Monokūro Gouken

2 posters

Go down

Monokūro Gouken Empty Monokūro Gouken

Témanyitás  Monokūro Gouken Kedd Feb. 12 2019, 16:16

// A tanulás egyben egy Pm-ben megtörtént kapcsolatélező játék Tatsuno Sizu és a karakterem között. Itt szeretném megtörténté tenni, beépítve a Tanulás élménybe. //

Emlékeimbe veszve vártam...
Tartalmasak voltak és sűrűek. Olyan élesen körvonalazódtak ki bennem, mintha csak tegnap éltem volna meg az összeset. Az első küldetésem, ahol akárcsak egy zöldfülű, úgy ragaszkodtam elveimhez és a tanultakhoz. Azokhoz az iránymutatásokhoz, melyeket klánom bölcsei és a katonai vezetőink tanítottak nekem. Visszagondolva, rémesen idegesítő lehettem. Mégis megérte. Igazam beigazolódott és néhány év múlva kijavíthattam az akkori küldetésvezető hibáját. Visszatérve abba a faluba, sikerült rövid idő leforgása alatt megoldani azt a bizarr esetet. Óh igen... Azok az idők. Mindenkit türelemre, óvatosságra és odafigyelésre intettem. Mérlegeltem a helyzetet, nyomoztunk és kérdezősködtünk, de koránt sem eleget. Végül a legalkalmasabb taktikának azt láttam, hogyha szemtől-szembe megyünk a tévútra csalt templommal és Shion-himesama akaratánál fogva kinyilatkoztatom hatalmamat a terület felett. 
Azonnal fülembe csengtek nagyapám örök életű tanításai. 
Az önteltségről beszélt, arról, hogy nem élhetek vissza az erőmmel és mindig tudjam, hogy mit kell tennem. A hatalom felelősség és egy ugyanolyan kétélű fegyver, mint az álltala kiadható parancs. Az erő demonstrálásának mindig kell, hogy legyen célja. Én ezen a küldetésen mindent úgy tettem, ahogyan azt a tanítóim meghagyták. Bár a taktikám lehetett volna kifinomultabb és kevésbé brutális, én mégis sikert arattam. Áttörve a Shion-himesama parancsát megtagadókon, megmutattam Onigakure no Sato erejét és elsöpörtem azokat, akik letértek a helyes útról. Akkor és ott az igaz vallás győzedelmeskedett a tévúton járók felett.
A mai napig emlékszem a megőrült Főpapra.
Ő állt az egész mögött, ő rontotta meg a többi szerzetest. Egy elfeledett kultuszt kezdtek művelni, s a férfi lassan beleőrült. Amikor a templom legfelső tornyába értem, ő megjelent előttem. A haja csapzott és zsíros volt, talán vér száradt rá és az ragasztotta össze csimbókos tincsekbe. Arca koszos volt, mintha csak sötét derengésű árnyak fedték volna. Ezen kívül a főpap ruháját viselte, ezért egyértelmű volt a helyzet. Olyan démoni hangja volt, amit azóta sem hallottam senkitől és néha még mindig visszatér a rémálmaimban. Egy kardcsapással végeztem vele. Egy "démonnal" aki a néhány perc leforgása alatt valóban úgy viselkedett, mint egy természetfeletti lény. Bízott saját erejében és a sötét tanok adta energiában, de mindhiába. Egy egyszerű elmebeteg volt, aki nem volt képes használni a sötétség lehetőségeit az én nagy szerencsémre. Elbízta és fölém helyezte magát, miközben olyan hihető színjátékot generált, amit ő maga is elhitt. Végül a kardom kéklő pengéje keresztül hasított rajta és a "küzdelem" el is dőlt. 
Ebből az esetből sok mindent tanultam.
Kezdhetnénk azzal, hogy valóban megerősítést nyertem abban, hogy jó vezető vagyok. Ugyan saját magamnak köszönhettem a küldetés sikerét, mindenki kivette a maga részét a dolgokban egészen addig, amíg nem vált számomra nyilvánvalóvá, hogy csak be kell törnünk és kinyilatkoztatni Shion-himesama akaratát. Addig a pillanatig, amíg ez az ötlet nem fogant meg bennem, mindenkivel együtt dolgoztam és mindenki az én irányításom szerint működött. Az így megszerzett ismeretek és megvitatott lehetőségek juttattak el engem oda, hogy megfoganjon bennem a felismerés, hogy be kell hatolnunk. Továbbá nem tudhattam, hogy mi vár ránk. Lehet, hogy ha hetekkel, hónapokkal később megyünk, akkor az a Főpap olyan erőre tett volna szert, hogy négyen is kevesen lettünk volna arra, hogy megállítsuk. Éppen ezért a csapat szükséges volt, a küldetés pedig egyszerű. 
Azóta rengeteg csapatban teljesítettem, vagy éppen vittem sikerre annak irányítását.
Most viszont, egy olyan feladat előtt álltam, ami számomra teljesen ismeretlen volt. Sőt, nem csak számomra, de a falu számára is, elvégre az újonnan alakult Őrség egyenlőre kísérleti jelleggel működött és pár nap volt csak hátra a tagjainak beosztásáig. Ez idő alatt megkaptam Jobb Kezemet, Otokazét, akit rehabilitációs céllal rendeltek ki a Készenléti-őrségbe. Magas tiszteletnek örvendő személy volt, olyasvalaki aki még azokból a tradíciókat mélyen őrző időkből való, ahol a Szamuráj még Szamuráj volt, a Ninja, ninja és a Szerzetes az szerzetes. Nem keveredtek a kasztok és azok vonalai, így hát egy tökéletes szigor és egy erős jellem volt segítségemre. Meglepő, de annak ellenére, hogy jóval idősebb volt, mint én, rendkívül tisztelettudó és jó modorú volt. Tudta, hogy az alárendeltem, én pedig jól tudtam, hogy a tudása sok esetben széles körűbb, mint az enyém.
Kölcsönös tiszteletre épült a kapcsolatunk.

[...]

Iratok tömkelege hevert az ágyon és az íróasztalon.
Csomagoltam, s ezek maradtak utoljára. Igazából, már csak ezek töltötték ki a személyes holmiktól üres szobát. Másnap reggel indultam a Készenléti-őrség Bázisára, oda, ahol elfoglalhatom a vezetői széket, s az azzal járó hatalmat, na meg persze a problémákat, politikai ármányokat, felelősséget és azt a rengeteg stresszt. Otokazét már egy hete ismertem, s gyakorta járt hozzám a Monokuro-klán birtokára, hogy egy kevés szaké kíséretében megvitassuk a különböző egységekből érkező beosztottak rehabilitációs és kiképzési tervét. Ennek eredményei a szobában minden üres helyet elfoglaló papírtömegek is. Képzési tervezetek, továbbképzési tervezetek, rehabilitációs munkák, egységesítési iránymutatók, vizsgafeladatok és minden más, amire majd szükségünk lehet. 
Habár az állomány kettő hivatalos ágból állt, mi három csoportra osztottuk a hozzánk érkezőket.
Az első csoport azon ninjákat alkotta, akik az állomány hivatásos ágába tartoztak, azok közé a ninják közé, akiket kötetlen időre osztottak be a Készenléti-őrségbe. Ezen ninják elvégezték az akadémiát, de chakrahasználati és/vagy fizikai hiányosságaik révén nem alkalmasak arra, hogy hivatásos ninjaként tevékenykedjenek. Őket ez előtt valamelyik Őrségbe - leginkább a Faluőrségbe - osztották be, ahol komolyan kiközösítették őket. Ezért alakult meg a Készenléti-őrség, ahol arra helyezik a hangsúlyt, hogy kijavítsák ezen ninják hiányosságait. (Vagyis, hogy félre tegyék őket az útból.) Persze, most már jól tudom, hogy nem csak a chakra-fizikai hiányosságaik miatt kerültek ide ninják. Sokakat csak azért osztottak be ide, mert nem voltak képesek összedolgozni a többiekkel, ami komoly hiba egy küldetés során. Volt akiket a családjuk száműzött ide, de voltak akik politikai okból kerültek be közénk. Ugyanis az első rendeletem az Őrség Főparancsnokaként az volt, hogy minden tag köteles a Főhadiszálláson élni. Szabadidejükben oda mentek, ahová csak akartak. Noha ez a rendelet egy utasítás volt a vezetőségtől, pontosabban finom jelzés, hogy elvárják tőlem ezt a lépést, én egyetértettem vele. Tudtam jól, hogy ezzel akarják a társadalomtól és a falu többi katonai szerveződésétől még elszigeteltebbé tenni a Készenléti-őrséget. Ennek ellenére a fejlődésüket és a kellő szerveződést csak ez tudta igazán szavatolni. 
Meggyőződésemet alátámasztandó, hogy én is ide költöztem, bár nekem nem lett volna kötelességem.
Na de térjünk vissza az Otokaze és én általam létrehozott besorolásra. Az állomány hivatásos tagjai közé tartoztak a ninjákon kívül azon Onigakurei katonák, szamurájok, őrségtagok, akiket szintén képzettségbeli problémákkal, vagy más, nem egészségügyi problémákkal küszködtek és ennek okán kerültek ide. Ők és a Ninják voltak azok, akik ha jól teljesítenek és akarnak is fejlődni, később kikerülhettek a "Selejteknek" bélyegzett Készenléti-őrségből és csatlakozhattak a hivatásos ninjaállományba, vagy valamelyik másik Őrség tagjai közé a három közül. Gyakorta a Templomőrségbe vagy a Faluőrségbe vették vissza őket. 
A harmadik csoport a rehabilitációsok voltak.
Ez volt a második megkülönböztetési ágazat is. (Hivatásos és rehabilitációs.) Ők azon személyek voltak, olyan szerzetese, ninják, őrségtagok, akik azért kerültek ide, mert sérüléseik, betegségeik, függőségeik vagy szenvedélybetegségeik okán nem alkalmasak arra, hogy komolyabb küldetéseket végezzenek el, de nem szorulnak többé folyamatos orvosi felügyeletre. Általában őket egy meghatározott időre osztották be közénk és a legtöbben szerencsejáték-függők, alkoholisták és megfáradt ügyefogyott vénségek voltak, akik még mindig nem vonultak vissza. (Ez utóbbiak ellen később benyújtottam egy kérvényt, amely a kiöregedett katonák nyugdíjazására irányult. Fogalmam sem volt, hogy őket miért alkalmazták még mindig és, hogy miért terhelték velük az Őrségemet.) Ők nem igazán akartak sem fejlődni, sem meggyógyulni úgy, mint a hadi sérült társaik. Léhűtők voltak a Falu és az Ország pénzén. Alig lehetett őket bármire is alkalmazni és csak a szigor volt az egyetlen eszköz ami használt az ösztökélésükre.
Így tehát, az iratok és tekercsek egyik fele, mi a tervezeteket foglalta magában az ágyamon volt stószokba rendezve, míg a másik az íróasztalomon, szintén efféle elrendezésben. 

[...]

Végre megérkezett.
Alkonyodott már, amikor meghallottam nyitódni a birtok ajtaját. Kevés szolgánk egyike, az öreg Tetsuo üdvözölte hazatérő atyámat, ki maga mögött hagyva a hintóját, átrobogott a birtokon, amit a klánunk épületei, azokat pedig deszkafalak, azt pedig vizesárok szegélyezett. A középen elterülő földterület teljesen nyitott volt, ott állapodott meg atyám, amint kinyílt a főépület ajtaja. Nem várattam sokáig, már fel voltam készülve az érkezésére. Teljes harci díszben jelentem meg, pontosan abban az uniformisban, ahová mindenhová megyek: Kék, díszes, nemesi Uchikake felöltő, fekete mellény, fekete, szabott nadrág, barna bőrből készült lábszárvédő és egy zárt, fekete bakancs. Oldalamon ott lógott a katanám, minek markolatán már nyikorgott is a fekete, ámbár vékony bőrkesztyűm szorítása.
- Késtél. - Húztam elő pengémet, miközben atyám levetette magáról díszes ruházatát, mit a Főtemplomőrségben köteles hordani. Egy hanyag mozdulattal egyszerűen csak ledobta a földre és megigazította a csuklójára tekert fáslit. Testén megannyi seb éktelenkedett, ahogyan azt már megszokhattam. A magam százkilencven centiméterével nem szégyenkezhettem, de eltörpültem az ő kétszáztíz centimétere mellett. Ugyanakkor örököltem széles vállait és erős izomzatát, na meg persze a kiállását is, de ő maga sokkal robusztusabb, erősebb, nagyobb darabnak tűnt, mint én valaha is fogok.
- Feltartottak. - Jegyezte meg, majd leakasztotta oldaláról pörölyét. - Cserébe bal kézzel fogok küzdeni. - Mondta, s átdobta a balba az említett fegyvert. Én ekkor elfintorodtam, s ahogyan azt kell, ahogyan azt egy Szamuráj-Szerzetes-Ninja keverék csinálja, jobb kezembe fogott katanámat előre szegeztem, kissé hajlított könyékkel, hogy ha szükséges, egy váratlan eset folytán még messzebbre tudjam nyújtani. Hajlított karral amúgy is könnyebb a manőverezés. 
- Ha ezúttal meg akarsz halni, ám legyen. - Jegyeztem meg hetykén, ám arcomon nem látszott semmilyen kifejezés. Nem becsültem le az öreget, de a verbális eszközök kiegészítik a fizikai pengémet. Mindeközben bal kezemet leeresztve tartottam a testem mellett, könnyedén, lazán, hogy bármikor használhassam. Számtalan lehetőségem volt vele: Megmarkolhattam katanámat és akkor már kétszer olyan erősen harcolhattam volna atyám ellen; Benyúlhattam volna rejtett tárolóimba valamilyen eszközért, amit fel tudtam volna használni a harcban; Esetleg kézpecsétekbe kezdhettem, amikkel előkészíthettem és koncentrálhattam volna chakrámat. Ez a fajta harci-stílus az, ami veszélyessé teszi ezt a generációt.
Másodpercek múltán már egymásnak is estünk. 

[...]

Ez számunkra egyfajta rituálé volt.
Változó volt, hogy mikor, de egy héten több alkalommal is egymásnak estünk. Kezdetekkor csak képzésnek indult. Kiskoromtól fogva nagyapám és atyám harcoltak velem, neveltek, okítottak. A fizikai képzésen kívül elméleti tanításokat is közbeszúrtak, s ezzel rutinra és bölcsességre tehettem szert. Később ez megint csak a fejlődésemet volt hivatott elősegíteni. Technikákat tanultam, szituációkba keveredtem, hiszen atyám újabb és újabb cseleket alkalmazott annak érdekében, hogy fenntartsa a figyelmemet. Miután már eléggé kikupált, ezen harcok versengéssé váltak. Én le akartam őt győzni mindenáron, be akartam bizonyítani, hogy erősebb lettem nála is, a Főtemplomőrség egy nagy tiszteletnek örvendő harcosánál, ő pedig ezt a legkevésbé sem akarta hagyni. Addig, amíg az újabb generáció egy ígéretes tagja nem kerekedett fölé, amíg a saját fiát képes volt legyűrni, vagy legalább tartani vele a lépést, addig tudta, hogy bármire képes lehet a harctéren.
Egymás riválisai voltunk.
Nem szült ez köztünk ellentétet. Sőt, talán minden egyes ilyen küzdelem közelebb hozott minket egymáshoz. Persze, az első ütések, amiket ha alig öt évesen elszenvedhettem el fájtak, megrázták testemet-lelkemet, de aztán megszoktam őket. Idővel elkezdtem máshogyan nézni erre az egészre. Magamévá tettem az eszmét, a célt és rájöttem, hogy mire is jó mindez. Ebben persze sokat segítettek azok a sikerélmények, amikor feldühödve megleptem egy-egy manőverrel atyámat. De akkor mindig visszavágott és egy újabb szinte léptünk. Mára már minden vágás, minden karcolás, minden ütés és csonttörés, minden a másikból ontott vér megmosolyogtat minket a fájdalom ellenére is.
De még mindig tudunk újat mutatni.
Idővel csak rákényszerítettem, hogy váltson kezet. Túl gyors voltam neki és bár bal kezével ugyanolyan erőseket sújtott, mint a jobbal, a gyorsasága már nem volt az igazi. Nyomunkban éles pengével felhasított talaj, tetemes kráterek, vércseppek, s kidőlt fák maradtak. Mire erőnk végéhez értünk, a nap is eltűnt az égről, a vacsora pedig tálalva lett. Én kardomat immáron két marokkal szorítva, remegő lábakkal magam elé tartva, görnyedt tartással lihegtem óriásiakat. Lassan, fegyelmezetten. Atyám a pörölyét maga mellé engedve a földre, szintén hasonló testtartással görbült, de nem remegett.
- Mint egy kivert kutya... - Köpte maga elé véres nyálát, amit a száraz talaj azonnal be is szívott. Ő mosolygott. Testén rengeteg vágás keletkezett, voltak köztük egészen mélyek is. Több helyről patakzott a vér.
- Mint egy ünnepi vadkan... - Töröltem meg szám vérző sarkát, majd egy utolsó rohamot indítottam. Tudtam, hogy ebben már nem lesz semmi trükk, itt és most az egyikünk kiütődik. Sosem vittük be a halálos csapást, de olykor előfordult, hogy annyira belemerültünk, hogy a küzdelem hevében valódi, veszélyes harci sérüléseket okoztunk a másiknak, amikből akár hetekig is tartott a felépülés. A szolgák ezt már megszokták, de a közvélemény eléggé nyakatekert állásponton volt. Nem igazán tudták, hogy mi is folyik a Monokuro-klán birtokának falai mögött és amikor elmondtuk nekik, nem voltak hajlandóak elhinni. Így aztán mindenféle ellentétekről beszéltek, mit rájuk hagytunk. A vezetés azon tagjai akik számítottak, mind jól tudták, hogy miféle hagyományokat őrzi a Monokuro-klán. Nem hiába tartoztunk Onigakure no sato legnagyobbjai közé.

[...]

- Az a technika... - Mutattam felé pálcikáimmal, miközben feldagadt jobb arcom okán alig bírtam rágni. - Az új volt. - Már mindkettőnk sebeit bekötözték és ellátták, ezúttal a végső kiütés nem történt meg. Persze nem rajtam múlt. Atyám egy újabb leckét adott számomra, ezzel pedig igencsak meglepett. Már jó ideje én mutattam új dolgokat neki. Új technikákat, új taktikát, és új erőt. Ő pedig csak megmutatta, hogy hiába mutatok újat, ő azt is képes uralni és túlélni. Most viszont, ő kerekedett fölém. 
- Csak neked. - Lapátolta befelé az utolsó adag tojásos rizst is. - Én már évek óta használom. - Nyelte le, majd nyúlt az üveg szakéért. 
- Akkor eddig miért nem alkalmaztad? Sosem láttam még tőled. - Jegyeztem meg és én is lenyeltem az utolsó falat ételt, s valamivel lassabban, modorosabban nyúltam a szakémért.
- A megfelelő alkalomra vártam. - S csettintve nyelvével, ellökte magától az étkezőasztalt, ami így szinte teljesen rám telepedett. 
- Hé hé! Vigyázz már! - Ragadtam meg az asztal szélét ellenerőt kifejtve. - Ha fel akarsz állni, hát csússz hátrébb! - A szolgák fejüket fogva fordultak el. Egy újabb hadakozásra számítottak, de atyám csak nevetett.
- Ugyan már! Csak heccellek. - És azzal, ahogyan felállt, már el is húzta tőlem az asztalt, ezzel újra kényelembe helyezhettem magam. - Tetsuoval már a szobádba vitettem a technikát tartalmazó tekercset. Tanuld meg, hogyha jót akarsz magadnak. A te hanyag küzdőstílusodhoz amúgy is jobban illik, mint az enyémhez! - Kacsintott, és utat intve magának a kettő szolgálólány között, kisétált az étkezőből. 
Ezúttal nem húztam fel magam a csipkelődésén. Elég volt az asztalos dolog. 
Azonnal feltápászkodtam a földről, egy mozdulattal eltolva magamtól az asztalt - ekkor tudatosult bennem, hogy általában, ha nem étkezik velem senki, én is az asztalt tolom el magamtól és nem fordítva - megindultam a szobám felé.

[...]

Tetsuo-san tudott egy-két trükköt az orvosi technikáival.
Nem mondhatnám kitűnő chakrahasználónak, de amit megtanult, azt mesteri szintre fejlesztette. Percek alatt húzta le a duzzanatot képemből. Kérte, hogy kezelhesse a maradék sebeimet is, de nem hagytam. Helyre jönnek majd maguktól, elvégre azok sokkal inkább voltak apró karcolások és zúzódások, mintsem igazi sérülések. Az az utolsó sújtás amit atyám a buzogánya nyelével bevitt... Na az padlóra küldött. Én bolond meg fejvesztve rohantam neki. Azt hittem, hogy már kiismertem őt és az összes technikáját, ami a repertoárjában megtalálható volt. Ritkán használt testen belüli chakraiárányítástól eltérő jutsut. Ez a meglepetés is csupán csak a testfelületére terjedt ki. Na de, hogy Doton legyen... Eddig még sohasem beszélt nekem arról, hogy képes a Doton elem irányítására. Azt mondta, hogy nem használ elemi technikákat, mert nincs szüksége rá. Így be is fejeződött az ebbe az irányba való beszélgetés. Azokra a technikákra helyeztük mindketten a hangsúlyt, amiket valóban irányított és amiknek valóban a mestere volt. Most pedig itt volt ez...
Egy erőteljes kardcsapással, vagy inkább kardvonással húztam volna el mellette.
A döntő pillanatban meg is rémültem a másodperc tört részéig, amikor a pengém láthatóan centikre volt az oldalbordáitól és ő még mindig nem mozdult. Csak állt ott, mint egy fa és nem csinált semmit. Azt hittem, hogy feladta és elérkeztünk az utolsó leckéhez, amit majd tanít nekem. Egy pillanatig azt hittem, hogy itt a vége és az őrült fejével valóban itt akar meghalni. Szerencsére, vagy inkább balszerencsémre nem így lett. Ahogyan pengém elérte a testét, kardom éle és a bőre között kristályos fénnyel tört meg a Doton technika. Ha használom a Kaizou no Ikit akkor nem állította volna meg, de így, csupasz pengével nem csak megvédte atyám testét a vágástól, de az az átkozott még rá is markolt a pengére és úgy rántott vissza engem. Én bolond a meglepettség pillanatában sem engedtem volna el kardomat, repültem vele, majd a következő pillanatban a földbe döngölt pörölye nyelével. Aztán elsötétült a világ... 
Kirántva a tekercset, s ezzel a magasba emelve azt, olvasni kezdtem: "Doton: Iwa no Yoroi."
Minden ott volt a tekercsen feketén-fehéren, ábrákkal és magyarázatokkal, a szükséges eljárással és kézjelekkel. Ez a technika egy kincs volt, ha engem kérdeznek. Legalábbis egy olyan ügyes módja a Doton chakrahasználatnak, mely rendkívüli előnyökhöz juttathat a harcok során. Így hát neki is állt és elkezdtem elsajátítani a jutsut. 

[...]

Mindig is jártas voltam a Doton technikákban, ámbár nem ismertem sokat.
Amiket ismertem, azokat mesteri szinten voltam képes használni, de jól tudtam, hogy képességeim korlátozottak és még mindig nem érik el a Doton-mesterek szintjét. Nem minthogyha közéjük akartam volna tartozni. Egyszerűen csak azét volt szükségem ezekre a technikákra, hogy ha szükséges, alkalmazva őket előnyhöz juttassam magam egy harc során. Sosem hagyatkoztam igazán a jutsurepertoáromra. A Doton technikákat is csak azért ismertem, mert természetemtől fogva a Föld elemű technikákat voltam a legkönnyebben képes elsajátítani. Ekkor persze még nem tudtam, hogy fogékony voltam e más elemre is, de ez most nem is lényeges. A fontos, hogy némi technikai alappal kezdtem neki a második védekező Doton technikám kivitelezéséhez, melyhez remek alapot nyújtott a Hien ismeretem is. 
A birtok tavának egyik kis szigetecskéjén foglaltam el helyem.
A tó alig volt akkora, mint a főépület alapja, így a kis "szigetek" rajta csupán 4-5 négyzetméteresek voltak. Itt szerettem meditálni és kiüríteni a gondolataimat. Különösen az ehhez hasonló szép éjszakákon: Ha a távolba tekintettem láttam a gomolygó viharfelhőket, ahogyan vadul törnek előre az őket megvilágító Hold fényében. Még legalább egy óra volt addig, amíg elérik a birtokot, így bőven élvezhettem a forró nyári nap estéjének hűsítő szelét, amit ezek a viharfelhők toltak maguk előtt. Nem különben csodáltam meg a gyöngyökkel fénylő égboltot sem. Számtalanszor festettem már meg az eget, ezzel együtt majdhogynem az összes csillagképet. Ma is lehengerlő látvány volt.
Nyugodt voltam. 
Ez kulcsfontosságú volt egy efféle technikához. A tekercsben azt írták, hogy jobb a jutsut a meglévő homokkristályokból megalkotni. Sokkal tisztább és igazibb védelmet nyújt majd a technika, mint egy, a Doton chakrámból létrehozottféle. Ahhoz pedig, hogy ezeket az igazi, áttetsző kristályokat megtaláljam és kivonjam a talajból nagy koncentrációra volt szükségem. Koncentrálni pedig csak nyugodt állapotomban voltam képes. Habár, bármikor képes voltam nyugodtságot erőltetni magamra. Ez is a vezetői erényeimhez tartozott. Ennél az esetnél azonban nem kellett bajlódnom ilyesmivel. Lótuszülésbe helyezkedve, kezeimet pihentetve ölemben kezdtem el szépen lassan keringetni chakrámat. Valóban lassan, nyugodtan tettem mindezt. Nem siettem sehova. Legalább húsz percig tartott a dolog, de én csak egy-két percnek éreztem. Teljesen elmélyültem. 
A Chakrám élt.
A legtöbben érzik és tudják, akik valaha is odafigyeltek rá. A chakrám egy olyan hatodik érzékszervvé vált, amivel mind az ötöt képes voltam helyettesíteni, kiterjeszteni. Erre bárki képes volt, aki egy kicsit is jobban odafigyelt a chakrakontrolljára, magára a chakra és a test közti kapcsolatra. A chakra és a személy közti kapcsolatra. Én odafigyeltem, s szépen lassan, felszabadítva a testemben raktározódó Doton Chakrát, elkezdtem azt kiterjeszteni a környezetemre. Fogalmam sincs, hogy ezzel az eljárással - mi már legalább fél órája tartott - mennyi elemi chakrát pazaroltam, - feltehető sokat, - de sikerrel jártam! Legalábbis elértem azt a szintet, amikor az elemi Chakrám annyira szétterjedt a környezetemben, hogy nagyjából egy két méteres sugarú körben éreztem az összes föld és szén alapú dolgot. Szinte minden egyes homok és földszemet éreztem, amit a szél felkapott és tova sodort. Az alattam lévő talaj darabjait, alkotóit, mindent. Egyáltalán nem voltam szétbontani az ingereket. Nem értettem hozzá, nem tudtam megkülönböztetni a különböző földtermészetű, az elemi chakrám által irányítható anyagokat. Nem volt mihez hasonlítanom.
Akadályba ütköztem.
Eddig minden Doton technikámnál az érzékelt föld-anyagba irányítottam a chakrámat és úgy hoztam létre változást. A kövek nem mozdultak, de az azokat körülvevő más természetű "szénalapú" puhább földet képes voltam mozgatni. Később már a keményebbet is, s lassan eljutok arra a szintre, hogy a sziklákat is. Hiába tartozik egy anyag dominánsan a Föld elemhez, attól még a használó képességeitől függ, hogy képes e azokat egy technikával megkülönböztetni, mozgatni. Én általában csak fogom amit találok és használom. Láttam már mestereket sziklákat sárszerűvé alakítani. Én csak a puhább talajt vagyok képes, vagy ami számomra egyszerűbb, ugyanakkor chakraigényesebb: Saját elemi chakrámból hozom létre a sarat, földfalat vagy bármi egyebet. 
Meg kellett tanulnom megkülönböztetni az anyagtípusokat.

[...]

Az elkövetkezendő fél órát figyeléssel töltöttem.
Rájöttem, hogy rengeteg chakrámat emésztette fel az, hogy teljesen elmélyülve, csak a környezetemre figyeltem. A Chakraáramlás, mit kiirányítottam a testemből, olyan volt mint egy szabályozatlan folyó, egy szökőár a viharban, aminek nem szabott senki és semmi gátat. Ezzel pedig valóban éreztem a környezetem, valóban lefedtem azt Doton chakrával, de annyira sok chakra veszett el az éterben, hogy fel sem tűnt. Egyedül a kimerültség és a fáradtság maradt utána. Felmérve a helyzetet, úgy döntöttem, hogy ideje a tudatos chakrahasználatnak. 
Feltéptem néhány földdarabot és magam elé helyeztem őket.
Kövek, puha talaj, szikes talaj, sötét termőtalaj - igencsak le kellett kaparnom érte - és homokszerű valami. Mindbe kevés chakrát vezettem és elkezdtem megkülönböztetni őket. Tanulmányoztam a szerkezetüket, egészen addig, amíg meg nem jegyeztem. A kövek voltak a legsűrűbbek, legtömörebbek. Az anyagi kapcsolat köztük volt a legfeszültebb. Ők voltak a legkeményebbek. A puha talaj sokkal több nedvességet tartalmazott, mint bármelyik másik, míg a szikes talaj szinte semmit, ámbár több szervetlen anyagot. A termőtalaj volt a legkiegyensúlyozottabb. A kettő között volt, s ezzel a legjobban használatos talajjá vált számomra ha Doton technikákról volt szó. A homokszerű valami volt a legérdekesebb. Egyes alkotórészeit nem ismertem fel. Valóban voltak olyan földszemcsék, mik kristályos szerkezetűek voltak, de a többi, mind olyan anyagok, melyeket nem voltam képes egyszerű Doton chakrával manipulálni. Sokkal inkább voltak ásványok és különlegesebb kőzettörmelékek.
Elért a vihar.
Úgy jött, ahogyan általában szokott: csendesen és lassan, majd egyre nagyobbá dagadt. Rövidesen ellehetetlenítette a technika gyakorlását. A víz áztatta talaj és a feltámadó szél mind megnehezítették a dolgomat, de nem bántam. Mindig is imádtam az esőt... 

A hozzászólást Monokūro Gouken összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Feb. 13 2019, 00:24-kor.
Monokūro Gouken
Monokūro Gouken
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 487
Elosztható Taijutsu Pontok : 5

Állóképesség : 250 (C)
Erő : 300 (B)
Gyorsaság : 187 (C)
Ügyesség/Reflex : 150 (C)
Pusztakezes Harc : 150 (C)

Adatlap
Szint: B
Rang: Taikei no Shoutaichou
Chakraszint: 408

Vissza az elejére Go down

Monokūro Gouken Empty Re: Monokūro Gouken

Témanyitás  Monokūro Gouken Kedd Feb. 12 2019, 16:46

// Ide illeszteném be a Pm-ben megtörtént játékot kettő posztban. A történtek az éjszakát és a másnap délelőttöt ölelik fel. NEM MUSZÁJ végig olvasni, mert Sizunál összefoglalva már el lett fogadva egy élményben. Semmit nem tartalmaz ami engedélyes lenne, egyszerű szockodás.  //

Spoiler:

A hozzászólást Monokūro Gouken összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Feb. 12 2019, 16:57-kor.
Monokūro Gouken
Monokūro Gouken
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Monokūro Gouken Kedd Feb. 12 2019, 16:47

// Folytatás //

Spoiler:
Monokūro Gouken
Monokūro Gouken
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Monokūro Gouken Kedd Feb. 12 2019, 16:51

// Három lett... //

Spoiler:
Monokūro Gouken
Monokūro Gouken
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Monokūro Gouken Kedd Feb. 12 2019, 16:56

Tanulás Folytatása

A nap további részét az Őrség ügyeinek intézésével töltöttem.
Elszállíttattam a holmimat és Otokazéval együtt bejártuk a szállást, mi egyben a bázisunk is volt. Két emelet, egy alaksor és persze a földszint. Az alaksort meghagytuk üresen, később majd hasznát vehetjük. Minden mást felújíttattak nekünk és használt bútorokkal rendeztek be. A fegyvertárban is csak használt eszközök voltak, na meg persze leselejtezett, javítható, szerelhető fegyverek. Az egész hely és a falu támogatásával létrejövő berendezkedés tükrözte a vezetőség véleményét rólunk.
- Kezdetnek megteszi. - Simítottam végig ujjamat az egyik rozsdás Yari élén.
- Bizonyára... - Fintorgott Otokaze, ki inkább nem nyúlva semmihez, díszes, tradicionális kimonója hosszú ujjának takarásában kulcsolta egymásra a kezeit. - Azért a későbbiekben jelentős összegeket ajánlatos fordítani a felszerelések fejlesztésére. - Nézett körbe, s láthatóan nem volt megelégedve a falu által nyújtottakkal.
Akkor még nem tudtam, hogy Otokaze miféle harcosnak nevelkedett.
Tagadhatatlanul arisztokrata volt és korából adódóan kapcsolatai is biztosan voltak, de az aktáiban nem írtak róla, hogy fénykorában éppen a Szerzetesek Útját vagy a Szamurájok Budhisoját követte. Annyi írtak róla, hogy főként a vezetői területeken ténykedett az Őrség egy megbecsült tagjaként. Azt, hogy melyik őrségben volt helye és hogy milyen rangban munkálkodott arról nem kaptam információt. Jobbnak láttam nem firtatni ezt a dolgot. Ha valamit nem közöltek - márpedig ezen adatokat minden ide küldöttnél megkapta, kivétel nála - azt okkal tették, s ekkor még nem álltam vele olyan viszonyban, hogy rákérdezhessek.
- Legyen úgy. - Fordultam felé, mire ő abbahagyta a bámészkodást és rám emelte tekintetét. Még ez az egyszerű, apró mozdulat is kimért és elegáns volt. - De amíg a beosztottak nem képesek saját magukat fegyverként használni, addig nincs szükségük ezekre itt. - Otokaze elé állva nyújtottam oda neki a kezemben lévő kulcsot. - Kérem, tartsa zárva, amíg nem adok engedélyt a kinyitására. - Ő pedig készséggel vette át azt, majd enyhén meghajolva engedett utat nekem kifelé.

[...]

Úgy értesültem róla, hogy ma egy újabb adag akta érkezik majd hozzám.
Nem kezdtem neki az iratok rendszerezésének, egyszerűen csak mindent hagytam az irodám íróasztalán. Elég nagy volt, mindegyik elfért rajta. Terveim szerint a következő adaggal együtt rendszereztem volna őket, így felszabadult a délutánom hátralévő része. Ideális volt az idő arra, hogy a nyár utolsó napjait kiélvezve sétáljak egyet az Őrséget körülölelő erdőben. Megtaláltam a szélesebb patakká keskenyedő folyót, s a megannyi ösvényt amit az állatok kitapostak maguknak. Minden száraz volt. A tegnap esti vihar nyomai most már csak a zöldellő, nyíló növényzeten látszottak: életet lehelt a tikkadt tájba.
Ahogyan sétáltam, gondolataim akaratlanul is elkalandoztak.
Bár számomra a legjobb alkalom a fejszellőztetésre a viharos éjszakák voltak, be kell vallanom, az erdő élettel teli hangzavara is meglehetősen andalítóan hatott. A technikán akartam gondolkozni, hogy mi legyen a következő lépés amivel közelebb kerülök a véglegesítéséhez, de újra és újra a lány került figyelmem középpontjába. Az erdő rá emlékeztetett, arra, amikor először találtam meg őt egy esős kirándulásom során. Aztán most megint... Vajon most hol lehet? Mit csinálhat? És hogyan jutott el odáig, hogy ninja legyen? Elmondásai szerint nem szeret és nem is akar harcolni, ő nem elég jó. De akkor mégis, miért tűri el azt, amit elvárnak tőle? Az én ambícióim összefüggenek az elvárásokkal miket irányomba támasztanak a feletteseim és a klánom. De ha ő nem ezt akarja csinálni, akkor mégis miért?
Ritka alkalmat egyike, hogy gondolataim szavakká formálódtak elmémben.
"Biztos nagyon magányos lehet... Vajon ő is most egyedül csatangol valahol? Túl kemény voltam vele. Reménykedtem benne, hogy majd viszont látom. Azért ajánlottam fel neki a fegyverei megélezését is." Általában csak az érzéseim vezettek és azokon gondolkoztam el, hogy mik lennének a megfelelő lépések és, hogy azok milyen következményekkel járhatnának. Konkrét mondatokat sosem formáltam. Talán ha még mélyebbre kalandoztam volna, akkor magamban kezdtem volna el beszélni. Attól még igaz volt... Vissza gondolva milyen ostoba dolog volt felajánlani azt a dolgot. Szánalmas és reményvesztett próbálkozás az után, hogy modorommal teljesen szétbarmoltam az állóvizet.
Miért is tettem?
A mai napig nem tudom. Fogalmam sincs, hogy miért ütöttem bele az orromat olyasmibe, amihez nem volt sem közöm, sem pedig jogom. Egyszerűen csak kedvesnek kellett volna lennem és hagynom kellett volna, hogy úgy vélekedjen, ahogyan akar. Ezzel szemben saját elképzelésemet igyekeztem ráerőltetni és csak még dühösebb lettem miután azt elutasította. Hiába, nem valóak nekem az emberi kapcsolatok. Utasításokat adok, s elvárom, hogy mások teljesítsék azt. Mert csak olyan utasítást adok ki, amikről meggyőződésem, hogy beválnak. A meggyőződésem megszilárdítására pedig rengeteg időt és figyelmet fordítok. Amíg nem vagyok valamiben biztos, nem adok rá parancsot. Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni egy helyzetből, így ha a lány azt tette volna, amire kérem, alávetette volna magát annak, amit kértem tőle, akkor most nem itt tartanánk. Sőt! Könnyebb lenne az élete. Segíthettem volna, de ő makacs volt.
- Legalább annyira, mint én a saját meggyőződésemet illetően. - Motyogtam magam elé. Ahogyan a szavak elhagyták számat, megtorpantam. Akárcsak egy meglepett macska, úgy néztem magam elé, ugyanolyan kikerekedett szemekkel, meredten arra az egy kis kavicsra az ösvény közepén. - A fenébe is! - Rúgtam odébb, be a bozótosba. Még hallottam is lepattanni egy korhadásnak indult fa törzséről. - Kit érdekel?! Tegyen amit akar! - Húztam ki magam és kényszeredetten kulcsoltam ujjaimat kardom markolatára. - Tessék! Már magamban beszélek. Kell ez nekem?! Hát nem! - S végül elnémított a felismerés, hogy milyen ostobán is festhettem.
Szégyenkezve néztem körbe, majd egy parancsnok vehemenciájával elviharzottam.

[...]

Miután úgy éreztem, hogy magam mögött hagytam a kínos jelentet, egy tisztás szélén pihentem le.
Elgondolkoztam azon, hogy az elmúlt három napom mennyire is gondtalanul zajlott. Nem kellett küldetésre mennem és nem kellett az Őrség ügyeivel foglalkoznom, mert már minden készen állt. Persze még bőven volt még mit csinálni, de a nagy részét Otokaze elvállalta. Elvégre ezért osztották ki mellém azon kívül, hogy a rehabilitációs idejét letöltse. Pihenhettem. Számomra kikapcsolódás és pihenés volt, hogyha a saját erőm fejlesztésébe fektethettem a szabadságom. Ugyanolyan kikapcsolódás volt ez számomra, mint amikor festek vagy csak figyelem a természetet.
A fa tövében ülve éreztem, hogy a talaj még nedves volt.
Nem bántam, ugyanis kellően meleg volt ahhoz, hogy egy kis átázás ne zavarjon. Még a szél is meleg volt ami keresztül fuvallt az aprófüves tisztáson. Láttam amint az elszíneződő levelek elsői elengednek és tovaszállnak az áramlattal, be az erdő mélyébe, vagy éppen a lombkorona fölé törve. Hallottam a madarak csivitelő zaját, a mező túloldalát átszelő paták dübörgését. Úgy éreztem, hogy valóban gondtalan az életem. Nem zavart már a lány emléke, az, hogy vajon mi lehet vele. A saját sorsának kovácsa, ahogyan én is. Ha nem lenne a kötelék a falum, klánom és a vallás irányába, akkor akár egy ilyen egyszerű élettel is megelégednék. Az erdő ellátna mindennel, amire szükségem lenne. Egy egyszerű kis kunyhó, egyszerű berendezés. Egy vászon, némi festék és ennyire lenne szükségem.
S a gondtalanság elillant.
Az önmegvalósítás gondolata magával hozta a kötelességek terhét is. Akaratlanul is eszembe jutott, hogy mennyi mindent kell még tennem, hogy mennyi mindent kell még elérnem és hogy az emberek számítanak rám. Máris görcsös bűntudatot éreztem gyomromban. Nem várhattam. Nem lazsálhattam, nem pihenhettem meg. Nem is volt miért, nem érdemeltem még ki. Atyám esetleg... Ő talán már kiérdemelte a megpihenést, de még mindig nem akar megállni. Ahogyan egyik Vezető sem. Én pedig a legjobb vagyok. Az, akit arra neveltek, hogy a legjobb legyen!
Az elszántság áradata mi teljesen elöntött, chakrámat is izgalmi állapotba hozta.
Úgy érzetem, hogy a technika elsajátítása jelenleg az első és legkönnyebben megtehető lépés azért, hogy elérjem a céljaimat... Hogy elérjem a Klánom és a Falu céljait! Doton chakrámat így testemen kívülre koncentráltam és fél térdre ereszkedtem, jobb kezemmel érintve a talajt. Két felé bontottam a chakrámat. Egyik részét a bőröm fölé koncentráltam, használva a "Chakra testfelületi irányítását," míg a másik részét kapcsolva a bőrömön létrehozott burkolathoz, a talajba koncentráltam. Szét magam köré. Érezni kezdtem. Megtaláltam a kisebb kristályos szerkezetű anyagokat. Beléjük itattam a chakrám, majd szabad kezemmel, mi nem érintette a földet, a fél Kos kézpecsétet formálta meg, eztán pedig a fél Kígyót, mi egy dominánsan föld elemű Kézpecsét. Egyszerre kezdtem materializálni a testemet körülvevő Doton chakrát és a talajon keresztül felfuttatni bőrömre a kristályos földszemcséket.
Apró folyosókat alkottak körülöttem a tenyeremhez gyűlő szemcsék.
Végül, miután úgy éreztem, hogy a teljes testemet lefedtem, kiegyenesedtem. Éreztem ezt a furcsa, feszítő érzést a bőrömön. Nem volt kellemetlen, csupán csak szokatlan. Súlyosabb, de nem zavaróan. Éreztem, hogy sikerült. A Chakrám idomult a kristályos szerkezetű szemcsékhez. Olyan földtechnikát alkottam, mely használja a szilárdságot és mellőzi a lágyságot. Lényegében a Doton chakrámat szilárdítottam meg, ezzel pedig egy kristályosnak tetsző Doton-alapú védőburkot alkottam a testem körül.
"Lássuk mennyire szilárd."
Azzal pedig egy mozdulattal ütöttem bele a mögöttem lévő fába. A védelem megrepedt és lassan hullani kezdett. Tűnődve nézegettem. Megtört rajta a fény, mintha csak üveg lenne. A lehulló darabok lassan elporladtak, mintha nem is lettek volna. A beléjük ölt chakra semmivé lett, ezzel pedig az anyag maga is eltűnt. Keményebbre kellett alkotnom.
A nap hátralévő részét a technika tökéletesítésével töltöttem.
Mire hazaértem, már remekül ment a Jutsu. Újabb gyakorlásokkal már nem csak a kezemre, de a teljes testfelületemre képes voltam alkalmazni a technikát. Egy erős, de nem áttörhetetlen védelmet alkottam. Kipróbáltam, egy chakrapenge képes átütni a védelmen. Attól függ, hogy mennyi chakrát áldozok rá. Szóval okosan kell használnom. Nem egy száz százalékos biztonság, de jobb, minthogyha nem lenne. A szimpla pengéket és ütéseket könnyedén megállítja majd, ez pedig remekül fog jönni a harcok során.

Doton: Iwa no Yoroi
Monokūro Gouken 1000?cb=20150728152633
A technikával a használó föld chakrával árasztja el a testét, ezáltal kőkeménységűvé válik. A hatás csak fény hatására lesz látható a testen, illetve akkor ha valaki megtámadja a shinobit. A különböző fegyverek nem képesek megsebezni a használót, ráadásul a shinobi könnyedén átüthet sziklafalakon is. A használó sebességére nem lesz hatással az "átváltozás", viszont sáros talajon és vízben könnyebben süllyed el. Csak akkor használható, ha föld van a közelben, tehát nyílt tengeren nem lehet létrehozni a technikát.
Magyar név: Föld elem: Sziklapáncél
Típus: Kiegészítő
Besorolás: C szintű
Chakraszint: 250
Monokūro Gouken
Monokūro Gouken
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Sai Hétf. Feb. 18 2019, 22:47

A tanulás elfogadva, a technikát felírhatod, pluszban kapsz még +8 chakrát és +4 TJP-t.
Sai
Sai
Főadminisztrátor

Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.