat év is, nem mellékesen. Ritka alkalmak voltak, mikor láthatták egymást, lévén Haruzonak elég kötött munkahelye volt. Egész nap csak a fazekasműhelyben ügyködött, szebbnél szebb és kiválóbbnál kiválóbb tárgyakat készítve. Az egész országban híresek voltak az edényei, a vázái, s a legtöbb keze alól kikerült remekmű, amit nagy gonddal, akár órákig festegetett ki. Újonnan már műszakértőnek is felkérték dolgozni, így az a maradék kis szabadideje is elúszott, amikor találkozhattak volna. Ha nem árverezésen volt, hogy figyelemmel kövesse műveinek értékét, akkor egy karavánnal utazott, vagy pedig felbecsülte egynek s másnak az értékét.
- Hogy vagy húgocskám? - A fiúhoz tartozó karok gyorsan hóna alá is nyúltak, hogy felrepítsék a levegőbe és egyet pördülve a testhez vonják, átölelve így őt. A korkülönbség ellenére, mindig nagyon jól kijöttek egymással, sőt néha túlságosan is bensőségesnek volt mondható a kapcsolatuk.
- Sokkal jobban, hogy láthatlak! - Arcára hirtelen már is egy csillogó mosoly fagyott, s nagy boldogan egy cuppanós puszit nyomott testvére hófehér, hibátlan arcára, ami a család egyik ismertetőjegye volt. Holott a fiúnak, húgával ellentétben sima, egyszerű fekete hajzuhataga volt, ami rakoncátlanul verdeste a vállát, ha hagyta szabadon növögetni. Testi ereje is jóval meghaladta Arisáét, ha már ilyen nagy egyszerűséggel fel bírta kapni, noha nem elékezett rá, hogy valaha edzeni látta volna őt. És így indult a délután.
Sorozatosan bemutatott mindent, a bushintól a legújabb fegyverekig, amikor végül csak finálé következett. Persze, az országtól nem áll messze a bábhasználat, ami szinte mindegyik mástól igen, de még is ezt tartotta a fénypontnak a kis előadásában, így miután kihozta a házból az érdekese kinéző kis figurát, csak vigyorogva mutogatja neki. Szerencsétlent előbb felöltöztette az egyik már kinőtt táncos ruhájába, és harc helyett inkább megtáncoltatta a fiú előtt.
Túl idilli volt a helyzet, és mint ahogy lenni szokott, ez se tartott olyan sokáig.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Hogy lezáródtak a vizsgák, már hallani lehetett a visítozásokat lentről, a fegyverek egymásnak csapódását és a harci kiáltásokat. Meg merem kockáztatni, hogy jó néhányunk családjának azokban a pillanatokban fellegzett be, de ő teljesen biztos volt abban, hogy a sajátja él még. Lehet, csak kisgyermeki naivitás, de a bátyja is ezt mondta.
Eljött az újabb gyors karaván, hogy még néhány gyereket magával vigyen. Természetesen, mindenki tudta, hogy nem menthetik meg a börtöntől – jobb esetben – az összes kis genint, de igyekeztek a lehető többet elküldeni. A karavánnal egy időben érkezett meg az az ismerős arc, amivel a lány évekig élt együtt, s a kezében egy gyűrűt szorongatott, de olyannyira, hogy az egész marka fehérré változott. Arcán látszódtak az idegesség és a félelem jelei, hiába próbálta leplezni maradék erejével. De csak átgázolt a gyerektömegen, egészen a húgocskájáig és lehajolva adott egy óvatos puszit az ajkaira, majd csak kezével lágyan végigsimított a buksiján.
- Minden rendben, érted? - Egyből a lényegre tért, hisz tudta, hogy a legfontosabb ebben a helyzetben az, hogy a leányzó megnyugodjon. Hideg fejjel kell végigélnie ezt, mert ellenkező esetben nem lesz jó vége. - Ne csinálj semmi butaságot. - Ezzel csak eresztenek a szorításból az ujjai a szabad kezén, és a benne lévő kék köves tárgyat a testvére bal gyűrűsujjára húzza.
- Ezt hoztam legutóbbi utamról. - Ilyen helyzetben nem volt könnyű mosolyogni, de akkor Haruzo megpróbálta, csak Arisa kedvéért, aki szerencsétlen még mindig fel se tudta fogni, hogy mi történik. Annyit tudott csupán, hogy nagy a baj és sokan halnak meg/tűnnek vagy menekülnek el, ezért hihetetlenül féltette a szeretteit, első sorban a bátyját. - Ez meg fog védeni, rendben? A tiéd, tőlem. - Csak ezért jött volna idáig? Inkább menekülnie kéne!
- Ha... Haruzo! Siess gyorsan! Menj el! - A húga szavaira csak megteltek könnyel a szemei és aprót bólintott.
- Én is menni fogok. De... te csak maradj Konohában és legyél jó kislány. Majd... majd érted megyek, rendben? Ha minden rendbe jön, hazahozlak anyáékhoz. Addig is, vigyázz magadra. Szeretlek, ugye nagyon jól tudod? - A hosszú, férfias karok kinyúlnak érte és talán kicsit túl erősen is vonják testhez törékeny lelket. Ő is nagyon-nagyon szerette,ezért meg tudta érteni.

- Én is téged. - nyel egy nagyot, és még mindig csak szomorúan bámulja a testvére arcát. - Tartsd be az ígéretedet, rendben?
De nem volt idő több beszédre, Haruzo csak válasz nélkül némán megfogta derekánál és felrakta a puputeve hátára, majd elindultak a nagy semmibe, a sivatagon át. Felfogni se igazán lehetett ezt a gyorsaságot, de megígérte, hogy érte jön, nem igaz? És Haruzo nem olyan, aki megszegné az ígéreteit! Miden esetre, csak még jobban szemügyre vette a gyűrűt, elég érdekes alakja volt, a kő részét ki lehetett nyitni, mint egy nyakláncot, amibe képet lehet tenni, csak ebben a mérgeknek van helye. Érdekes.
- Ez olyan, mint egy eljegyzési gyűrű! - Szólal meg az egyik kereskedő mellette, akik elviszik őket Konohába. - Drágakővel. - folytatja csak tovább. - Jó pénzt adok érte! - Ez most komolyan alkudni akar? Csak morgott egyet a kislány és noha alig volt nyolcszáz ryu nála, megrázva fejét elutasította az ajánlatot. Vajon miért kapott a bátyjától egy ilyen gyűrűt?
Mindenesetre, vissza helyezte az ujjára és onnantól gondosan ügyelt, nehogy valamelyik karavános esetleg elorozza, hisz tökéletesen ki tudta nézni ezt belőlük. Mindaddig ébren őrizte a tárgyat, amíg el nem érkeztek az úti céljukhoz és le nem pakolták a néhány kis rakományt a Hokage épülete előtt. Őszintén szólva, egyik se igazán tudta, még is hogy kéne a kage előtt viselkedni, vagy mit kell mondani, de végezetül nem is kerültek elé. Egy irodában mindenkinek felvették gondosan az adatait, és ezek tekercsek mentek fel, őket pedig ezek után már várta az ideiglenes befogadó családjuk.
- Szia! Shintaro vagyok! - Egy tizenhét éves forma, szőke fiú nyújtott neki mosolyogva kezet. Ezek szerint itt is jár neki egy báty, de akármi is történik, Haruzot senki se pótolhatja.
Shenjino Arisa
Shenjino Arisa
Játékos

Adatlap
Szint: D
Rang: Genin
Chakraszint: 154

Témanyitás  Jiraiya Hétf. Aug. 10 2015, 19:51

Áh! A jóból mindig keveset adnak >.> Nagyon tetszett és végre egy Sunagakurei leírás a háborúról, amely a családok széthullását is bemutatja. Nagyon tetszett, de a mennyiség miatt, így most csak +10 Chakrát tudok adni!

Egyébiránt Shiren karakteremnek írhattok, bárkinek szívesen segítek ha tudok Smile !!
Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.