Kazeshi Iroh

2 posters

Go down

Kazeshi Iroh Empty Kazeshi Iroh

Témanyitás  Kazeshi Iroh Szomb. Júl. 02 2011, 15:52

Név: Kazeshi Iroh
Ország: Víz Országa
Rang: Genin
Kor: 15
Nem: Férfi
Felszerelések:
  • 10db Kunai
  • 15db Shuriken
  • 30db Senbon
  • 1db öreg katana
  • 1db Elsősegély készlet
  • 1 doboz Energiatabletta
  • 10m Dróthuzal

Kinézet:
  • Haja: Barna, rövid
  • Szeme: Barnás-zöld
  • Magasság: 172cm
  • Súly: 67kg
  • Testalkat: Átlagos
  • Testfelépítés: Erős, de nem az a kimondott „izompacsirta”
  • Ruházat: Fejpánt, magas galléros póló, halásznadrág, övtáska
  • Ékszerek: Gyűrű (bal hüvejkujj)

Jellem: Intelligens; szókimondó; eléggé sértődékeny; nem kedveli, ha nincs igaza, és ezt ki is nyilvánítja; fogékony az új kapcsolatokra, ennek ellenére bizalmatlan és óvatos.

Előtörténet:

Valamivel több, mint 16 évvel ezelőtt…
Adott egy apa (Iroh), és a fia (szintén Iroh). Az apa visszavonult ninja, magába forduló, mogorva. Mivel elveszítette egy lábát harc közben, a ninja lét már nem volt olyan kecsegtető a fia számára. Az apja hiába győzködte, az hajthatatlan volt, sőt, még a városból is kiköltöztek a Víz országának egy félreeső kis szigetére, mely egy aprócska pont volt a tengerben ugyan, de egy csendes és boldog halászfalu lakta. A sziget területének nagyrésze erdőség, és a parttól nem messze egy kis művelhető föld volt csak, eköré épült a falu. Az ott lakók fő élelemforrása nem más volt, mint a hal. Ez a környezet pont megfelelő volt a fiúnak, és mivel apja nehezen tudta volna egyedül leélni hátralévő éveit, arra kényszerült, hogy ő is vele tartson. Hamarosan a fiú megismerkedett egy helyi lánnyal, egymásba szerettek, onnantól a természet „tette a dolgát”. A nő várandós lett.

Iroh 0-6 éves időszaka
A kisfiú egy apró foltnyi barna hajjal a fején született, és jó hangosan felsírt. Semmivel sem volt különlegesebb, mint az összes többi gyermek, viszont születésével mégis furcsa dolgot tett. Megváltoztatta nagyapja jellemét. Az öreg igaz így is távolságtartó maradt másokkal, de a kisfiú a szeme fénye volt. Egy új esélyt látott benne, hogy fia helyett ugyan az unokájából, de olyan embert faragjon, aki követi őt a harcos útján. Erre természetesen a szülők is felfigyeltek, és nyomatékosan felszólították a papát, hogy még csak ne is említse a ninjákat a kicsi előtt. Se akkor, se később. Ennek ellenére a legöregebb Kazeshi mindig csak azon gondolkozott, milyen jó lenne, ha az unokája ninja lenne. De ez csak álmodozás volt, hiszen a fiút apja magával vitte a csónakjával halászni, sőt az első szava is „hal” volt. A szülők már-már kezdték úgy érezni, hogy boldogok, nincs semmi gondjuk, hisz családjuk van, és megélhetésük. Azonban, mint oly sokszor, a sors közbeszólt. Nem sokkal a kölyök 6. születésnapja előtt hatalmas vihar pusztított a térségben. Ha a szél nem lett volna elég pusztító, akkor a víz az volt. A környező szigetek nagyrészét eltüntette a vihar a föld színéről. Szerencsére Iroh-ék faluja azon kevesek közé tartozott, amit megvédett a környező erdő. Más szigetek falvai is így menekültek meg. Károk persze mindenhol lettek, de a fő gondot nem azok jelentették. A szerencsétlenebbek jobb híján a szerencsésebbeket fosztogatták, és hamarosan már rá se lehetett ismerni, az egykor békés falura. Idővel nem csak a hajléktalanok fosztogattak, hanem bűnözők is. Öröm az ürömben, hogy egyszer arra tévedt egy menekülő szökött ninja, és Kirigakure Ninjavadászai is követték, majd a faluban kivégezték, ezzel még a többi bűnözőt is elijesztették a faluból. Az falusiak hősként tekintettek a munkájukat végző ninjákra, akik nem sokkal később visszatértek Kirigakurébe.
Innen persze elkerülhetetlen volt, hogy az öreg meséljen unokájának arról, hogy ő is ninja volt valaha. Szülei hiába soroltak rengeteg ellenérvet a harcos hivatáshoz, a nagypapa kalandos, és izgalmas történetei rabulejtették a fiút. Attól a naptól kezdve Iroh élete fordulatot vett.

Iroh 6-14 éves időszaka
Válaszút előtt állt. Vagy az apja útját követi, vagy a nagyapjáét. Nem volt nehéz a döntés. Onnantól nem ment csónakázni, és halászni többé. Ideje nagy részét immár azzal töltötte, hogy nagyapjával elment az erdőbe, az öreg leült egy kőre, és onnan adva instrukciókat edzette Iroh-t. Mivel fiatal volt még és viszonylag tudatlan, nem taníthatott neki jutsukat, szépen az alapoktól kezdve, először a kunai-, shuriken- és katanahasználatot, majd a chakra rejtelmeit tanította meg. Ahogy telt az idő is Iroh nőtt egyre inkább az elemi jutsuk irányába húzott a szíve. Sajnos ezt nagyapja nem nagyon tudta megtanítani neki, mert annakidején ő egy kardforgató volt. Mikor Iroh elérte a 8 éves kort, a szülei heves tiltakozására, de Iroh és nagyapja hosszú útra indult, vissza Kirigakurébe. Ott ketten éltek, Iroh beiratkozott az Akadémiára, nagyapja pedig egy üzletet nyitott, bár Iroh a tanulás mellett gyakran kisegítette az idősebb Iroh-t, mert mint az többször bebizonyosodott, az öreg szellemi és fizikai képességei az idő múlásával igencsak meggyengültek. Az akadémia kezdő évei Iroh számára nem jelentettek túl nagy kihívást, hisz már korábban megtanulta amit kellett, viszont később olyan tudás birtokába jutott, amit nehezen tudott volna otthon megtanulni. Ismeretei a chakra természetében, és a nin- és genjutsuk terén is kiszélesedett. Akadémiai évei végén napló írásába kezdett…

„Úgy érzem kész vagyok, hogy geninné váljak. Ez meglepő… Nem izgultam szinte még sohasem ennyire, de most majd’ ki ugrik a szívem, ha a holnapi vizsgára gondolok. Tudom, hogy tökéletesen felkészültem, de félek, hogy a nagy izgalmamban elrontok valamit. Nem akarok csalódást okozni papira. Apropó, papi. Sajnos egyre rosszabbul van. Már alig tudja vezetni az üzletet. Nem tudom, mi lesz így. ”
.
.
.
„Ezaz! Tudtam, hogy sikerüni fog. Az alap technikák tényleg nem jelentettek gondot. Sokat jelentett, hogy papi is eljött, az eső ellenére is. Láttam, nagyon büszke. Sőt, egy kardot is adott, bár nem volt az az első osztályú katana, de érzelmi érték ez van. És nagyon szép az a varjúfej alakú faragás a markolaton. Valami tekercs fedi a markolatát, de nagyapán szerint azt jobb, ha addig nem babrálom, míg nem leszek felelősségteljes mások iránt. Nem értettem. Annyira nem is fontos”
.
.
.
„Papi elhunyt. Sajnos a bolt is csődbe ment. Hiába lettem genin, nem tudtunk sokáig örülni neki. Annyi pénzem még van, hogy hazautazzak, bár nem tudom, hogy a visszaút, és a temetés költségeit hogy állom, vagy, hol fogok lakni. A legjobb lesz, ha minél több munkát vállalok el, akkor talán megoldhatom a gondjaim.”

Elértünk a jelenbe. Iroh 15. születés napja, és kénytelen munkába kezdeni, folytatni az utat, amit nagyapja ráhagyott. A többi már a jövő zenéje.

A hozzászólást Kazeshi Iroh összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Júl. 03 2011, 17:00-kor.
Kazeshi Iroh
Kazeshi Iroh
Játékos

Adatlap
Szint: D
Chakraszint: 121

Vissza az elejére Go down

Kazeshi Iroh Empty Kiegészítés

Témanyitás  Kazeshi Iroh Szomb. Júl. 02 2011, 15:54

Sziasztok!
Remélem, a történet megfelel az elvárásoknak. A tekercset a kardon, majd állatidézéshez szeretném kijátszani, ha ez majd elérhetővé válik a karakterem számára. Valamint a papi, és a karakterem képét késő délután pótolom Wink

További szép napot!
Kazeshi Iroh
Kazeshi Iroh
Játékos

Adatlap

Kazeshi Iroh Empty Re: Kazeshi Iroh

Témanyitás  Vendég Szomb. Júl. 02 2011, 16:25

a neved nem Iroh-kun akart lenni? Question

Vendég
Vendég

Kazeshi Iroh Empty név

Témanyitás  Kazeshi Iroh Szomb. Júl. 02 2011, 17:07

Nem, az direkt hun Very Happy de vannak zavaróbb nevek is, szerintem ebből nem lesz gond.
Ezek elkerülése végett csak átneveztem Very Happy
Kazeshi Iroh
Kazeshi Iroh
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Konan1 Szomb. Júl. 02 2011, 17:41

Szia.

Először is üdvözöllek téged az oldalon és remélem, hogy kellemes időtöltésben lesz részed nálunk ^^
Az előtörténetedre rátérve: Nekem nagyon tetszett, mind a hossza, mind a története kielégítő volt számomra, pusztán egy-két tényleg elenyésző hibát véltem felfedezni. Mi az általad leírt csakrát Chakrának írjuk, ahogyan az a mangában is van, valamint jobb szeretjük használni a Kirigakure no sato/Kirigakure, Konohagakure no sato/Konoha megnevezéseket az Avarrejtek valamint Ködrejtek helyett. Ezen apró hibák ellenére is, Elfogadom! az előtörténetedet.

Kezdő chakra mennyiséged: 100 ch
Kezdő pénzösszeged: 2800 Ryou
Alapjutsuk mellett, mivel kirigakurei ninja vagy, jár még a Kirigakure no Jutsu (Víz elemű jutsuknál találod a leírást); Muon Satsujin Jutsu // A Néma Gyilkolás Technikája ( taijutsuknál a leírás) alapjutsunak.

Ami még hátra van számodra az az, hogy készítesz egy a szabályoknak adatlapot és amint ezzel készen vagy játszol! ^^
Kellemes időtöltést az oldalon.
Üdvözlettel: Konan

//Off:Kiro-chan, neked meg üzenném, hogy nem éppen szabad más előtörténetekhez irkálni Smile A mesélők dolga eme dolgok felfedése. Ezekért általában büntetést szoktunk kiszabni, azonban én eltekintek ettől most. Razz //
Konan1
Konan1
Inaktív

Témanyitás  Kazeshi Iroh Vas. Júl. 03 2011, 14:55

Kazeshi Iroh írta: A tekercset a kardon, majd állatidézéshez szeretném kijátszani, ha ez majd elérhetővé válik a karakterem számára.
Hello, bocs, hogy megint írok, csak azt szeretném megérdeklődni, hogy az említett idézés kijátszását majd egyszer játék közben tudom megtenni, hogy "...használtam a tekercset és ez meg az történt...", vagy jobb, ha egy állattal való megismerkedést beleszövök az előtörténetbe, hogy azután ne legyen légbőlkapott, mikor majd kijátszanám egyszer.

A másik kérdésem az lenne, hogy én ugyan beírtam kezdő elemnek a vizet, mert ugye a kirigakure no jutsu miatt kellett, de akkor kirigakurei nem is lehet alapból pl szél elemű? mert azt akartam volna, viszont akkor nem tudnám használni a kirigakuret?

bocs, ha kicsit érthetetlen lett Very Happy
Kazeshi Iroh
Kazeshi Iroh
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.