Baku

2 posters

Go down

Baku Empty Baku

Témanyitás  Baku Hétf. Szept. 11 2017, 22:46

Név: Baku
Ország: Sunagakure no sato/Szél országa
Rang: Genin
Szint: D (Genin)
Chakraszint: ??
Kor: 14 év
Nem: Fiú

Felszerelés: (Kuwagata) 5 db kunai, 5db shuriken, 10 db senbon, 1 wakizashi, 10 db robbanó jegyzet, 1 db szerszámkészlet, 5db füstbomba, 1db elsősegélykészlet

Kinézet: Nagyjából átlagos testalkata van. 165 centi, és 62 kiló, nincsenek gigászi izmai, de nincs is rájuk szüksége. Kívülről azt mondaná rá az ember, hogy egy zseni. Pontosan olyan szétszórt és rendetlen, főként külsőre, mint amilyen jól bánik bábjaival. Ruhája rendetlen, feketés színű. Világosbarna haja madárfészek szerűen áll össze-vissza.

Jellem: Imád a bábjain barkácsolni, és nagyon szeret sógizni is, amiben elég ügyes is. Felettébb türelmes srác, nagyon nehéz dühbe hozni. Okos és taktikus, logikus gondolkodású fiú. Kézügyessége és kreativitása is kiemelkedően jó. Ezekből adódik, hogy bár nem egy kifejezetten erős harcos, nehéz túljárni az eszén, kevés helyzet tudja meglepni, vagy sarokba szorítani. Mindig van valami ötlete. Nagy hátrány viszont, hogy ami nem érdekli, arra nem tud odafigyelni, könnyen veszi akár „ellustul” az adott témával kapcsolatban.

Technikák: alap E jutsuk, Kugutsu no jutsu

Előtörténet:
A nevem Baku. 14 éve születtem, Január 4-én, és Sunagakure falai között láttam meg a napvilágot, Atsumi és Keito Karuga első és egyetlen gyermeke ként.

Anya halálára sajnos nem emlékszem, születésemkor meghalt, szülés közben halt meg. Miután kézbe vett elmosolyodott,  mikor visszaadta az orvosoknak meghalt. Apa 3 évre rá, egy bevetésben vesztette életét. Szeretett, és azt akarta, hogy jó shinobi, de leginkább jó ember legyek.

Szüleim jó kapcsolatban voltak egy Ikou nevű idős, 50 éves bábmesterrel, Ikou-val. Apa rá bízott engem halála előtt. Számára én jelentettem a családot. Ő nevelt, és ő tanított engem, hogy olyanná válhassak, mint akinek szüleim szerettek volna, igaz, jó shinobinak. Tőle tanultam meg a vízen és függőleges falon járást* is.

A Sensei kedvenc játéka a sógi volt. Naphosszat el tudott játszani, és engem is megtanított. Sok mindenre tanít a játék. Türelem, kivárás, taktika. A Kugutsu-n kívül szinte mindenre, amire egy jó bábmesternek, egy jó shinobinak szüksége van.

Mikor még tökmag voltam (4-5 évesen), csak bábozott nekem, kicsiny, fa bábokkal. Aranyos történeteket mesélt el, én pedig ámulattal figyeltem a játékát. Néhány évvel később már segíthettem neki bábokat készíteni, javítani, akár meglévő bábjain fejlesztgetni. Közben pedig ellestem, hogyan kell bábokat készíteni.

8 éves koromban felvettek az akadémiára. Unalmasan teltek a napok, délelőtt az iskolában szétuntam volna magam, ha nincsenek ott a barátaim, délutánonként viszont sokat játszottunk és edzettünk közösen. Az első két évben alapokat tanultunk, ami nem tudta lekötni a figyelmem, tanulni is csak úgy tudott a sensei rávenni, magamtól nem ment. Viszont a jegyeim jónak mondhatóak voltak, köszönhetően a sensei maximalista módszereinek, például, volt, hogy nem kaptam vacsorát, amíg nem készültem el az aznapi leckéimmel. Elméleten kívül gyakorlati dolgokat is tanultunk. Első két évben még csak taijutsu alapokat és távoldobást tanultunk. Ezeket nagyrészt barátaimmal gyakoroltam, viszont volt olyan is, hogy azért kellett megszakítanom a teendőmet, tanulást például, mert Ikou „rám támadt” és meg kellett küzdjek vele.

A tizedik születésnapomon Ikou-sensei valami egészen különlegeset mondott nekem: „Kicsi Baku. Mit szólnál, ha készítenénk neked egy saját bábot?” Nagyon megörültem ennek. Másnap reggel a mester reggeli közben így szólt hozzám: „Ha befejezted, menja műhelybe, nekem van még néhány elintéznivalóm.” Azzal elsietett. Befejeztem a reggelit, és átmentem a műhelybe. Ikou már este előkészíthette a szerszámokat, gondolom csak az alapanyagokért ugrott el csak, vagy nem tudom, de kb 10 perc múlva ő is megérkezett.
-„Készen állsz?” Odahívott az asztalhoz, és elővette a szükséges anyagokat. Először megterveztük, hogy nagyjából hogyan nézzen ki, miket tudjon, meg minden fontos tulajdonságát.
Ebédig folyamatosan terveztünk, és megalkottunk egy egész pofás kis bábot. Ebéd közben is csak erről ment a beszélgetés, még jobban finomítottunk a terveken,Ikou mondott néhány ötletet/tanácsot az elkészítésre. Az ebéd után a sensei elvitt bevásárolni. Megvettük a szükséges alapanyagokat a báb mechanikáihoz, hisz a senseinek voltak már alapanyagai a báb testéhez. Így elugrottunk a közeli boltba, és beszereztünk minden szükséges alapanyagot, kezdve a drótoktól, egészen két hatalmas pengéig, melyet majd a fejére akartunk felhelyezni. Mikor végeztünk, azonnal visszamentünk a műhelybe, és elkezdtük összerakni magát a bábot. Hosszú munka volt, pláne, hogy a Sensei a maximumot akarta kihozni belőle és belőlem, így ha valami nem tetszett neki, újra kellett csinálnom. A törzse elkészült viszonylag hamar, a többi részlettel viszont elég sokat bajlódtam.
A végeredmény egy nagyjából velem egymagas báb lett, melynek a fején két szarvszerű penge volt, mint a szarvasbogárnak, innen is a neve: Kuwagata. A testében ekkor még nem sok mechanikát szereltünk be, viszont a sensei előre gondolkodott, és már kialakított néhány helyet a későbbi mechanikáknak. Két pár keze volt, az alsó párba rejtett pengéket helyeztünk el, a felsőbe viszont egyelőre semmit. Mindkét pár karján 3-3 „ujj” található, amik igazából horgas kampók. Ezen kívül, a szájába helyeztünk el egy tűvető szerkezetet.

Másodikban elkezdtünk már tanulni a chakráról, de igazán csak harmadikban tanultunk róla. Másodikban kezdtünk el alap technikákat is tanulni, illetve Ikou-sensei ekkoriban kezdte megtanítani nekem a Kugutsu no jutsu alapjait. Ettől kezdve siettem megírni a leckémet és rögtön mentem is edzeni és a technikát gyakorolni. Félév környékére eljutottam odáig, hogy Kuwagatát már tudtam irányítani, igaz nem mesteri szinten, még kicsit esetlen volt a mozgása. A sensei megmutatta, hogyan kell aktiválni a különböző mechanikákat is. A sok gyakorlásnak hála a negyediket már úgy kezdtem, hogy képes voltam Kuwagatát rendesen irányítani, harcolni és megvédeni magam vele. A szünetben kicsit ügyködtünk rajta, a hátára felkerült két nagy szárnyszerű fém páncél, amik alá egy nyílást vájtunk az üreges testébe, amit a szárnyaival lehet lefedni. Illetve a felső pár kezének második ízébe helyeztünk egy-egy gránát kilövő szerkezetet, amibe 5-5 füstgránátot helyeztünk.

12 éves koromban, geninné avatott a vezetőség. Ebben nagy szerepet játszott Ikou-sensei tanítása, és Kuwagata is. Egyszerű elméleti feladatok voltak, viszonylag könnyen mentek, mégis kicsit megijedtem a feladatsortól, elsőre rengetegnek tűnt. Gyakorlatban  meg kellett küzdenem az egyik vizsgabiztossal. Magának a harcnak úgy mentem neki, hogy biztos nem lesz nehéz, viszont az első neccesebb helyzet után rájöttem, hogy komolyan kell venni.  Vesztettem ugyan, viszont a harc nem is a győzelemről szólt. Egy összetett vizsga volt, amiben a technikáimat, az ügyességem, a tudásom, és a harci szellememet, győzni akarásomat tesztelték. A harcban Kuwagata segített, szerencsére nem esett semmi komoly baja, a készleteit kellett csak feltöltenem nagyjából, meg azt a minimális sérülést, amit bekapott kijavítani.

A vizsgára nagyjából egy héttel, az avatóünnepség napján járunk. Békésen sétáltam az ünnepségre, sok időm volt a kezdetéig, gondoltam beugrok útközben harapni valamit. A Sensei már korán reggel elment, egy üzenetet hagyott az asztalon: „Egy kis dolgom akadt, utána kell nézzek néhány dolognak pár társammal. Találsz némi pénzt az asztalon, reggelizz meg és menj az ünnepségre. Én is ott leszek. Viszont azt szeretném, ha magaddal vinnéd a bábod is, belepakoltam néhány dolgot, azokhoz ne nyúlj, csak azért mondom, hogy ne lepődj meg, hogy nehezebb, mint kéne. Találkozunk az ünnepségen. Ikou.” (Ugyanaznap Ikou. "Hajnalban korán el kellett mennem, mert a tanács elküldött engem és néhány társam, hogy nézzük meg, hol tart az ellenség. Ahogy láttuk, az Iwagakurei csapatok olyan 15-20 kilóméterre táboroztak le, és várják, hogy a Kirigakurei csapatok csatlakozzanak hozzájuk. Visszaérve jelentettem a tanácsnak a helyzetet. A tanács idiótákból áll. Az egész falut evakuálni kéne, ők viszont azt hiszik, bírhatunk ekkora ellenféllel. Kiküldtek további egységeket, hogy erősítsék meg a város védelmét. A tanács elengedett, én pedig rohantam az akadémiára. Mikor odaértem az első dolgom volt, hogy szóljak a tanároknak és a Kazegakénak is a tanács döntéseiről. Remélem, Baku hamar végez, és el tudunk menekülni minél hamarabb. Mert ha nem, nem valószínű, hogy túléljük.") Tényleg úgy volt, ahogy mondta. A bábom nehezebb volt, és ő is ott várt az ünnepségen. A Kazekage beszéde után kezdődött a ceremónia, viszont elég hamar be kellett zárni az ünnepséget, mert jött a hír, hogy a falut Iwa shinobik támadták meg. A Sensei azonnal elragadott, és rám parancsolt, hogy azonnal kezdjek el rohanni a városhatár felé, meneküljek, nemsoká’ jön ő is. Elkezdtem rohanni, hátamon Kuwagatával, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nincs sok kiút a városból, mert a kapukat lezárta az ellenség. Így hazarohantam volna, de láttam, hogy a házunk már romokban áll a harcok miatt, sőt, a faluban rengeteg ellenséges ninja férkőzött be addigra. Elbújtam, és vártam a senseit. Szerencsére hamar rámtalált. Közösen próbáltunk kiszökni, ami még így is nehéz volt. Menet közben Ikou lekapta a hátamról a bábom egy pillanatra, és mondta, hogy szálljak bele. Beleszálltam, ugyan szűkös volt nagyon a hely, és innentől kezdve én alig láttam már valamit az egészből, csak annyit észleltem belőle, hogy rázkódok, meg néha egy-egy kisebb ütés éri a bábot, valószínű shurikenek. „Egyedül” már sikerült kiszöknie a senseinek, nem tudom, hogy, de sikerült neki. Estefelé szállhattam csak ki a bábból, addig benne kellett maradnom, és várnom, hogy elég messze kerüljünk a falutól. Egy elhagyatott kis kunyhóban találtam magam, mikor kiszálltam a bábból, és fáradtságomban épphogy kinyújtottam a tagjaimat, el is aludtam. Másnap reggel, inkább kora délután, mikor felébredtem, a reggeli illata csapta meg az orrom, amit a sensei csinált. Reggeli közben felmértem, mik azok a dolgok, amiket magunkkal hoztunk. Tábori gáztűzhely, kis evőkészlet, étel, néhány ruha, illetve ninja felszerelések meg minden féle szerszám, amivel a bábokat lehet javítgatni. Gyorsan megreggeliztünk, elpakoltunk mindent, és indultunk tovább. Azóta a sivatagban császkálunk a sivatagban, próbálunk életben maradni és kerülni az ellenséges csapatokat.

*A vízen és falon járást csak nagy nehezen tanultam meg. Sokszor eláztam, és sokszor leestem a falról, mire megtanultam. Ikou-sensei türelemre és hidegvérre akart tanítani, ezért mikor már kezdett jól menni, megzavarta a vizet, vagy megrázta a falat, amin felmásztam. Nem szerettem ezeket az edzéseket, de addig nem engedett el, amíg nem értem el az általa kijelölt célt. Sokszor kapott el a hév, de meggyőzött, hogy nyugodjak le, akár drasztikus módszereket is alkalmazva.

A hozzászólást Baku összesen 9 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Nov. 19 2017, 21:13-kor.
Baku
Baku
Játékos

Adatlap
Szint: D
Rang: Genin/Bábhasználó
Chakraszint: 120

Vissza az elejére Go down

Baku Empty Re: Baku

Témanyitás  Uchiha Kagami Hétf. Szept. 11 2017, 23:37

Szervusz!

Először is, hadd üdvözöljelek az oldalon, mindig örömteli új tagokat látni! Viszont, térjünk is a lényegre. Sajnos, előtörténetedet ebben a formában nem fogadhatom el, tehát

el kell, hogy utasítsam,

mivel nem felel meg a szabályzatban megfelelt követelményeknek. Gondolok itt mind a formai követelményekre, mind pedig a tartalomra és hosszra is. Kezdetnek ajánlom, hogy olvasd végig a szabályzatot, abból is az előtörténetekre vonatkozó kritériumokat, majd néhány elfogadott előtörténetet, amelyekből ihletet meríthetsz. Előtörténetedből semmi sem derül ki Baku Akadémiai éveiről, a genin vizsgáról, geninként eltöltött idejéről, továbbá az alapadatok rész teljesen hiányos. Amennyiben ezeket pótoltad, előtörténetedet a szabályzatnak megfelelően kiegészítetted, kérlek, jelezz nekem privátban vagy itt egy új hozzászólásban. Sok sikert!

Üdv: Uchiha Kagami

Néhány hasznos link:

[url=http://narutohun.niceboard.org/f1-szabalyok]Szabályzat
[/url]
Shinobi előtörténet szabályzata
[url=http://narutohun.niceboard.org/t3322-kowarii-zion]Egy elfogadott előtörténet
[/url]

Aamun tullen yö tarinansa kertoo

Állandó mesélések (4/4)
- Kowarii Zion

- Jelenlegi kaland: A bánya titka

- Shiawase Zouo
        - Jelenlegi kaland: Messzi földeken

- Hiroto Osumi, Gensai Hayato és Kenta Koizumo
        - Titkok, melyeket őrzünk

- Nosaru Kyoya
        - Teremtés

Szilánkok Fórumkaland
- Kiolvasztás alatt
Uchiha Kagami
Uchiha Kagami
Kalandmester

Specializálódás : Több éves posztok előkutatása

Adatlap
Szint: S+
Rang: A Gundan Könyvtárosa
Chakraszint: Vodka

Témanyitás  Uchiha Kagami Szomb. Szept. 23 2017, 16:45

Szervusz!

Nos, mivel múltkor jeleztél nekem, így újfent itt vagyok az értékelésre. Mint azt privátban is mondtam, a hossz miatt ne aggódj, az megvan. Azonban, az előtörténetet ebben a formátumban még mindig

nem fogadhatom el,

de meg kell említenem, hogy bőven jobb, mint az első verzió volt. Amiről bővítést kérnék tőled, azok a Baku érzései a Genin vizsgán, egy kicsit több NJK mozgatás az ET-n belül, továbbá kérlek ügyelj arra, hogy a Naruto Gundan jelenleg hatályos történetvezetési rendszere szerint, Sunagakure éppen Iwagakure megszállása alatt van, a IV. Nagy Shinobi Háború miatt. A shinobik vagy fogságba estek, vagy pedig elmenekültek és Konohában telepedtek meg. Jelenleg játéktéri kalandként zajlik Sunagakure felszabadítása, azonban az előtörténetedből hiányzik az a rész, hogy Baku mit tett akkor, amikor Sunagakure el lett foglalva. Menekült? Maradt fogolyként? A sivatagban bolyong? És így továb. Amit pedig még észrevettem, hogy van egy saját bábod. Nos, mint bábhasználó karakter a saját bábokat mindenképpen ki kell részletesen dolgozni, és saját technikák ötletelőjében (IDE kattintva) játéktechnikusi elbírálásra benyújtani. Adott esetben akár, amennyiben a báb már erősebb extrákkal lenne felszerelve, akár Pályázat és Engedély is megkérhető a Játékostól.

A Háborúval kapcsolatban mindenhol találsz egy "Global announcement: A Naruto Gundan Története - Itt Járunk Most" elnevezésű topicot. Ezt bárhova kattintva elérheted, mindenhol ez lesz legfelül, alapvetően viszont a Szabályzat - > Fontos tudnivalók részen belül található.

LINK a Gundan Történetéhez <<--- A biztonság kedvéért belinkeltem neked, oda kattintva elérheted. Nem rövid, de kifejezetten jó és hasznos olvasmány.

Kérlek, a bővítés után jelezz vissza nekem, vagy itt, vagy privát üzenetben. Sok sikert és így tovább, ne csüggedj! Tudok játékost, akivel hatszor-hétszer is újraíratták az ET-t, de most ugyanúgy építő és aktív tagja közösségünknek, mint bárki más.

Állandó mesélések (4/4)
- Kowarii Zion

- Shiawase Zouo

- Nosaru Kyoya
        - Teremtés

Szilánkok Fórumkaland
- Kiolvasztás alatt
Uchiha Kagami
Uchiha Kagami
Kalandmester

Adatlap

Témanyitás  Uchiha Kagami Hétf. Nov. 13 2017, 19:29

Szervusz!
Kis megkéséssel, de újfent itt vagyok, hogy ellenőrizzem az ET-t a privát megkeresésed alapján. Jó látni, hogy foltozgattad és egyre jobb munkát adsz be, azonban kérlek, a következő hiányosságokat pótold, mivel addig nem fogadhatom el sajnos. Ne csüggedj viszont, látszik, hogy sokat dolgoztál vele és ez dicsérendő, a következő néhány apróbb hiba megfelelő kijavítását követően úgy vélem, nem lesz gond ^^ Tehát kérlek, a következőkre figyelj oda:

• Figyelj oda az elírásokra, először azt írod, hogy "shógi", de utána kijavítod "shogi"-ra a későbbek folyamán.
  • A szüleid vezetéknevét nem írtad le az ET-ben, még említés szintjén sem,
  • 10 évesen a karakter már Ninja Akadémiára jár, így a saját báb ekkori megkapása kicsit kései lehet, nyugodtan megkaphatja a bábot korábban is, de addig nem ügyeskedhet vele, amíg a Kugutsu no Jutsu-t el nem sajátítja; ez Sunagakurei alapképesség, amennyiben ET-ben meg van említve.
  • A báb tele van tűvetőkkel, és egyebekkel, már a karakter 10 éves korában, amikor még nem ismeri igazán a Kugutsu no Jutsu-t. Honnan telt egy ilyen jól felszerelt bábra a családnak, a falu miként engedélyezte, hogy Baku ilyen fiatalon, a Genin Vizsga előtt birtokolhasson egy ilyet?
  • 11 évesen lett Genin, ami azt jelentené, hogy három évet töltött csak az Akadémián. Általánosan a shinobik az akadémiát nyolc éves korukban kezdik és négy évig tart, tehát 12 éves korukra végeznek azzal. Játéktéri példa volt már hamarabb végzésre és különvizsgára, de ET-ben nem szoktuk engedélyezni, hacsak nincs rá nyomós indok; bár úgy vélem, leginkább elírás volt a dolog. Itt felhívnám a figyelmedet arra is, hogy tizenegy évesen a karakternek a vizsgabiztossal való megküzdés a biztos bukást jelenthetné. (Néhány tipp a genin vizsgához: írásbeli, fizikai és gyakorlati vizsgák; az írásbelin számot kell adnia az elméleti tudásáról, a fizikain a taijutsu tudásáról, a gyakorlatin pedig bemutathatja akár a Kugutsu no Jutsu-t is)
  • Körülbelül tizenhárom éves, vagy tizenhárom éves? Ezt kérlek, pontosítsd.
  • Mi történt vele a geninné válást követő időszakban? Említs meg néhány momentumot, kis küldetéseket, pl. macskakergetés, elveszett kacatok utáni kajtatás.
  • Hogy menekültek el az ostrom elől, miért nem vette észre őket Iwagakure? Baku nagyapja tudott mindenről? Ha igen, honnan? Itt pontosíts, akár egy jó menekülősztori is kikerekedhet belőle.

Ha ezekkel megvagy, jelezz itt vagy privátban.

Üdv: Kagami

Állandó mesélések (4/4)
- Kowarii Zion

- Shiawase Zouo

- Nosaru Kyoya
        - Teremtés

Szilánkok Fórumkaland
- Kiolvasztás alatt
Uchiha Kagami
Uchiha Kagami
Kalandmester

Adatlap

Témanyitás  Uchiha Kagami Csüt. Nov. 23 2017, 00:02

Szervusz!

Bár még mindig vannak kisebb-nagyobb hibák, ezek már főleg csak stilisztikai téren jelennek meg, ezekre a jövőben ügyelj; így például a "négy-öt évesen" jobban mutat, mint a "4-5" évesen. Az elgépelésekre is figyelj oda a továbbiakban, no meg a helyesíráson itt-ott van még mit javítgatni, de azzal nem lesz probléma szerintem; javaslom a posztok előtt a Word használatát, sokat segít, de már ez a szövegbox is aláhúzza a hibás szavakat, amit mi használunk posztolásra. Mindenesetre, a kért bővítéseket belevetted és az is sokat jelent, hogy nem adtad fel, harmadszorra is újraírtad. Előtörténetedet ezek fényében

elfogadom,

azonban a fenti dolgokra kérlek ügyelj a jövőben. Továbbá annyi, hogy Sunagakure útközben felszabadult, szóval játéktéren kijátszható a hazatérésed, netán már kezdhetsz is ott, és akár élményben is kijátszhatod a hazatérést. Kezdő statisztikáid és információk a kezdési értékeidről:

- Chakra: 100
- Rang: Genin
- Szint: D
- Taijutsu pont: 7
- Pénzösszeg: 1500 Ryo (A sivatagban bolyongva nem igazán van vagyonotok, ez a kis pénz viszont épp elég, ha egy-egy úton lévő karavánnal kereskedni kívántok, vagy egy ozáis köré épült településen ételt, vagy italt vesztek)
- Shurikenjutsu besorolás: D szint
- Technikák: Az alapvető E szintű technikák, amelyek közül a Kugutsu no Jutsu is felírható, hiszen sunagakurei alapképesség
- A bábod felírható kezdőbábként

Írj adatlapot és jó játékot! Üdvözlünk a Gundanközösségben!

Ui: Keress Avatart magadnak ^^

Állandó mesélések (4/4)
- Kowarii Zion

- Shiawase Zouo

- Nosaru Kyoya
        - Teremtés

Szilánkok Fórumkaland
- Kiolvasztás alatt
Uchiha Kagami
Uchiha Kagami
Kalandmester

Adatlap

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.