Hyuuga Junpei
3 posters
Naruto Gundan :: Karakter készítés :: Élmények :: Tanulások
1 / 1 oldal
Hyuuga Junpei
Jupiter legelső jutsu tanulása
Február
Tanulni kívánt technika:
Hakkeshou Kaiten // Nyolc Látnoki Jel, Mennyei Forgás
Ehhez a technikához a Hyuugák képessége kell, ők az egész testükből képesek chakrát kibocsátani. A Mennyei Forgás szintén a fő családban öröklődő tudás, bár Neji - mint sok mást is - magától is képes volt kifejleszteni. A Byakugan segítségével, bármely szögből képesek kiszúrni a beérkező támadást és ezzel a jutsuval védekeznek ellene. A technika abból áll hogy mindenhonnan csakrát kibocsátva, a ninja nagy sebességgel pörögni kezd. Így egy chakraörvényt hoz létre, ami lenulláz minden támadást.
Típus: Taijutsu, egyedi Hyuuga stílus
Besorolás: C
Chakraszint: 210
Ehhez a technikához a Hyuugák képessége kell, ők az egész testükből képesek chakrát kibocsátani. A Mennyei Forgás szintén a fő családban öröklődő tudás, bár Neji - mint sok mást is - magától is képes volt kifejleszteni. A Byakugan segítségével, bármely szögből képesek kiszúrni a beérkező támadást és ezzel a jutsuval védekeznek ellene. A technika abból áll hogy mindenhonnan csakrát kibocsátva, a ninja nagy sebességgel pörögni kezd. Így egy chakraörvényt hoz létre, ami lenulláz minden támadást.
Típus: Taijutsu, egyedi Hyuuga stílus
Chakraszint: 210
Időbeni elhelyezés:
Konoha elpusztulása előtti hónapban, amikor még Junpeinek volt ideje azzal foglalkozni, hogy képezze magát és gondtalanul gyakoroljon a Hyuuga birtok edzőterének egy eldugott zugában.
Talán hat éves lehettem amikor édesanyám szoknyáját szorítottam mindkét kezemmel, nem akartam, hogy akár egy pillanatra is eltávolodjunk egymástól. Nem tudom miért, féltem, hogy talán soha többé nem fogom őt látni ha elengedem, pont mint apámat amikor eltűnt az életemből. Olyan erősen szorítottam a szoknyát, hogy már remegtek a kezeim, mégis ezt látva a többiek ahelyett hogy segítettek volna nekem, kezemre csaptak és félrelöktek tőle. ~Nanase! Ez van ha nem neveled meg a kölyködet rendesen. Túlzottan is ragaszkodik hozzád...~ zúgott a levegőben egy érdes, öreg hang ám gazdáját nem láttam mert szemeim könnyben áztak és csak az anyámért kiáltottam. ~Ő nem kölyök, hanem a Hyuuga klán tagja, akár tetszik akár nem. De most félre! ~ Anyám félrelökte a körülötte sorfalként felgyülemlett embereket és hozzám sétált, hogy megfogja a fejemet és kellemes hangjával megnyugtasson. ~ Nemsokára újra megfogom a kezed, de most várnod kell egy kicsit, Anyának dolga van és azt szeretném, ha nem sírnál, hanem figyelnél rám. ~ Anya mindig tudta, hogyan tud megnyugtatni ami miatt végtelenül szerettem őt, ezért is fogadtam szót neki. Megtöröltem könnyes szemeimet, kihúztam magam és minden tekintetemet csak rá szegeztem. Egy udvaron voltunk, Anya a közepén állt és több felfegyverzett Hyuuga állta körül. Nem értettem az egész szituációból semmit. Meg akarják őt támadni? Dehát miért? Nem egy nagy család a Hyuuga klán? Nem értettem az egészet, de nagyon gondolkodni sem volt időm rajta, mert a dolgok hirtelen mozgásba lendültek. A felgyülemlett férfiak és nők kunaiokat és shurikeneket kezdtek el dobálni anyám felé aki egyenesen rám nézett, kacsintott egyet, majd mozgásba lendült. Bal lábát körívesen elhúztam maga előtt, majd a másik lába is követte ezt a mozdulatot és forgásba kezdett. Egy körkörös chakra örvény keletkezett körülőtte aminek a csapódva a dobófegyverek lepattogtak róla. Vagy száz fegyvert dobtak felé mégsem érte el egyik sem a célját hanem a földön heverve találta meg nyugalmi pontját. Anyám fogott és forgott, ami számomra olyan volt mintha táncolt volna és közben a kék örvény a levegő páratartalmával keveredve színpompás látványt keltett.
Egy álomból felébredve egy rég elfeledett emlék kezdett újra teret és színt kapni a fejemben, bár nem tudtam miért is álmodtam pont most én ezt. Talán a véletlen műve? Esetleg valamilyen jövőbeni célzata volna? Ugyan dehogy... csak egy álom egy régi emlékről, ilyen mindenkinek van és pont úgy mint mindenki más, én is vállat vonva, felálltam az ágyamból és elindultam, hogy elvégezzem a reggeli rutinomat. Mosakodás, öltözködés és természetesen a nap legfontosabb étkezése, a reggeli. Az étkező ajtaját félre tolva anyám már kikészítette nekem az ennivalót én pedig illedelmesen köszöntöttem.
- Ohayo gozaimasu okaasan! ~ és illedelmesen meghajoltam előtte, míg ő is köszöntött engem.
- Junpei! Előkészítettem a reggelidet. ~ mondta miközben leültünk az asztalhoz, én pedig enni kezdtem. - Ma is edzeni fogsz? ~ érdeklődött, mire én bólintottam egyet. - Volt egy fura álmom éjszaka és most új ötletet kaptam az edzésemhez, szóval nem is vesztegetem sokáig az időmet. - Anyám arcára a kíváncsiság ült ki, míg én felpattantam az asztaltól és az onigiriket a kezembe kapva már mentem is az edzőterepre.
- Nem kell úgy sietni, előtted áll az egész nap! - Kiáltott kedvesen kuncogva utánam, miközben én próbáltam a már számban lévő rizsgombócot nem félre nyelni. Bár már közel sem voltam olyan ragaszkodó mint gyerekkoromban, mégis mindig melegséggel töltöttek el a kedves és vigyázó szavai.
A Hyuugáknak volt egy külön edzőterepük, hogy titokban tudjanak felkészülni egy egy harcra, vagy hogy a klán titkos technikáit még csak véletlenül se lássák avatatlan szemek. Erre annyira odafigyeltek, hogy külön fenntartott edzőhelyük volt a főág tagjainak, ezzel eltitkolva sok technikát a mellékág elől. A tény miszerint két hely is van a Hyuugáknak edzeni, számomra még mindig azt jelentette, hogy nincs lehetőségem a birtokon gyakorolni. Ennek az volt az egyszerű oka, hogy bár mellékáginak születtem, édesanyám a főághoz tartozik. A mellékágiak nem látnak szívesen az anyám miatt, a főágiak meg egyenesen kitiltottak az ő terepükről. Micsoda élet igaz? A Tűz országának egyik legnevesebb klánjába tartozni kész átok, ahol egy magamfajtát sehol se látnak szívesen, ezért is volt egy saját kis eldugott zugom nem túl messze a birtoktól egy szabad tisztáson. Ezen a tisztáson többnyire csak magam lehettem, egy egy vándor kereskedő szokta néha felütni a fejét ott, hogy megpihenhessenek hosszú útjuk során.
Szerencsére a mai nap csendes volt, csak egy-két madár törte meg a zöldellő mezőn átsuhanó szellő makulátlan suttogását az énekével.
- Itt jó is lesz... Szóval amit álmomban láttam, vagyis pontosabban ami a múltban láttam anyámtól, az valamiféle Hyuuga technika lehetett. Egy tánc amivel vissza lehet verni a dobófegyvereket...~ először még mielőtt nekiláttam volna bárminemű forgolódásba, megpróbáltam elméleti síkon levezetni a technika mivoltját. - Tehát a forgással el tudom érni azt, hogy a chakrám minden irányba szétáradjon a testem körül, ezzel egy védőfalat felhúzva? Esetleg a Juken//Enyhe ököl stílussal kellene kezdenem.- Kicsit megpaskoltam az arcomat ezzel inspirálva magamat és felvettem egy alap testtartást, azonban figyeltem arra, hogy ne helyezzem túl mélyre a súlyközéppontomat, mert az akadályozna a fogásban, így egyenesen álltam, jobb kezemet kinyújtottam magam elé, a balt magam mellett tartottam majd fordultam egy kört.
- Ez így nem lesz jó, így csak a jobb kezemmel írtam le egy kört magam körül, effektívebb lenne ha egyik kezemet előre a másikat pedig hátra nyújtanám ki, így egy fordulat alatt két kezemmel két teljes kört írnék le. - Motyogtam magam elé és felálltam egy olyan állásba ami tükrözte az imént elgondoltakat. Fordultam egy kört, azonban a fordulat végén elvesztettem az egyensúlyomat. - A kezeim így túlzottan ki vannak tekeredve, talán ha oldalirányba nyújtanám ki őket... - ismét megpróbáltam egy forgást és most sokkal jobban sikerült, mint az első és második alkalommal. Két kezem két teljes kört írt le, még én csak egyszer fordultam meg a tengelyem körül. Kisebb mosollyal konstatáltam, hogy sikerült elérnem azt amit a gyerekek kiráznak nap mint nap kiráznak a kisujjukból.
- Remek, most akkor megpróbálom úhy, hogy chakrát vezetek a kezembe mint amikor a Jukent alkalmazom. Habár... Ha csak magát a Jukent alkalmazom, nem fog történni semmi. Az álmom és emlékem szerint a chakra örvénylett anyám körül, a Jukennel meg csak chakrát áramoltatok érintésre. Tehát a kezemen keresztül ki kellene terjesztenem a chakrámat?! Egy próbát megér. - Ismét felvettem azt a pózt amelyben kezeim magam mellett voltak kitárva a levegőben, forogni kezdtem és közben a chakrámat egyenletesen áramoltattam ki a kezeimből. Az eredmény némiképp meglepő volt, egy halvány vonalat húztam magam előtt a kezeim magasságában. Rá kellett jönnöm, hogy egy-két fordulat nagyon kevés ahhoz, hogy egy teljes védelmet felállítsak, így újból megpróbálkoztam, azonban ezúttal folyamatos forgással és chakraáramoltatással akartam elérőbb jutni. Forgás közben a kezeimből áradó kék chakra vonal egyre élénkebb és vastagabb lett, de a tenyerem vastagságánál nagyobbra nem tudtam kiterjeszteni, hiába próbálkoztam.
- Remek, most akkor megpróbálom úhy, hogy chakrát vezetek a kezembe mint amikor a Jukent alkalmazom. Habár... Ha csak magát a Jukent alkalmazom, nem fog történni semmi. Az álmom és emlékem szerint a chakra örvénylett anyám körül, a Jukennel meg csak chakrát áramoltatok érintésre. Tehát a kezemen keresztül ki kellene terjesztenem a chakrámat?! Egy próbát megér. - Ismét felvettem azt a pózt amelyben kezeim magam mellett voltak kitárva a levegőben, forogni kezdtem és közben a chakrámat egyenletesen áramoltattam ki a kezeimből. Az eredmény némiképp meglepő volt, egy halvány vonalat húztam magam előtt a kezeim magasságában. Rá kellett jönnöm, hogy egy-két fordulat nagyon kevés ahhoz, hogy egy teljes védelmet felállítsak, így újból megpróbálkoztam, azonban ezúttal folyamatos forgással és chakraáramoltatással akartam elérőbb jutni. Forgás közben a kezeimből áradó kék chakra vonal egyre élénkebb és vastagabb lett, de a tenyerem vastagságánál nagyobbra nem tudtam kiterjeszteni, hiába próbálkoztam.
Másnap és harmadnap is megpróbáltam újra, újult erővel és regenerálódott chakrával, azonban nem jutottam előrébb. Próbálkoztam azzal, hogy kezeimet fel alá mozgatom forgás közben, azonban az teljesen kibillentett az egyensúlyomból, nem volt vele fenntartható a technika, nem mellesleg emlékeimen sem szerepelt, hogy anyám fel s alá csápolt volna a kezeivel közben, sokkal inkább kimért és elegáns volt.
- Gondod akadt az edzésben Junpei?! - Csapta meg a fülemet egy ismerős hang, anyám sétált ki az erdőből, a birtok irányából. - Tudod, amivel próbálkozol, az nem más mint a Hakkeshou Kaiten//Mennyei forgás, a Hyuuga klán fő ágának egy féltett technikája. Pár napja már figyellek és meg kell vallanom, rendkívül mulattató az amit előadsz. ~ egy kicsit ekkor el is kuncogta magát, majd torkát megköszörülve visszarázódott mondanivalójába. ~ viszont nagyszerű volt látni, hogy milyen közel is kerültél a technika kivitelezéséhez. A probléma pusztán csak az volt, hogy kifejezetten a tenyeredből áramoltattad ki a chakrádat, holott a technika lányege, hogy a tested minden egyes tenketsupontjából a külvilág felé áramoltasd a chakrádat és felkavarva azt, a vasnál is keményebb pajzsot kapj. Próbáld csak meg. - Anyám a mondata végén leheveredett az egyik fa tövébe és a Byakuganját aktiválva figyelte miképp is áramlik bennem a ninjákat lételeméül szolgáló esszencia. Felvettem az alapállást amit eddig is, lendületet vettem és forgásba kezdtem. Forgás közben chakrát kezdtem áramoltatni az egész testemből. Rá kellett jönnöm, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat, hiszen a forgást fenntartva arra is koncentrálni kell, hogy minden porcikámból chakrát áramoltassak. Forgás közben halovány chakralepel jelent meg körülöttem, de abban a pillanatban elvesztettem a lendületemet és megtört a forgás. - Nagyon jó volt, ezt kell alaposan begyakorolnod, pár nap múlva ismét megnézem hogyan haladsz. Ja és nem ártana aktiválnod a Byakuganod forgás közben, különben nagyon hamar el fogsz szédülni. - Mondta mosollyal az arcán, mintha tudta volna hogy már most szédülök, majd lassú kimért léptekkel elindult vissza a birtok irányába. - Aktiváljam a Byakugant? Dehát... na mindegy, hallgatok rá és kipróbálom úgy, de előbb megvárom, hogy elmúljon a szédülés. Miután kicsit szusszantam, felálltam a földről, aktiváltam a dojutsumat, felvettem az alapállást és forogni kezdtem. Érdekes hatással volt a Byakugan a forgásra, mivel 360fokban látom a világot, a testem hiába volt mozgásban, a külvilág mintha egyhelyben állt volna. Olyan érzésem volt, mintha így akár napokon keresztül képes lennék forogni, már ha egyáltalán fent bírnám tartani. - Köszönöm anyám! - Suttogtam halkan magam elé, majd újult erővel és lelkesedéssel folytattam a gyakorlást.
- Gondod akadt az edzésben Junpei?! - Csapta meg a fülemet egy ismerős hang, anyám sétált ki az erdőből, a birtok irányából. - Tudod, amivel próbálkozol, az nem más mint a Hakkeshou Kaiten//Mennyei forgás, a Hyuuga klán fő ágának egy féltett technikája. Pár napja már figyellek és meg kell vallanom, rendkívül mulattató az amit előadsz. ~ egy kicsit ekkor el is kuncogta magát, majd torkát megköszörülve visszarázódott mondanivalójába. ~ viszont nagyszerű volt látni, hogy milyen közel is kerültél a technika kivitelezéséhez. A probléma pusztán csak az volt, hogy kifejezetten a tenyeredből áramoltattad ki a chakrádat, holott a technika lányege, hogy a tested minden egyes tenketsupontjából a külvilág felé áramoltasd a chakrádat és felkavarva azt, a vasnál is keményebb pajzsot kapj. Próbáld csak meg. - Anyám a mondata végén leheveredett az egyik fa tövébe és a Byakuganját aktiválva figyelte miképp is áramlik bennem a ninjákat lételeméül szolgáló esszencia. Felvettem az alapállást amit eddig is, lendületet vettem és forgásba kezdtem. Forgás közben chakrát kezdtem áramoltatni az egész testemből. Rá kellett jönnöm, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat, hiszen a forgást fenntartva arra is koncentrálni kell, hogy minden porcikámból chakrát áramoltassak. Forgás közben halovány chakralepel jelent meg körülöttem, de abban a pillanatban elvesztettem a lendületemet és megtört a forgás. - Nagyon jó volt, ezt kell alaposan begyakorolnod, pár nap múlva ismét megnézem hogyan haladsz. Ja és nem ártana aktiválnod a Byakuganod forgás közben, különben nagyon hamar el fogsz szédülni. - Mondta mosollyal az arcán, mintha tudta volna hogy már most szédülök, majd lassú kimért léptekkel elindult vissza a birtok irányába. - Aktiváljam a Byakugant? Dehát... na mindegy, hallgatok rá és kipróbálom úgy, de előbb megvárom, hogy elmúljon a szédülés. Miután kicsit szusszantam, felálltam a földről, aktiváltam a dojutsumat, felvettem az alapállást és forogni kezdtem. Érdekes hatással volt a Byakugan a forgásra, mivel 360fokban látom a világot, a testem hiába volt mozgásban, a külvilág mintha egyhelyben állt volna. Olyan érzésem volt, mintha így akár napokon keresztül képes lennék forogni, már ha egyáltalán fent bírnám tartani. - Köszönöm anyám! - Suttogtam halkan magam elé, majd újult erővel és lelkesedéssel folytattam a gyakorlást.
Közel egy hét telt el azóta, hogy anya tanáccsal látott el, de még csak most érezte szükségét annak, hogy újra meglátogasson a tisztáson. Szemben álltam vele, büszkén, elégedetten. - Mutasd, mire jutottál ezalatt az idő alatt. - Mondta amire én csak bólintottam egyet, kezeimet kitártam oldalra mintha csak egy repülőgép szárnyai lettek volna, forogni kezdtem és közben az egész testemből chakrát áramoltattam a külvilág felé. A chakrám csak úgy örvénylett körülöttem, kék volt és masszív, áthatolhatatlan. Anyám egy kunait dobott az irányomba, azonban a technika révén visszapattant. A forgás lassan a végéhez ért én pedig mosollyal álltam anyám előtt, tudva, hogy sikerrel hajtottam végre a főág egyik féltett technikáját. - És? Mit gondolsz, mi a legnagyobb probléma jutsuban amit alkalmaztál?! - Szinte azonnal rá is vágtam a választ. - A forgás... A forgást alig tudom tíz másodpercnél tovább fenntartani. - Anyám helyeslően bólogatott, majd felvett ő is egy alapállást, azonban cseppet sem hasonlított az enyémhez. Jobb kezét előre nyújtotta, bal kezét pedig hátralendítette, majd miután a háta közepéhez ért, lendületet vett és az óramutató járásával megegyező irányba ívesen lépett a lábával amit a karja is követett. A forgása őrületes sebességet vett, a chakra szinte izzott a levegőben körülötte és a forgás egyre gyorsult és gyorsult. Alig volt időm látni, hogy miért is történik mindez, de hála a Byakugannak, átláttam a chakraleplen és láttam hogy a kinyújtott karjait a teste felé húzza be, hogy minél közelebb legyen a forgás központjához. Ezzel jókora sebességet nyert, a technika pedig elsöprő erejűvé vált, a forgás ideje pedig hatalmasat nőtt. Perceken keresztül képes volt megtartani a forgást.
Most láttam először anyámat ilyen intenzív gyakorlat közben, legalábbis gyerekkorom azon napja óta. Úgy éreztem, még hosszú út áll előttem azonban ez ösztönzőül hatott rám, tudtam, hogy ha azt akarom, hogy büszke legyen rám az anyám, nem is, az egész Hyuuga klán, akkor sokat kell még gyakorolnom. A mennyei forgást az ezt követő napokban is folyamatosan gyakoroltam és arra törekedtem, hogy minél tovább és minél intenzívebben fent tudjam tartani.
//Köszönöm, hogy végigolvastad! A közeljövőben tervezek készíteni egy NJK leírást az adatlapomra, ahova a közeli hozzátartozók és barátok, tanárok fognak majd kerülni, köztük édesanyám leírása is megtalálható lesz, szegényt Junpei történetében még nem sikerült rendesen kidolgoznom.
Ad2.: Ha tetszett a tanulásom és elfogadásra kerül, ha lehetséges, szeretném növelni a Byakuganom látótávolságát is ) //
Ad2.: Ha tetszett a tanulásom és elfogadásra kerül, ha lehetséges, szeretném növelni a Byakuganom látótávolságát is ) //
Hyuuga Junpei- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 238
Elosztható Taijutsu Pontok : 47
Állóképesség : 133 (D)
Erő : 125 (D)
Gyorsaság : 130 (D)
Ügyesség/Reflex : 200 (C)
Pusztakezes Harc : 150 (C)
Adatlap
Szint: B
Rang: Genin
Chakraszint: 322
Re: Hyuuga Junpei
Szia!
A tanulást elfogadom, a részletezéssel (főleg a forgás fizikai kivitelezésével) olyat írtál, amibe még sosem gondoltam bele, úgyhogy ez nice. Cserébe egy kis trivia: a forgás sebessége eléri (legalább) a 1200 km/h (745.6 mph) sebességet. Ez megítélésem szerint nem „kezdő” sebesség, de jó célkitűzés egy ifjú Hyuugának. (És szerintem mivel a teljes testfelületen keresztül kilökődő chakra //mint a hyuugák egyik különlegessége// okozza ezt a sebességet, valójában ez a chakrakiterjesztés és sebességnövelés más téren is alkalmazható, mivel az „alap” sebességnövelő ninjutsuval szerintem a lábba koncentrál lényegében a használó //mint kieresztési pont//, ott van a kilökődési pont. Ezt majd szerintem érdemes lenne egyébként átrágni közösen.)
Jutalom:
Természetesen a technikát felírhatod az adatlapodra,
15 chakra (255 + 15= 270)
15 tjp (40 + 15= 55) és
26 méter látótáv (100 + 26= 126)
Üdv,
Kushina
A tanulást elfogadom, a részletezéssel (főleg a forgás fizikai kivitelezésével) olyat írtál, amibe még sosem gondoltam bele, úgyhogy ez nice. Cserébe egy kis trivia: a forgás sebessége eléri (legalább) a 1200 km/h (745.6 mph) sebességet. Ez megítélésem szerint nem „kezdő” sebesség, de jó célkitűzés egy ifjú Hyuugának. (És szerintem mivel a teljes testfelületen keresztül kilökődő chakra //mint a hyuugák egyik különlegessége// okozza ezt a sebességet, valójában ez a chakrakiterjesztés és sebességnövelés más téren is alkalmazható, mivel az „alap” sebességnövelő ninjutsuval szerintem a lábba koncentrál lényegében a használó //mint kieresztési pont//, ott van a kilökődési pont. Ezt majd szerintem érdemes lenne egyébként átrágni közösen.)
Jutalom:
Természetesen a technikát felírhatod az adatlapodra,
15 chakra (255 + 15= 270)
15 tjp (40 + 15= 55) és
26 méter látótáv (100 + 26= 126)
Üdv,
Kushina
Uzumaki Kushina- Adminisztrátor
- Elosztható Taijutsu Pontok : Serpenyőnyi
Adatlap
Szint: S
Rang: Háziasszony
Chakraszint: Ostor ez a nő!
Jupiter jutsu tanulás Vol.2
Június
Tanulandó technika: Saját jutsu - Ho-Juken// Lángoló Enyhe Ököl Stílus
Név: Ho-Juken// Lángoló Enyhe Ököl Stílus
Típus: Tűz elemű Taijutsu - Kiegészítő
Chakra: 130
A jutsu hasonlatos technika mint az Enyhe Ököl Stílus -
""A Hyuuga clan taijutsu technikája a Byakugan segítségével a használó érzékelve az ellenfél chakra pontjait azokra mér ütést, ezzel megállítva a chakraáramlást gyakorlatilag ezen az ütésmódon alapszik minden összetetteb technkia mint pl: Hakke Rokujuyon Sho is.""
- azzal a különbséggel, hogy itt a technika használója nem sima chakrát áramoltatva állítja meg az ellenfél tenketsuját, hanem chakráját vegyíti a saját elemével (jelen esetben a Tűz elemmel). Ennek hatására a Tenketsu pontok ugyan úgy lezárulnak, valamint enyhe égető fájdalmat kelt az áldozatban.
A technika jellegzetessége, hogy a Ho-Juken használata közben a kézfejben lévő chakra szabad szemmel halványan látható, hisz a tűz elem, vörösre festi azt.
Mivel a Jukenen alapszik az összes további Hyuuga technika, így egyértelműen a többi technikánál is érvényesül ez a hatás.
Pl.:
Hakke Sanjūni Shō // Nyolc Látnoki Jel 32 Csapás
Hakkeshou Kaiten // Nyolc Látnoki Jel Mennyei Forgás
Típus: Tűz elemű Taijutsu - Kiegészítő
Chakra: 130
A jutsu hasonlatos technika mint az Enyhe Ököl Stílus -
""A Hyuuga clan taijutsu technikája a Byakugan segítségével a használó érzékelve az ellenfél chakra pontjait azokra mér ütést, ezzel megállítva a chakraáramlást gyakorlatilag ezen az ütésmódon alapszik minden összetetteb technkia mint pl: Hakke Rokujuyon Sho is.""
- azzal a különbséggel, hogy itt a technika használója nem sima chakrát áramoltatva állítja meg az ellenfél tenketsuját, hanem chakráját vegyíti a saját elemével (jelen esetben a Tűz elemmel). Ennek hatására a Tenketsu pontok ugyan úgy lezárulnak, valamint enyhe égető fájdalmat kelt az áldozatban.
A technika jellegzetessége, hogy a Ho-Juken használata közben a kézfejben lévő chakra szabad szemmel halványan látható, hisz a tűz elem, vörösre festi azt.
Mivel a Jukenen alapszik az összes további Hyuuga technika, így egyértelműen a többi technikánál is érvényesül ez a hatás.
Pl.:
Hakke Sanjūni Shō // Nyolc Látnoki Jel 32 Csapás
Hakkeshou Kaiten // Nyolc Látnoki Jel Mennyei Forgás
Időben elhelyezés: Konoha elpusztítása és a Kaiten megtanulása után, de a jelenleg is futó "Árnyék Konohagakure Alatt" küldetés előtt.
Már a tűz elemem feloldása után megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy vajon lehetséges-e, de választ egyszer sem kaptam rá bárkit is kérdeztem. Az öregek mind elutasítóan fogadták kérdésemet, a Hyuuga stílus és nagyság beszennyezéseként értelmezték már magát a gondolatot is, bár ez nem volt meglepő, ők mindenben és mindenkiben a klán beszennyezését látták aki kicsit is másképp mert gondolkozni. Végül jobb híján a fiatalabb generációnál érdeklődtem, tapasztaltak, vagy hallottak e már olyanról aki megpróbálta vegyíteni a Hyuugák taijutsuját a természeti elemek adta lehetőségekkel. Válaszul értetlen fejvakarást, homlokráncolást és semmitmondó fejrázást kaptam. Bármerre fordultam, zsákutcába jutottam.
Konoha erdőrengetegében, a nosztalgikus edzőterepen álltam egymagamban, próbáltam eggyé válni a természettel. A meleg szellő kellemesen cirógatta az arcomat és a fák lombkoronáit amik körbevették a patak szelte tisztást. A három ikonikus farönkkel álltam szemben és visszagondoltam azokra az edzésekre amiket anno kezdő geninként végeztünk itt. Hálával gondoltam azokra a kemény edzésekre amik megerősítették a chakrakontrolomat, amelyek megtanítottak fára mászni és vízen járni, most azonban újra segítséget kellett kérnem a tisztástól, hogy választ kaphassak a kérdéseimre.
- Először a gyakoroljuk a Hyuuga taijutsut! - Jelentettem ki magam elé a langyos levegőbe a szavakat és aktiváltam a Byakuganomat. Lábaimat kissé berogyasztottam, hogy alacsonyabban legyen a tömegközéppontom ezáltal stabilabb, gyorsabb mozdulatokat tehessek, bal karomat kinyújtottam magam elé kitárt tenyérrel míg a jobb kezemet derekam mellett helyeztem el szintén nyitott tenyérrel. Szemeimet a velem farkasszemet néző farönkre emeltem és felkészültem a támadásra, bár össze sem lehetett azt hasonlítani egy élő ellenféllel, fejben oda tudtam képzelni a tenketsu pontokat a rönkre ezzel célokat adva a támadásaimnak. Egy gyors mozdulattal előrelépek egyet, ezzel annyira megközelítve a rönköt, hogy az ütésem eltalálja azt. Derekamnál elhelyezkedő kezem meglendül, beviszi az első találatot a farönkön elképzelt tenketsu pontba, azt követve pedig bal kezem is lecsap egy másik pontra. Jobb lábamat félkörívesen elhúzom magam mellett, testemmel vele fordulok így a rönk bal oldalába kerültem és újabb két csapást mértem a felületén, majd rögtön újabb kézmozdulattal kiiktattam két képzeletbeli tenketsupontot is. Végezetül eltávolodtam a rönktől és újabb alapállást vettem fel, kifújtam a levegőt és ismét ostromolni kezdtem. Ezúttal az első két ütés után jobbra tértem ki és a fa jobb oldalának vittem be egy sorozatot és újfent eltávolodtam alapállásba. Közel három órán keresztül folytattam ezt a gyakorlatot, egészen addig amíg a tenyerem és az ujjam végei megálljt nem parancsoltak a fájdalom miatt.
- Hát igen, egy élő edzőtárs jobb lenne, de most veled kell beérnem, nem igaz Arnold?! - Neveztem el az ellenfelemül szolgáló rönköt. Egy külső szemlélőnek talán komikus lehet az, hogy egy farönköt nevet kap és méltó edzőtársként van megnevezve, de a felszín alatt ez tökéletesen megmutatja, mennyire is magányos a sorsa egy mellékági Hyuugának. - Most nézd meg, jól helybenhagytuk egymást... - deaktiválom mondatom közben a Byakuganomat - ha tovább támadlak, lassan lyukak keletkeznek a testeden, viszont ha ez megtörténne én se úsznám meg a dolgot törött ujjak nélkül. - Kacagok fel halkan és sóhajtva egyet a rönk mellé sétálok és leülök az árnyékába hátamat nekivetve.
Közel fél óra pihenést követően felállok Arnold árnyékából, ami már egyébként is elvesztette védelmi funkcióját a nap mozgása miatt és felkészülök a gyakorlatok folytatására. Ezúttal pihentetem rönktársam és a tőle nem is olyan távol csordogáló patak felé veszem az irányt. Séta közben az egyik közeli fa ágáról letépek körülbelül tíz darab tenyérnyi méretű levelet és zsebre rakva azokat a patak szélén állok csak meg. Levetem a lábamról ninja szandálomat, majd könnyed léptekkel besétálok a patak közepére. Nem használom a vízenjárás technikáját, nem is volt szándékomban a tetején megállni, helyette inkább beleültem a vízbe ami a mellkasom aljáig lepett csak el.
- Remek! - Jelentettem ki és elővettem a nadrágzsebemből egy darab falevelet és a tenyeremben a víz felszíne felé emeltem. Mivel a víz alól vettem elő, így természetesen csurom víz volt a levél, de ez is volt a szándékom. - Jól figyelj Arnold, mert most olyat fogok mutatni amit nem látsz minden nap egy Hyuugától! - Kacsintottam oda a farönknek, majd komolyabbra véve a figurát, koncentrálni kezdte. - Nem sokszor volt alkalmam használni a Tűz elememet a küldetéseimen, így egy kicsit eltompultam...- szabadkoztam és elkezdtem fókuszálni a tűz elemű chakrámra. Lassan összegyűjtöttem magamban, irányítottam, áramoltattam, végül amikor elégedett voltam vele, belevezettem mindkét kézfejembe amik körülölelték a nedves levelet. Nehéz feladat volt használni a Tűz elem formai stílusát, a Hi no jutsut/Tűz technikát de kellő kitartással egy apró láng jelent meg a tenyeremben aminek melegével a nedves levél lassan de biztosan megszáradt. - Hé Arnold! Láttad ezt? Nem is volt olyan nehéz mint gondoltam. Még az se hátráltatott nagyon, hogy a víz amiben ülök, kellően hűvös. - Jelentettem ki felvágósan, miközben a tenyeremben tartott és táplált apró lángocska hirtelen kialudt a koncentráció hiánya végett. - Tudod, amikor feloldottam a tűz elemet, megmutatták nekem, hogy tűznek rengeteg formázási útja van. Amit az imént használtam, az a Hi no jutsu/Tűz technika volt amivel lángot tudok létrehozni a chakrámból, tudom fokozni, erősíteni, táplálni, sőt ha kellően koncentrálok, formálni is sikerül. Ezen kívül van a Gáz, a Hamu, a Szén, az Olaj és végül a Hő technika. A hő technikát a legnehezebb elsajátítani, de célul tűztem ki, hogy addig gyakorlok és edzem magam, amíg sikerülni nem fog, de ez persze nem most lesz, most teljesen más célból jöttem, amihez először gyakorolnom kell. - Magyaráztam, majd egy újabb nedves levelet elővéve ismét a tűz elemű chakrámra koncentráltam és arra fókuszáltam, hogy ismét sikerüljön megszárítanom a levelet. Mindezt addig terveztem folytatni, amíg erőlködés nélkül tudom már formázni tűz elemű chakrámat. Ezen gyakorlatokkal szintén órák teltek el, a tíz darab letépett levél kevésnek bizonyult ezért újra és újra szereznem kellett magamnak belőlük, de úgy éreztem haladok és már kellően sikerült begyakorolnom az elemi chakrám irányítását. Apró mosollyal konstatáltam sikeremet és a hűvös vízből végre felállva végre megszáríthattam magam a napon. Csalódottan tudatosult bennem a tény, hogy amíg a gyakorlatokat végeztem, a nap mozgása nem állt meg, így már félig el is bújt a hegyek mögött és csak utolsó sugaraival tudott némi meleget adni nekem.
Az utolsó fénysugarakat kihasználva még egyszer farkasszemet néztem Arnolddal. - Végre, méltó ellenféllé váltál, összecsapásunk legendás lesz! - Torzítottam el hangom, mintha Arnold mondta volna eme sorokat. - Hohoóó, - emelte fel szemöldökömet - tehát elismersz mint ellenfelet?! Akkor hát kezdjük el! - Kiáltottam fel és csapásnak emeltem a tenyeremet, ám ezúttal az Enyhe ököl stílusnál ismert elemtelen chakra helyett a tűz elemű chakrámból formáltam meg az apró tűt amivel "végzetes" csapást reméltem mérni ellenfelemre. Az elvégzett gyakorlatoknak hála a tűz elemű chakrát könnyebben sikerült mozgósítani mint korábban, ám a megformált chakratű még így sem volt tökéletes, túl rövid és túl tompa volt ahhoz, hogy elérje a tenketsu pontokat, azonban a fa törzséhez érve jól láthatóan felületi égés keletkezett. Bár sikerült az elképzelés miszerint kombinálom a Jukent a tűz elemmel, a hatás mégis kiábrándító volt. Sóhajtottam egyet és elköszöntem társamtól, de megjegyeztem neki, másnap újra várom ugyanitt és ugyanabban az időben mint ma. Na nem mintha lenne más választása. - Csak ennyi? Máris megfutamodsz?! Azt hittem be akarod bizonyítani magadnak, hogy igenis a mellékágiak is lehetnek tehetségesek! - Arnold "szavára" egy pillanatra megtorpantam és visszanéztem rá. - Ha nem ismernélek, azt mondanám, hogy egy tuskó vagy... Holnap találkozunk öreg cimbora... - intettem a rönk irányába és eltűntem a horizonton.
Másnap újra megjelentem a kiképzőterepen, ám ezúttal hoztam az oldalamon egy táskát is. Míg otthon voltam, egész éjszaka azon tanakodtam, hogy vajon honnan fogom tudni azt, hogy sikerrel járok és sikerül annyira megformázni a chakratűt, hogy azzal el tudjam zárni a tenketsu pontokat is. Bár van Byakuganom és azzal még a legapróbb fa-szút is ki tudom szúrni Arnold hátsójában, így az ember azt gondolná, tudjuk mikor hatásos egy találat. Nos élő ellenfélnél ez igaz is, ám igazából a farönk nem rendelkezett igazi tenketsu pontokkal ami visszajelzést adna nekem, hogy elzárult-e vagy sem. Az éjszaka közepén, szinte félálomban szált meg az ihlet, és annak eredménye van most az oldaltáskámban amit ki is pakoltam Arnold háta mögé. Még csak véletlenül se akartam, hogy megpillantsa mivel készülök megkínozni, mert biztos ellenkezne, látván a kézi hajtású fúrót amit éppen akkor vettem elő.
A fúró feje körülbelül két centiméter széles volt, ami számomra tökéletesen megfelelt, ugyanis pontosan olyan széles lyukakat lehetett vele fúrni, hogy egy füstbomba átférjen rajta. - Szóval mi is a nagy ötlet Jupiter?- Érdeklődött Arnold, én pedig beszámoltam neki az éjszakai ihletemről. - Tudod, a Byakugannal csak akkor tudom eldönteni, hogy sikeres volt e egy találat vagy sem, ha látom a megcélzott Tenketsut, hogy lezárult e vagy sem. Nos mivel te nem rendelkezel Tenketsuval, ezért most mint isten hírnöke, megajándékozlak vele. - Magyaráztam, miközben tíz különböző pontokba fúrtam be a rönkön, körülbelül olyan mintázatban, mint ahogyan egy emberben elhelyezkednek a chakra csomópontok is. - Bár igazi Tenketsu pontot nem tudok teremteni, így némi füstbomba is meg fogja szolgálni. Ha sikerül tökéletes chakratűket formálni a tűz elemű chakrámból és az érintkezik a benned elhelyezett füstbombákkal, így azok el fognak sülni, jelezve ezzel a sikeremet. - Magyaráztam miközben az utolsó füstbombák is a helyükre kerültek szépen lassan. - Ennyi a nagy ötlet.- Paskoltam meg Arnold vállát és egy széles mosollyal néztem a szemébe. - És mond csak... Ez biztonságos?! Csak mert ha valami történik velem, azt neked kellesz elmondani Rönknének és a Rönkölyköknek, csak hogy tudd!- Aggodalmaskodott, de én megnyugtattam, hogy a füstbombák ártalmatlanok, nem lesz semmilyen negatív hatásuk rá nézve, maximum füstöt fog felköhögni. A rövid tájékoztatás után felálltam Arnoldal szemben, aktiváltam a Byakuganomat, hogy lássam a tenketsu pontokat, előhívtam és formáltam magamban a tűz elemű chakrát és amint elérkezettnek láttam az időt, támadásba lendültem. Irányítva a tűz elemű chakrámat, tűket formáltam meg és arra fókuszáltam, hogy minél hosszabb és minél hegyesebb legyen azért, hogy a test mélyén megbúvó pontokat elérjem vele. Az első csapások sikertelenek voltak, a chakratű nem volt tökéletes így nagyobb figyelmet fordítottam a megformálásnak. A következő két csapás azonban mellé ment. Nehéz volt egyszerre koncentrálni a formázásra valamint a pontos ütésekre, azonban a következő találatkor eldurrant az egyik füstbomba. A találat sikeres volt, a megformált chakratű elérte a farönkbe fúrt füstbombát ami a hő hatására elcsattant és füst ömlött ki a fúrt nyíláson.
- Látod?! Nincs mitől félned, teljesen veszélytelen! - Miután elszállt a füst, pótoltam egy újjal az elhasznált füstbombát. Szerencsére felkészültem erre a lehetőségre és még reggel bevásároltam füstbombákból, nehogy kifussak a tenketsu pontokból.
A nap további részében folyamatosan ostromoltam kisebb nagyobb sikerekkel Arnoldot, volt, hogy két füstbombát is sikerült eldurrantanom, de volt, hogy egy sorozatból egyszer sem sikerült elég mélyre szúrnom a chakratűt. Amikor elhasználtam egy füstbombát, újratöltöttem azt és folytattam a gyakorlatot.
A nap végére sikerült a egy sorozatból hét-nyolc füstbombát is kilyukasztanom, így végre bizakodóan álltam fel Arnolddal szemben. - Ez lesz az utolsó, most mind a tíz pontodat el fogom találni! - Tekintetemet a viharvert, több pontban is megégett rönkre emeltem, vettem egy mély levegőt és felvettem szokásos alapállásomat, kissé rogyasztva kinyújtottam magam elé bal tenyeremet, jobbat pedig derekamnál helyeztem el. Előreléptem egyet, majd először jobb rögtön rákövetkezőleg pedig bal kezemmel csaptam le. *Puff, Puff* Két füstbomba csattant el, jobb lábammal félkört leírva átfordultam a rönk bal oldalának és újabb két csapást vittem be, a füstbombák durranása pedig jól hallható volt. Ezen két találatomat követően villámgyorsan leguggoltam, hogy az alsó pontokhoz is hozzáférjek *Puff, puff*, egy kisebb ugrással átlendültem Arnold feje fölött, így már a jobb oldalát is célba vehettem, újabb két bomba csattant fel, végül egy hintázó mozdulattal visszatértem Arnold szeme elé és felkészültem az utolsó két pont eldurrantására is. Jobb kezem a magasba lendült és a fej tenketsupontjaiul szolgáló "patront" céloztam meg vele ami ugyancsak eldurrant, így már csak az utolsó volt hátra, nem sokkal a fej alatt, a nyaki rész tenketsuja marad, amit bal kezemmel készültem tisztázni. Megformáltam a chakratűt ami halványan már pirosas formában szabad szemmel is kivehető volt és eldurrant az utolsó füstbomba is.
- Teljes siker! - Kiáltottam fel, leszámítva azt, hogy a farönk a folyamatos tűz elemű bombázásom miatt lángokra kapott és égni kezdett. - Ajjaj, azt hiszem, el kell beszélgetnem a családoddal öreg cimbora, de egyet se félj, elmondom nekik, sőt, elmondom mindenkinek, dicső ellenfél voltál!
~ Fin ~
Memoár Junpei tollából.
//Remélem ti is úgy élvezitek az olvasását, mint amennyire számomra volt élvezetes megírni ezt a történetet. Kérlek, nézzétek el nekem a Naruto világától idegen "Arnold" nevet, úgy éreztem, a helyzet komikuma megkíván egy ilyen nevet, a helyesírási hibákért pedig elnézést kérek
Végezetül, bár nem a Byakugant szándékozom meg fejleszteni ezzel a tanulással, de ha úgy íréled, hogy fejlődött a Dojutsu, akkor mindég szívesen veszek egy kis látótávolságot //
Hyuuga Junpei- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 238
Elosztható Taijutsu Pontok : 47
Állóképesség : 133 (D)
Erő : 125 (D)
Gyorsaság : 130 (D)
Ügyesség/Reflex : 200 (C)
Pusztakezes Harc : 150 (C)
Adatlap
Szint: B
Rang: Genin
Chakraszint: 322
Szia!
A tanulást elfogadom!
Nagyon élvezetes volt olvasni, tele volt frappáns ötletekkel, kivitelezésekkel. Igazán izgalmas és humoros lett . A farönk kijátszása zseniális volt, ahogy a tenketsu-pont-helyettesítő megoldás is a füstbombákkal. Jót mosolyogtam rajta .
Jutalmad a technikán kívül, 7 chakra, 14 TJP, és 20 méter byakugan látótáv. A változásokat vezesd fel az adatlapodra.
A tanulást elfogadom!
Nagyon élvezetes volt olvasni, tele volt frappáns ötletekkel, kivitelezésekkel. Igazán izgalmas és humoros lett . A farönk kijátszása zseniális volt, ahogy a tenketsu-pont-helyettesítő megoldás is a füstbombákkal. Jót mosolyogtam rajta .
Jutalmad a technikán kívül, 7 chakra, 14 TJP, és 20 méter byakugan látótáv. A változásokat vezesd fel az adatlapodra.
Ōtsutsuki Indra- Adminisztrátor
Adatlap
Szint: S+
Rang: Hindu isten
Chakraszint: az összes
Similar topics
» Hyuuga Junpei
» Hyuuga Junpei
» Hyuuga Junpei
» Hyuuga Junpei vs. Fukashigi Hibiki
» Bayakoshi Yuukihime vs. Hyuuga Junpei
» Hyuuga Junpei
» Hyuuga Junpei
» Hyuuga Junpei vs. Fukashigi Hibiki
» Bayakoshi Yuukihime vs. Hyuuga Junpei
Naruto Gundan :: Karakter készítés :: Élmények :: Tanulások
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.