Miyamoto Musashi

2 posters

Go down

Miyamoto Musashi Empty Miyamoto Musashi

Témanyitás  Miyamoto Musashi Hétf. Dec. 23 2013, 11:42

Az irattárnak
Miyamoto Musashi beszámolója.
A ninjákkal szorosabban megismerkedve furcsa benyomásaim vannak. ezek sajnos nem feltétlenül pozitívak. A többi emberhez képest hártányban vagyok. Nem látom mivel állok szemben. Ez egyenlőre csak hátránynak számított. Talán az egy alkalmat kivéve amikor a Jouninnal kerültem szembe. Az meg kórházba juttatott. Ez sem mondható szerencsésnek. De mindegy is. Kezdjük az elején.
Ötven évig jártam ezt a koszos helyet. Nanashin sensei egy emberöltővel ezelőtt az életét adta értem. Akkor vettem észre hogy egy fémpántot hord a fején. A fémpántba belekarcolt minta erős vonalakkal át lett karcolva. Az utolsó gyámom elhagyott és titkos életét meg sem mutatta nekem. Az életem innentől határozott cél felé haladt. Visszafizetni a sok jót amit kaptam. Mivel nem tudtam hol kezdjem ezért a faluban kezdtem kérdezősködni. Aztán továbbáltam és az egész országot felkutatta nyomok után. A harci képzés amit Nanasin sensei tanított semeik másikhoz nem is hasonlított. Az idők során elfelejtettem. Nagy nehezen kiderítettem hogy Nanashin sensei egy ninja volt. A sok évnyi vándorlás elfeledtette a homlokpántjára vésett mintát. Legalább tudtam hogy ninját kell keresnem. Az elkövetkező éveimet a tűz országában bolyongva töltöttem. A legutolsó hónap eredményt hozott. Az egyik faluban említették hogy valahol a környéken shinobik tanyáznak. több sem kellett. Már indultam is. Az erdőn átvágva gyerekek rémült kiáltására lettem figyelmes. Elhangzott néhány érdekes szó. Ninja, rejtett falu, megöl. Odasiettem és szemügyre vettem a helyzetet. A gyerekek bezéde alapján rájöttem hogy a három gyerek aki a közeli tisztáson áll a tűz országának rejtett falujában él. Sajnos a két férfi aki rájuk támadt kevésbé volt barátságos. Az alkalom itt állt előttem. Csatlakozhatok egy csapat ninjához. Segítek Nanashin sensei barátainak. Gyors vágásokkal véget vetettem a két ellenséges érzelmű úriembernek. A gyerekek részben hálálkodva részben gyanúsan méregettek. Apróbb ninjás kitérők után konoha szívesen fogadott. Kaptam egy házacskát az erdőben. Kellemes hely. Csend van a környéken. Biztonságban érzem magamat arrafele. Kicsit lehasznált és öreg épület de annyi baj legyen.
Az első benyomásom a ninjákról a gyanakvó és rejtőzködö emberek felé irányította a véleményyamat. Nanashin sensei még a nevét se árulta el pedig 15 évig nevelt. A gyerekek is először biztonságos távolságra mentek tőlem és csak utána köszönték meg. A felnőttek akik meg értem jöttek egyenesen gyanúsan viselkedtek. Az első benyomás nagyon fontos. Úgy gondoltam hogy ha nem akarnak kitárulkozni felém akkor legyen. Nem erőltetem. A másik dolog amivel elszámoltam magam az pedig a harci erejük. A két férfi aki a gyerekekre támadt vagy nem volt ninja vagy meglepte őket a hirtelen támadásom. Mindenesetre azt hittem hogy egy ninja megölése annyi mint azé a kettőé. A két ANBU osztagos aki elém jött szintén nem rejtette el jól a jelenlétét. Vagy nem igyekeztek vagy alábecsültek de ez megint téves önbizalomba ringatott. A biztonságérzetem hamis volt.
Másnap amikor felkeltem egy tigrid várt az ajtóm előtt. Azonnal fegyvert ragadtam de a tigris megszólalt. Azelőtt hogy a ninjákkal találkoztam volna ilyenre még véletlen sem volt példa. Kiderült hogy a lány alig 15 éves. A gyerekek akiket megmentettem ők sem voltak sokkal fiatalabbak. Lehet hogy ők is ilyen erősek voltak? Ez a ninják igazi ereje? Állatokká alakulnak? Ayami-chan gyorsan megnyugtatott. Nem ellenséges. Ez felbátorított. Beszédbe elegyedtem vele. A délelőtti csevelyünk során felhánytorgattuk háború kérdését. Tizen öt éves kislány. Úgy beszél a háborúról mintha mindenki álltal megszokott hétköznapi tevékenység lenne. Nem félt. A ninják egy új arca. Harcra készek tele trükkökkel. Félelem nélkül esnek neki mindenkinek ha kell. Ugyanakkor mint minden harcos a ninják is minél több érzelmet árulnak el a környezetüknek annál inkább egyszerű öket legyőzni. A jó ninja szülők ezért a gyerekeket márt elég korán megtanítják az érzelmek elfolytására. Ahogy Ayami-channal beszélgettem egyszercsak rájött hogy az érzelmeit tárja fel nekem. Onnantól alig lehetett kiszedni belőle akármit. Újabb bizonyíték a ninják rejtőzködő életére. Az előző este találtam egy levelet. Ayami-chan utolsó dolga volt hogy azt elolvassa nekem. Aztán gyors búcsút vett és elillant az erdőben.
A ninják nem fejeznek ki semmilyen érzelmet. A ninják nem félnek semmitől. A ninjáknak megszokott a háború. A ninják át tudnak alakulni állatokká. A ninják nagyon különböznek a renddes emberektől. Nekik vérükben van a harc. Ugyanakkor néha ha nem vigyáznak akkor előtűnik az emberi arcuk is. Ezt azonban nem szeretik. Sebezhetővé teszi őket.
A levél és a kép mellett amit Ayami-chan felolvasott nekem, volt még elrejtve 6000 ryu is. Nyomozni kezdtem hogy kié lehet. A hokage azt állította hohy a ház lakatlan és hogy beköltözhetek. Ennek ellenére nem tűnt lakatlannak. A könyvtárban el kezdtem olvasgatni a ház történetét. Kiderült hogy egy nagytudású de áruló ninja, Orochimaru szülei laktak ott halálukig. Utánaolvastam ennek a ninjának. Szinte az egész falu történetébe részt vett. A kutatásaim során megismerkedtem a falu teljes történelmével. Kezdtem képbe kerülni a ninjákkal. Legalább is a konohaiakkal. Sok dolgot még mindig nem értek. De későbbre is kell hagyni valamit. Egyik este miután beleolvastam Orochimaru egyik tekercsébe érdekes ébresztőt kaptam. Egy kígyó jelent meg a házamban. Megpróbáltam megölni de túl gyors volt. Sosem tapasztaltam még ilyet. Hosszú idő után először újra féltem. A ninják ezek szerint ezt is ki tudják hozni az emberekből? A félelem ezután eluralkodott az egész életemen. Hiába biztosított Orochimaru hogy nem esik bántódásom ha nem kutatok utána. Kértem hogy tartsanak távol a könyvtártól. Nehogy elfelejtsem hogy nem kutathatok utána. Ez sem adott biztonságérzetet.
Shizune-chan adott egy küldetést nem sokkal ez után. Azt mondta hogy gyerekek feladata. Én is meg tudom csinálni. Valószínűleg bátorságot akart belém önteni. Három kisgyerekkel kerültem egy csapatba. Chiyori és Chiyoe a két lány és Chiyuu a fiú tagja a csapatnak. Az üzenetet sietve kellett kézbesítenünk így nem volt időm jobban megismerni őket. De idővel majd újra együtt megyünk küldetésre és akkor többet beszélgetünk. A szoros határidő ellenére is szakítottak a gyerekek időt a gyakorlásra és edzésre. Chiyuu bevolt engem is. Érdekes gyakorlatokat tanultunk. Olyat mint Régen Nanashin senseiel. Jó volt újra így edzeni. Most már biztos jó helyen vagyok. A nosztalgia eloszlatta minden eddigi kételyemet. És bár még mindig féltem és bizonytalan voltam az új szomszédaimmal már biztosan tudtam hogy mit kell tennem. Biztos voltam az utamban. Szeretném azt mondani hogy minden jól alakult. SZeretném azt mondani hogy sikerrel és baj nélkül kézbesítettük az üzenetet. Sajnos utunk nem maradt titokban. Egy ellenséges jounin támadt ránk. Mindent megtettem hogy megvédjem a gyerekeket. A jounin azonban egyszerűen magasabb szinten állt mint én. Pillanatok alatt földre kényszerített a gyerekekkel együtt. A sok sérüléstől mozogni is alig tudtam mikor a jounin Chiyoera támadt. Nem volt más lehetőségem. A fegyver elé ugrottam. Szerencsére nem kellett tovább harcolnom. Kakashi-san sietett a segítségünkre. A következő emlékem hogy Chiyoe édesanyja nekem adja a halott férje kimonóját.
Nem tudok határozott véleményt írni a ninjákról. Egyenlőre nem. Talán ha a mindent elhomályosító félelem eltűnik akkor képes leszek véleményt formálni. Zaraki-san megígérte hogy kiképez. Néhány trükk talán elég lenne hogy túltegyem magamat a félelmen. Lehet a következő hónapban már erősebb és bátrabb Musashi fog írni.
Jelenleg zárom soraimat.
A Kígyó évének utolsó hónapjában a vak démon Miyamoto Musashi.

Miyamoto Musashi
Miyamoto Musashi
Játékos

Adatlap
Szint: D
Rang: Civil Samurai
Chakraszint: 205

Vissza az elejére Go down

Miyamoto Musashi Empty Re: Miyamoto Musashi

Témanyitás  Uchiha Itachi Vas. Jan. 12 2014, 21:35

Nos azzal kezdeném, hogy nekem itt voltak nagyon erős dolgok például, hogy Tsunade védekezik előtted, hogy a ház amibe beköltöztél üresen állt mielőtt te odamentél... A Hokage nem fog így védekezni egy olyan "külsősnek" aki még nem is az övéi közül való. Szóval hogy is gondolod te ezt, hogy felhánytorgass akármit a Hokagénak ezt nem értettem pontosan. 
Voltak olyan részek ami egyszerűen csak nem volt tiszta mert nem esett le mit szerettél volna írni pl:

A biztonságérzetem hamis volt.Másnap amikor felkeltem egy tigrid várt az ajtóm előtt. Azonnal fegyvert ragadtam de a tigris megszólalt. Azelőtt hogy a ninjákkal találkoztam volna ilyenre még véletlen sem volt példa. Kiderült hogy a lány alig 15 éves. A gyerekek akiket megmentettem ők sem voltak sokkal fiatalabbak."

Szóval csak, hogy érthető legyen amire célozni akarok. Egyik gondolatmenetből olyan gyorsan ugrasz át a másikba, hogy érthetetlen lesz a mondanivaló. Voltak olyan részek ahol emiatt többször is el kellett olvasnom és ez sajnos nálam egy kritikus hiba. A másik dolog amire kérlek, hogy legközelebb jobban figyelj oda az a helyesírás. Néhány helyen mint már mondtam maga a mondat érthetetlen amit írsz. Mind ezek mellett a végére megértettem, hogy miről is akar szólni ez az egész történet és maga az ötlet nem rossz.
Ne érts félre kérlek nem bántani akarlak csak rávilágítani olyan hibákra amiket ha javítasz akkor jól fogsz írni. Tudom, hogy viszonylag új játékosnak számítasz még az oldalon ezért most kivételt teszek és elfogadom a bővítményedet. 
Jutalmad: +5 ch
Uchiha Itachi
Uchiha Itachi
Mesélő

Adatlap
Szint: S
Rang: Elveszett ninja
Chakraszint: Amennyit akarom, hogy láss!

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.