-= Kérdések =-

+127
Gawakatsu Hikuro
Ayokama Makoto
Uzumaki Kushina
Nozara Shiba
Hiei Urameshi
Deidara
Uchiha Itachi
Fudou Shun
Dokujaku Tano
Aburame Shino
Yamato
Funaki Hachiro
Akasuna no Sasori
Hokoshita Kinta
Unazaki Ashura
Katsumi Kawachi
Nosaru Kyoya
Atsui Taiyashi
Akari Tenshi
Sanagi Natsu
Kakuzu (Inaktív)
Shikotou Sei
Djuka Daisha
Jiraiya
Kamio Hiraku
Hazame Karou
Akira
Korotsuki Kazeno
Kusuki Eiko
Kitori Musato
Hakkyou Katsumi
Grakon Teizan
Hara Akahito
Moriyama Shinimi
Kagemare Kuzomi
Hoshino Takayuki
Yamori
Osumi Hiroto
Itanashi
Shikamaru(Inaktív)
Aono Takefumi
Goukai Hio/Shii-Ann
Hisao
Hitsugaya Haruke
Arekkusu Orokana
Ishimaru Hatsuharu
Hyuuga Emiko
Kenshiro Karu
Djuka Kodomo
Nakashima Shigehito
Taidana Kaito
Fusino Kei
Azumi Yuurei
Aida Emiko
Naozumi Yamashita
Shiren
Tessei
Rouku Hiashi
Kazeshi Iroh
mostlikelykilled
Ayami Remiyu
May Yuriko
Aoyama Shizuka
Hasegawa Miharu
Ashikaga Eisaku
Makenshi
Hateshi
Darui
Ryuuga Gawa
Kawanari Yuusuke
Namide Takezo
Izumitani Suzume
Tsihidoro Raiden
Saya
Hazukage Kurono
Rock Lee
Karasuto Mao
Itou Ooku
Hyuuga Shakaku
Fényes
Miroku No Minovara
Shin
Kaibutsu Hiroto
Hime Satsuki
Takeyanagi Tomoko
Hidan
Raion Tensei
Hatake
Matosho Satoshi
Kaz
Katsutomo Goukan
Shintaro Yun
Hasegawa Kazuki
Touya
Hawake Kochio
Ruru
Hatake Kakashi(Inaktív)
Fumetsu Yume
Sayuri Akeme
Junichiro Saruwatari
Konan1
Gosai Seishi
Sai
Iwahara Takuma
Daishi Kanetsugu
Hikari
Yomi Yama
Naeku Riun
Kushieda Unazaki Tessa
Hiraga Natsu
Zetsu
Unazaki Fumimaro
Danzou
Huramino Saito
Tenshi
Fujikage Koichi
Karin
Shikaku
Haru Noriko
Tenten
Ayanokoji Takashi
Daizo Tensei
Uzumaki Naruto
Yunaki Amirei Nyo
Shikoku Naoki
Hidetora No Minovara
Raidon Hoshi
131 posters

35 / 40 oldal Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Next

Go down

-= Kérdések =- - Page 35 Empty Re: -= Kérdések =-

Témanyitás  Jiraiya Csüt. Jún. 14 2012, 10:02

Biztosat Én sem tudok, de van egy elméletem.
A gejutsuknak két fajtájuk van. Ez le van írva a chakrmaelméletbe is. A közvetlen és a közvetett.

Közvetlen:
Amikor a genjutsu használó kiterjeszti a chakráját és összekapcsolódik az áldozat chakrahálózatával. Így, amikor ez megtörténik, akkor uralma alá tudja azt vonni. Erre bárki képes aki eleget gyakorolta. Miután a kapcsolat megtörtént, azt hitet el az áldozattal amit csak akar. Persze ehhez, tudni kell, hogy miképpen hitesse azt el. Folyamatos információ löketeket küld így befolyásolva az érzékeit. Innentől fogva, már minden egyszerű, egészen addig, amíg az áldozat észre nem veszi, hogy genjutsu alatt van.

Közvetett: Amikor például egy hangszerrel manipulálsz valakit. (Furulya, gitár, dob) Amikor a chakrával "átitatott" hangszer zenélni kezd, akkor jut el az ellenfélhez az információ, és kedvedre manipulálhatod ekkor. Viszont, ennél az esetnél, folyamatosan fent kell tartani a "zenét" különben a genjutsunak vége szakad. Persze nem csak zenével lehet, hanem bármilyen közvetítőanyaggal.

Genjutsu kai: Csak a Közvetlen és nem közvetett Very Happy genjutsu használatkor használható, és ott is csak néhány esetben. A kivételek a Gejutsuknál le vannak írva. Az egyszerűbb genjutsunál, ugye az idegen chakrát kell megállítani. Itt annyi az egész, hogy megállítod a saját chakrafolyamodat. Ha nem kering a chakra és nem tud hatni, akkor hiába bocsájtottak rád genjutsut, nem tudnak befolyásolni. Így, amíg az áldozat nem döbben rá, hogy genjutsu alatt van, addig észre sem veszi, hogy nem Ő uralja a chakrahálózatát. De amint észreveszi, könnyen megszakíthatja a genjutsut. A használók, ezért is próbálják a legészrevehetetlenebbül létrehozni az illúziót. A komolyabb genjutsuknál, amik például fájdalmat idéznek elő, azok pedig a chakráhálózat megállításával sem szakíthatók meg. Így nem is foglalkoznak az elrejtésével.

A hozzászólást Jiraiya összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jún. 14 2012, 13:52-kor.

Egyébiránt Shiren karakteremnek írhattok, bárkinek szívesen segítek ha tudok Smile !!
Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Aono Takefumi Csüt. Jún. 14 2012, 13:19

Na most nem tudom mennyit értettem meg belőle, de ha jól szűrtem le a dolgokat, akkor például az animében látott Nirvána Temploma by Kabuto közvetlen technika. Akkor viszont az elmélet nem állja meg a helyét, mert a kai ugyan olyan jól működik. Persze most jön az a rész, hogy valószínűleg megint félre olvastam valamit. Amit én tudok a genjutsu kairól annyi a chakra megszakításon kívül, hogy csak akkor van igazán értelme, ha van egy partnerünk, aki meg tudja ezt tenni, ha netán minket elkapnának. Természetesen jó ismerni ezt a technikát de még jobb, ha a ketten vagyunk, és a társunk is tudja.
Aono Takefumi
Aono Takefumi
Játékos Mesélő

Elosztott Taijutsu Pontok : 490
Elosztható Taijutsu Pontok : 0

Állóképesség : 180 (C)
Erő : 250 (C)
Gyorsaság : 250 (C)
Ügyesség/Reflex : 151 (C)
Pusztakezes Harc : 159 (C)

Adatlap
Szint: B
Rang: Chuunin
Chakraszint: 490

Témanyitás  Akira Csüt. Jún. 14 2012, 13:43

Genjutsu kai: Csak a Közvetett genjutsu használatkor használható, és ott is csak néhány esetben.

Szerintem itt a közvetett helyett a közvetlen akart lenni. Mert ugye a genjutsuk leírásánál az van, hogy a hang alapú jutsuknál, ami közvetett, nem működik a genjutsu kai. Tehát szerintem az csak elírás.
Akira
Akira
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 2192
Elosztható Taijutsu Pontok : 60

Állóképesség : 800 (S)
Erő : 646 (A)
Gyorsaság : 800 (S)
Ügyesség/Reflex : 800 (S)
Pusztakezes Harc : 646 (A)

Adatlap
Rang: Jounin
Chakraszint: 0 (1055)

Témanyitás  Kushieda Unazaki Tessa Csüt. Jún. 14 2012, 13:50

Itt egy újabb kérdés az előző technikával kapcsolatban. Már nagyjából körvonalazódott bennem a Kai használatának lényege.
Most viszont a Genjutsu megszakításának az a része érdekelne most engem, amikor több személy van együtt. Ugye ilyenkor nem kell ismerni a Genjutsu Kai technikát, ugyanis a küldős behatástól feleszmél a genjutsu áldozata (Lásd, amikor Sakura rásózott egyet Naruto fejére, amikor az beleesett Itachi genjutsujába. Ez a shippuudenben volt, amikor Csió nagyoval haladtak, hogy megmentsék Gaarat) Valamint egy másik példa erre, Bee és a Hachibi kapcsolata. Bee lazán felébredt a genjutsuból amikor a Hachibi egy kicsit megnoszogatta.

A kérdés a következő: Ez a dolog kettős személyiség esetén is érvényes? Ugye Tessanak van egy belső gonosz személyisége is aki benne él, ám teljesen különbözik Tessától. Ez az állapot már-már a skizofréniára hasonlít, mert tudnak egymással beszélgetni (persze csak az elmében)
Tehát ha mondjuk Tessa Genjutsu áldozata lesz (abból is megtörhető kategóriás genjutsu), akkor azt Yoko megtudja törni, ha méltóztatik segíteni Tessán?

Ezt az erős kettős személyiséget kijátszottuk Shikakuval egy kalanddal, ami során teljesen véletlenül, egy hatalmas trauma soron bukkant fel.
Kushieda Unazaki Tessa
Kushieda Unazaki Tessa
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 270
Elosztható Taijutsu Pontok : 1

Állóképesség : 225 (C)
Erő : 110 (D)
Gyorsaság : 100 (D)
Ügyesség/Reflex : 225 (C)
Pusztakezes Harc : 110 (D)

Adatlap
Szint: C
Rang: Chuunin
Chakraszint: 261

Témanyitás  Jiraiya Csüt. Jún. 14 2012, 13:52

>.< A fáradság emberek a fáradtság Very Happy Genkinek van igaza. Rosszuk írtam le Very Happy Javítom is, hogy nehogy félreinformáljak valakit Very Happy

Egyébiránt Shiren karakteremnek írhattok, bárkinek szívesen segítek ha tudok Smile !!
Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Adatlap

Témanyitás  Jiraiya Csüt. Jún. 14 2012, 14:01

Nem feltétlenül kell ismerni a külső segítségnek a Genjutsu Kai-t. Viszont, egy skizofrén, kettős személyiségű emberkénél nem tudom mi a helyzet. Mivel a Skizofrénia egy ilyen tudathasadásos dolog, attól még nincs különálló chakrája. Az még mindig Te vagy csak egy másik személyiséggel. Ez ugye a Bijuuknál és a Jutsetsuknál más. Ott két különálló életforma tudata van egy testbe zárva, és mind a kettő saját chakrával rendelkezik. Szerintem amíg skizofrén a kari, addig egy a chakrája mind a két személyiségnek.
Viszont, nincs kizárva semmi mivel rácáfolok magamra. Ugye Sakura a Narutoban skizofrén. Amikor Ino a Shintenshin no Jutsuval átakarta venni Sakura felett az irányítást, akkor a belső Sakura ellenállt. Viszont szerintem a belső Sakura nem rendelkezik különálló chakrával. Esetleg talán megtudja törni a másik Én a genjutsut, de erre kicsi lenne az esély. Így most nem tudom, hogy mi van. Szerintem jobb lenne egyeztetni Shikakuval. Csak az a baj, hogy jelenleg inaktív.

Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Adatlap

Témanyitás  Akira Csüt. Jún. 14 2012, 14:14

Jira a Yamanaka klán nem genjutsu használó, hanem a lélek felett veszik át a hatalmat és ugye a skizofrén embernél két lélek van jelen. Saku eredeti lelke felett átvette a hatalmat, de a belső Sakuról elfeledkezett, aki pedig így legyőzhette. Mintha 2 ellenfél ellen küzdenél, de csak folyamatosan csak az egyikre figyelnél, miközben a másik legyőz.
Akira
Akira
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Jiraiya Csüt. Jún. 14 2012, 14:19

Hasonlítás képen mondtam. Tudom, hogy nem genjutsuk. Smile A skizofréneknél nem két lélek van jelen, hanem egy. És annak az egynek van két tudata. Egy ember tudathasadása. A skizofréniánál hajlamosak az emberek elfelejteni azokat a dolgokat, amiket a "másik énjük" tett. De az akkor is Ő volt és nem egy másik lélek.
Csak így érzékeltettem, hogy ha erre is képes ez a fajta kettős személyiség, akkor talán a genjutsuk megszakítására is.

Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Adatlap

Témanyitás  Djuka Kodomo Vas. Jún. 17 2012, 10:59

Egy kérdésem lenne:

2. elemhez kötelező B szint, 300 ch, vagy ki lehet játszani /természetesen mesélővel/, ha van az első elemből 4 technika /ha jól tudom, ennyinek kell lenni egy elemből/?
Djuka Kodomo
Djuka Kodomo
Játékos

Elosztható Taijutsu Pontok : 80

Adatlap
Chakraszint: 1130

Témanyitás  Kakuzu (Inaktív) Vas. Jún. 17 2012, 14:08

Személy szerint én már régebb óta tervezem a második elem kijátszását, viszont semmilyen megkötést nem kaptam ezzel kapcsolatban. Csak Take-chanhoz vágtak egy tekercset, nesze tanulj alapon. Very Happy Ez a személyes tapasztalat többet nem tudok.
Kakuzu (Inaktív)
Kakuzu (Inaktív)
Inaktív

Adatlap
Rang: Nukenin
Chakraszint: A tárcám tartalma

Témanyitás  Taidana Kaito Vas. Jún. 17 2012, 17:07

A "normál" bűnözőket azaz akik nem shinobik voltak valaha, azokat "normál börtönökbe zárják ????
Taidana Kaito
Taidana Kaito
Játékos

Adatlap
Rang: Genin
Chakraszint: 275

Témanyitás  Hatake Kakashi(Inaktív) Vas. Jún. 17 2012, 18:04

A rejtekekben a börtönöket shinobik őrzik, hacsak nem kimagaslóan veszélyes az adott bűnöző, akkor nem a normál börtönben kap helyet. Ha ilyen B-S szintű a fogoly, akkor az ANBU vagy máshol az Oinin őrzi. Persze a földesuraknak is lehet külön börtönük, illetve a Samurai vagy maguknak az Elveszetteknek is. De ők általában csak pár foglyot tudnak őrizni és gyakoribbak a kivégzések. Végül pedig gyakran az adott foglyokat elviszik kényszermunkára vagy kísérletezni a testén mint pl Orochimaru.
Hatake Kakashi(Inaktív)
Hatake Kakashi(Inaktív)
Mesélő

Adatlap
Chakraszint: Pénz&Sárm

Témanyitás  Taidana Kaito Vas. Jún. 17 2012, 19:14

Értem szóval mindenképpen shinobik őrzik a börtönöket. A további kérdésem az lenne hogy rendfenetartási céllal egy kisebb falu védelme hogy néz ki pl: van egy "rendőrös" benne egy chuninnal ?
Taidana Kaito
Taidana Kaito
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Hatake Kakashi(Inaktív) Vas. Jún. 17 2012, 19:26

A kisebb faluknak vagy küldenek védelmet a rejtekből vagy a földesúrtól ha annyira fontos vagy bérelnek fel maguknak zsoldosokat esetleg házon belül a férfiak megoldják de gyakran semmilyen védelmük nincs.
Hatake Kakashi(Inaktív)
Hatake Kakashi(Inaktív)
Mesélő

Adatlap

Témanyitás  Taidana Kaito Vas. Jún. 17 2012, 19:45

Minden világos ! Köszönöm a gyors válaszaidat !
Taidana Kaito
Taidana Kaito
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Kamio Hiraku Hétf. Jún. 18 2012, 09:52

Van az alábbi jutsu:
Gázlehelet // Doku Gasu
Használója nagy erejű levegőáramlatot fúj ki magából, ami a beleoldott chakra hatására mérgező füstté változik. A méreg ereje a létrehozó tudásától függ; legalább egy méreg pontos összeállítását ismernie kell a technika létrehozásához, éppen ezért leginkább medikus ninják használják.
Pont: 20
Chakraszint: 250
Szint: B

Az a kérdésem, hogy lehet-e ezt a jutsut ellenméreg, gyógyszer és hasonlók kibocsátására használni, illetve visszafele, az ellenfél által ránk ontott méregfelhőt chakrává vagy hatástalan felhővé semlegesíteni, ha az ember ismeri az adott mérget, ellenmérget és mindez már saját technika-e vagy ennek a technikának gyakorlott használata kell csak hozzá?
Kamio Hiraku
Kamio Hiraku
Játékos

Adatlap
Szint: A
Rang: Elveszett ninja
Chakraszint: 588

Témanyitás  Hatake Kakashi(Inaktív) Hétf. Jún. 18 2012, 10:05

A technikát ki lehet védeni ellenméreggel vagy gyógyszerrel, de a füst még így is fullasztó lehet. Magát a jutsut nem lehet gyógyításra alkalmazni vagy átalakítani arra.
Hatake Kakashi(Inaktív)
Hatake Kakashi(Inaktív)
Mesélő

Adatlap

Témanyitás  Akira Hétf. Jún. 18 2012, 10:53

Vendégkarakterekkel egymásnak szóló játék is folyhat, ekkor kérjük jelölni az élmény elejét és végét. A vendég az, aki számára az élmény idegenebb környezetben, beállításban folyik, vagy aki passzívabb, elszenvedője, megkeresettje a történetnek, vagy akár szó szerint meg lett hívva a történetbe.

Inkább itt

Tehát az lenne a kérdésem, hogy élmények mappában lehet csoportos küldit (nem egyedül írom, hanem meghívok pár emberkét és úgy működne, mint a szociális kaland a játéktéren, de ez élményben? (mint a szabad játék a csevegőben)
Akira
Akira
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Hatake Kakashi(Inaktív) Hétf. Jún. 18 2012, 11:32

A többi karakter beleegyezésével lehetséges ilyen, de jutalom csak neked fog járni. Illetve a többieknek akkor ha megírják a saját verziójukat.
Hatake Kakashi(Inaktív)
Hatake Kakashi(Inaktív)
Mesélő

Adatlap

Témanyitás  Taidana Kaito Csüt. Jún. 21 2012, 02:20

Megint én talán lehet hogy megint egy hülye kérdéssel jövök, de inkább felteszem, mert baromságot nem akarok csinálni. A lehet olyan karaktert indítani amely a Naruto mangában ismert klánba "születik bele" ? (és itt előre kizárnám azt az esetleges félre értés hogy Uciha vagy Uzumaki klánokra nem is gondoltam)
Taidana Kaito
Taidana Kaito
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Hatake Kakashi(Inaktív) Csüt. Jún. 21 2012, 03:21

Ugyanaz érvényes ezekre, mint a KG kérelmekre. Ha letettél már sokat az asztalra akkor nyújthatsz be ilyen kérést a Ninja Tanácsba.
Hatake Kakashi(Inaktív)
Hatake Kakashi(Inaktív)
Mesélő

Adatlap

Témanyitás  Taidana Kaito Csüt. Jún. 21 2012, 03:26

Danke a választ! (Sejtettem, hogy ez fogja valaki mondani, csak arra voltam kíváncsi hogy egyáltalán lehetséges e a koncepció)
Taidana Kaito
Taidana Kaito
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Akira Csüt. Jún. 21 2012, 09:45

Elvileg lehet, de ahhoz nagyon jó töri és az NT engedélye kell
Akira
Akira
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Taidana Kaito Csüt. Jún. 21 2012, 16:54

Négy kérdésem lenne, hogy ne legyek totál sötétet, de a hülye vagyok akkor üssetek le Smile :

1.Specializálódás:
Nem is olyan régen valaki felvette az elemi specializálódást azaz, hogy ha egy karakter csak egyetlen elemre koncentrál, és annak mesteré válik sokkal stabilabban képes használni azt és stb… Kérdésem azt hogy ezt az oldalon hogyan lehet kihasználni, pl: írok egy pályázatott, hogy specializálódni akarok az adott elsődleges elememre és ezzel lemondok a többi elem használatáról, továbbiakban meg már a karakter elemi jutsu használattól függően erősödik ezen a terén (vagy még esetleges további pályázatokkal játszom ki az elemi specializálódás erősségét)

2.Tanulás:
Itt egyszerűbb a kérdés, ha neki láttam egy tanulásnak mesélő segítségével, akkor az adott hónapban ezzel szimultán írhatok e egy tanulásos ? Illetve hogy a mesélőbel való tanulásnak vannak e korlátai (azaz mesélővel is havonta kettő tanulást lehet csinálni, és ez független e az élménnyel való tanulástól?)

3.Chakra érzékeny pengék
Ez egy értelmező kérdés, ugyebár ezeket pályázni kell ? (illetve akarok dobó késeket illetve egy iker harci tőrt akarok bezsebelni a karakteremnek, gondlom a kettőt már túlságosan tápos lenne egy pályázaton belül kijátszani)

4.Doton
Ha Doton elemem van és ch érzékeny pengét használok akkor, képes vagyok e a pengém súlyát a ch-al befolyásolni? (én itt arra gondolok hogy ha esetlek az élet összehoz egy szél ch típusú emberrel, aki a dobófegyvereimet képes elhárítani valamilyen szél technika segítségével, erre én meg növelem súlyát azoknak a ch érzékeny dobó fegyveremnek, és ha nem is vagyok képes áttörni ezzel a védelmét, de legalább megnehezítem a dolgát [gondolom ez függ az én és az ellenfelem szintjétől])
Válaszokat illetve kritikákat előre is köszönöm !

// Genki, Kakashi már válaszold, de azért köszi a reakciódat//

A hozzászólást Taidana Kaito összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jún. 21 2012, 23:41-kor.
Taidana Kaito
Taidana Kaito
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Akira Csüt. Jún. 21 2012, 17:03

Nem frissítettem, így nem láttam a választ Very Happy
Akira
Akira
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

35 / 40 oldal Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.