Matsudaro Kitsumo

2 posters

Go down

Matsudaro Kitsumo Empty Matsudaro Kitsumo

Témanyitás  Matsudaro Kitsumo Pént. Ápr. 02 2010, 02:17

Név: Matsudaro Kitsumo

Kaszt: civil, gyógynövényszakértő és -termesztő
(azért van még mit tanulnia)

Származás: Víz országa (Mizu no Kuni)

Kor: 17

Nem: férfi (egy kis túlzással)

Vércsoport: AB Rh-

Születési dátum: április 1.

Család: Matsudaro család már generációk óta gyógynövények termesztésével és hasznosításával foglalkozik.
Még századokkal ezelőtt egy apró "nézeteltérés" miatt a család két ágra szakadt. Az egyik ág, a Matsudaru-k ma szétszórtan, kisebb csoportokban a Démonok országában élnek, és kifejezetten a mérgező növények termesztésére és mérgek kikísérletezésére szakosodtak, míg a Matsudaro-k Víz országában telepedtek le, és a gyógyítás felé fordultak, sok olyan méregre ismerik a gyógymódot, amelyre más nem, sőt a két ág szinte sportszerű vetélkedést űz abból, hogy lefőzzék egymást (Azaz: olyan mérget készítsenek, amire a másik nem tud ellenszert, illetve mindenféle méregre gyógyírt találjanak).
A Matsudaroknak sikerült kivívniuk azt az előjogot is, hogy családi fészkükben bárkit elláthassanak hovatartozástól és foglalkozástól függetlenül. (Ez volt a kérésük cserébe azért, amiért sikeresen meggyógyították az akkori daimyou egyetlen gyermekét) Barátságosak, és bárkit szívesen látnak vendégül, aki többet szeretne megtudni a növényekről és felhasználási módozataikról, viszont, mint minden klánnak, nekik is vannak olyan titkaik, amelyeket csak a családon belül örökítenek. Aki akárcsak egy ilyen titok birtokába is juthat, felbecsülhetetlenül nagy megtiszteltetésben részesül és a család jelképesen örökbefogadott tagjának számít azontúl. A Matsudarok igen összetartók, és lehetőségeikhez mérten segítik egymást (örökbefogadott tagjaikat is)

Érdekesség: a klán mindennapjai a természettel harmonikusan telnek, számos olyan speciális szertartásuk van, amellyel ezt a kapcsolatot kifejezik. Nevezhetnénk vallásnak is, de körülbelül olyan "ünnepeket" tartanak, mint a régebbi természeti "vallások". Igen babonásak, és a mai napig rengeteg hiedelmet táplálnak, és őriznek meg az utókor kíváncsi természetű kutatói számára.

Kinézet: Fehéresszürke, hosszú haja szabadon lóg, amerre kedve tartja (mint egy rossz hippi), sárgásbarna szemeivel bámul a vakvilágba, ráadásul a természet ezen felül nyurga, vékony, törékeny testalkattal verte meg. Általában laza, fekete nadrágot, fehér inget, felette kék felsőt hord, mert alapelve, hogy a növényeket is meg kell tisztelni azzal, hogy kiöltözzünk a tiszteletükre, ahogy ők is virágba borulnak, és egész éven át töretlen üdeséggel virítanak, csak azért, hogy nekünk jobb kedvünk legyen tőlük. Arca szöges ellentétben van jellemével, rémisztően komoly.

Jellem: szétszórt, szeleburdi, álmodozó, szerethető idióta, feledékeny; növény megszállott és szakértő; magas szinten ért a mérgek gyógyításához, na meg a spontán katasztrófa előidézéshez

Képességek:
klán génállományában öröklődő speciális szaglás, amellyel 10 méteres körzetben megérzi a gyógynövények jellegzetes illatát, illetve a mérgek összetételét is képes megállapítani az orra segítségével (mást nem),
Henge no jutsu alapszintű használata /elvileg képes végrehajtani a jutsut, ám néha nem a kellő eredménnyel/ (lásd előtörténet)
Állítja, hogy hallja a növények beszédét (elég flúgos egy srác, szóval vagy elhiszed vagy nem, az ő meggyőződésén nem fogsz változtatni)

Betegség: alvázzavar (ld. előtörténet)

Felszerelés: speciális védőkesztyűk, kis sarló az övére csatolva, egy oldaltáska, egy tucat aromazáró tasak, egy négydarabos kémcsőkészlet, zsebben hordható bunzen égő, egy gombolyag erős madzag, két apróbb orvosi penge, egy mini, táskában kényelmesen hordozható elsősegélykészlet, két tekercs, és pár íróeszköz.

Előtörténet:

Aki valami igen szívszorító, vagy akciódús történetre kíváncsi, azt ki kell ábrándítanom. Teljesen átlagos, napsütötte délután jöttem a világra. Nem! Anyám sem halt bele a szülésbe, apám sem őrült meg, még csak egy elmebeteg rokon sem zavarta meg ezt a "jeles" eseményt. Minden régi medrében folyt tovább, csupán eggyel több éhes szájat kellett etetni, és eggyel több torok üvöltözött néha iszonyat zajt csapva.
*Kis szünet*
*Horkantás --> felriad*
Elnézést! ^_^' *fejvakarás* Hol is tartottam? Jah, szóval aki valami izgalmasra vágyik... ja, nem, ez már volt.
* Horkolás, hatalmas tasli*
"Ezt idd meg!"
Arigatou apa. * idióta vigyor*
gluggy-gluggy Áhhhhh! Blöeeee... ~Ennek még mindig rémes az íze~
Elnézést mindenkitől, egy kis technikai szünetet kellett beiktatnunk, de most már jól leszek.
Szóval nézzük a korai éveimet. Fejlődtem, mint minden normális gyerek, rengeteget aludtam, na meg ettem, meg bőgtem is...
"Nem is keveset!" Anya, muszáj folyton beégetned?
Khmmm... Szóval fejlődtem, cseperedtem, értem meg hasonló szinonimák, és természetesen, mint minden gyereknek, az én álmom is az volt, hogy az egyik legmenőbb foglalkozást űzzem a környéken, ergo ninja akartam lenni. Mivel úgy tűnt, ennek semmi akadálya, apám beíratott az iskolába. Mivel addig a klánunk birtokán, valamint a környező erdőkben tengettem mindennapjaim, nem nagyon ismertem senkit sem. Nem is tudtam eleinte, hogyan is kellene közelednem a többiekhez. De ez csak egy aprócska probléma volt, ami idővel úgy, ahogy megoldódott, mert hát az ember feloldódik, beszélni kezd dolgokról, amik érdeklik, vagy amihez jobban konyít, a többiek érdeklődve hallgatják, és követik a példát. így az ember sokat hall, és sokat ad át tudásából. Közben barátokat szerez, akik elnézik esetlenségeit. Szóval egyáltalán nem lógtam ki a sorból, lusta voltam, szerettem ellógni dolgokat, elfelejteni a házi feladatokat, és helyette a többi hasonló rosszcsonttal tengetni az időm nagy részét. Azonban már ekkor feltűnt valami, ami megpecsételte ninja karrierem. Az órák nagy részét állandóan átaludtam, ha nem kellett valamit csinálnom, mindig elnyomott az álom, ha viszont épp keményen kellett volna gyakorolnom, akkor meg a buzgóság nyomott el. Eleinte a nemtörődömségemre fogták, és mint lógós és lusta gyereket tartottak számon. Csak akkor derült ki, hogy itt a pofátlanságnál többről lehet szó, amikor állva sikerült bealudnom a folyó szélén, és arra sem ébredtem fel, hogy belezuhantam, és kis híján megfulladtam.
"Mondtam én, hogy nem szabadott volna a menyemnek az altató hatású Yumehana fajok körül tevékenykednie, mikor veled volt terhes" Kami-sama, nagyi, a frászt hoztad rám, nem tudsz kopogni?
Ehehehe... Ott tartottam, hogy eltanácsoltak a ninja hivatástól. Érthető, nem szerencsés, ha egy ninja bealszik, miközben élet-halál harcot vív egy életveszélyes bűnözővel. (Már ha túléli az alacsonyabb szintű küldetéseket, hogy eljusson egy ilyen komoly küldetésig.) Az egyetlen haszna az akadémián töltött éveknek, hogy betekintést nyerhettem a ninják egyszerűbb trükkjeibe, és sok mindent elsajátítottam elméleti szinten. Gyakorlatban csak a Henge no jutsu terén mutathatok fel némi sikerélményt, bár ha százalékban kellene belőnöm, csupán 60%-os sikerrel tudom alkalmazni a technikát.
A Sors eme fintorára szokta apám pozitívan azt mondani, hogy esélyem sem volt rá, hogy normális legyek, hiszen a bolondok napján születtem (ugye milyen kedves?)
Szóval a családomhoz fűződő jó viszonyomat még ez sem tudta derékba törni, nem is csoda, hiszen mindig azt nevelték belém, hogy bármi is történjék, mi egy család vagyunk. Vicces, mert azt gondolhatnátok, hogy a család távol élő ágával nem ápolunk jó kapcsolatokat, de még ez sem igaz. Sokszor látogat el egy-egy tagunk a másik családhoz, s tapasztalatokat, eredményeket cserélünk. Igazából csak az érdeklődési kör miatt vált szét a két család, Démonok országában ugyanis több olyan növény található, amelyből erős toxikus mérgek vonhatók ki. (Ennyit a nagy klánellentétekről és véres harcokról, kiábrándultál már?)
Ha nem, igazán kitartó vagy, minden elismerésem. (Bár fogalmam sincs, mivel rázhatnálak le akkor, mert semmi kedvem tovább vesződni ezzel a szánalmas irománnyal.)
Apa, nem hagyhatnám már abba?
"Fiam, ennél kicsit többre is becsülhetnéd ezt a nemes megtiszteltetést, hogy 17. születésnapod alkalmából írhatsz a klán nagykönyvébe"
Megtisztelő lenne, ha lenne mit írnom... *mormog*
"Szóltál?"
Nem...
"Na azért!"
Na jó, akkor elmesélem még, hogy miért lettem én is a klán hagyományainak folytatója (mintha lett volna igazán más választásom).
Egy alvászavarokkal küszködő fiatal számára nem egyszerű megfelelő állást találni, ilyenkor szokott közbelépni a család, ha anyagilag megalapozott háttérrel rendelkezik. Mivel a növényeknek nem sok baja esik, ha az ember elalszik mellettük, (kivéve, ha rájuk esik) így a rengeteg felszabadult időmben a szüleimnek és rokonaimnak segítettem az üvegházakban gondozni a növényeket, vagy elkísérhettem valamelyiküket a környező vidékekre, mikor gyógynövény begyűjtő körútra indultak. Közben minden évben egyre több mindent sajátítottam el a növényekről, a felhasználásukról, hogy mire kell vigyázni (például nem mindegy, hogy melyik növénynek melyik részét mire szeretnénk használni, mert mondjuk a szirmai teaként kiválóak, míg a szárából csak krém készíthető, ha az ember elfogyasztja, akkor viszont megmérgezi magát vele -> izgi, ugye?) Szóval amit elkezdtem az anyatejjel magamba szívni, azt immár tudatosan sajátítottam el, és meg kell valljam, igencsak szórakoztató elfoglaltság. S ha már lehetőségem nyílt, lelkendezek egy kicsit arról, hogy a növények milyen intelligensek. Imádok velük beszélgetni, annyiféle pletykát tudnak, kész információbánya.
"Megkérhetnélek rá, hogy ne firkálj mindenféle idióta agyszüleményt a könyvbe, nem a naplód, hanem a klán történelemkönyve. Arigatou."
Áh, ennyit erről...
Hmm, de akkor megint mit írjak. Jaj, majd elfelejtettem, van egy kis házikedvencem, ő Gorgon a szobapáfrányom. Very Happy Hát nem édes?
"Kitsumo!"
De hát ő is családtag.
"Na add csak ide azt a könyvet, elég lesz mára"
De apa, ne már, annyira belejöttem.
*Kisebb dulakodás*
A francba, most már tényleg gyúrnom kell, lazán lealázott T_T (Pedig milyen jó kis bejegyzés lett volna...)

Avatar: Matsudaro Kitsumo Kitsumo_www.kepfeltoltes.hu_

Házipáfrány
Matsudaro Kitsumo Pafrany3

Matsudaro Kitsumo
Matsudaro Kitsumo
Játékos

Adatlap
Szint: C
Rang: Civil - gyógynövényszakértő
Chakraszint:

Vissza az elejére Go down

Matsudaro Kitsumo Empty Re: Matsudaro Kitsumo

Témanyitás  Matsudaro Kitsumo Pént. Ápr. 02 2010, 02:24

Szóval izé: a szintem, pontjaim és pénzem adatai elvesztek: kérhetek valamit kezdésnek (bár felőlem akár lehetek megint 1. szintű, civilnél annyira nem releváns, csak casht adjatok,mert éhen döglök Very Happy )
Matsudaro Kitsumo
Matsudaro Kitsumo
Játékos

Adatlap
Szint: C
Rang: Civil - gyógynövényszakértő
Chakraszint:

Témanyitás  Tenten Szomb. Ápr. 03 2010, 21:34

Mindent rendben találtam, Elfogadva! Egyébként 18. szinten voltál és kapsz tőlem kezdésnek 6240 ryout.

Tenten
Tenten
Tenten
Inaktív

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.