Yamato (Kajiwara)

3 posters

Go down

Yamato (Kajiwara) Empty Yamato (Kajiwara)

Témanyitás  Yamato Szer. Feb. 27 2013, 21:45

Kaland célja: Vízen járás elsajátítása

A nap már magasan járt. Éppen egy homokvihar után voltunk, így hát mind a lány, mind Yamato nem nagyon tudtak mit csinálni. Orromat finom étel szaga lengte be. A lány, aki a sivatagi kaland után költözött át a fiúhoz mostanában főzni tanult és be kell vallani egyre jobban ment neki. Néha a fiú is bele akart kezdeni ennek a művészetnek a tanulásában, de akárhányszor belekezdett mindig valami félresikerült és azért aztán mindig fel is adta rövid ideig. Nem az a fajta volt, aki nem adta fel könnyen, csak egy időre pihentette a dolgot egy- egy kudarc után. 14 éves létére igen csak gyorsan belejött és egyre több saját ételt is készített, aminek a fiú nem tudott ellenállni. Hiába volt az elmúlt napokban rengeteg dolga és alig aludt, a meleg étel illata még őt is csalta az ágyból, de nem csak őt, hanem a kutyáját is, akinek szaglása még jobb volt, mint a gazdájáé. Az ételnek nem volt neve, hiszen a lány most dobta össze az otthon talált ételekből, de se a fiút, sem a kutyát nem érdekelte a neve, hiszen igazán finomnak tűnt. Alig hogy befejezték az ebédet az öreg jelent meg az ajtóban. Lihegve elmondta, hogy fél óra múlva legyünk a faluban lévő folyónál, mert tanítani szeretne minket. Valószínű, hogy a báb készítésnél már mutatott technikát szeretné megtanítani, de amíg nem vagyunk ott, addig nem tudhatjuk. Elég furcsa kérés volt, de hát már megszokta, hogy az öreg érdekes időpontokban, általában homokvihar után, alatt vagy előtt jelent meg. Olyan pontos volt, mint bármelyik napóra. Elrohantam az akadémiára, ahol gyorsan lezuhanyoztam, majd felöltözve visszatértem a lakásomba. Ayane már nem volt otthon, így a kulcsot a lábtörlő alól vettem ki. Felkaptam a nem rég készített gömböket tartalmazó három tekercset és a drótot, hátha szükségem lesz rá. Miután bezártam az ajtót az öreg megjelölt helyszínre siettem. Ayane összesen egy fürdőruhát viselt és már belekezdett a gyakorlásba, bár nem sok sikerrel. Az öreg átadott nekem egy fürdőruhát, hogy én is öltözzek át, hiszen úgyis vizes leszek. Elvonultam egy, a parton növő bokorcsoport mögé és átöltöztem. Végezve az első lépéssel az öreg elkezdte magyarázni, hogy mi az a chakra és mennyire fontos, hogy megfelelően tudjuk irányítani, hiszen ha nem megfelelő a mennyiség vagy a minőség, akkor jobb esetben csak nem jön létre a technika, de rosszabb esetben, akár katasztrófa is történhet. Miután végzet a hegyi beszéddel rátért a lényegre, hogy mért is vagyok itt és mit fogok csinálni.
-A vízen járás egy fontos chakrairányítási módszer, amivel bizonyos testrészbe vezethetjük a testünkben tárolt chakrát. Ebből a szempontból a láb az egyik legnehezebb testrész, hiszen eléggé távol van a a test középső részétől. Meg tudtam, hogy a technika első lépése az lenne, hogy függőleges felületen felmásszak, de nincs idő arra is, mert ismeri a terveimet, hogy a közeljövőben vándorolni szeretnék. Mivel ennél többet nem tudott mondani, így jelezte, hogy kezdhetem.
Tigris pecsétet formáztam a kezemmel, majd futni kezdtem. Az ötlet jónak bizonyult, csak nem azt az eredményt hozta, amit vártam. Igaz, hogy a pecsét meg volt, de elfelejtettem a chakrámat irányítani. A lendület két lépésnyit vitt a vízen, de utána belecsobbantam, amire az öreg röhögésbe tört ki. Ayane csak azért nem, mert ahogy elkezdett volna, elvesztette a koncentrációját és belecsobbant a vízbe.
- Vezesd a chakrádat a lábadba, ne csak fuss. - Adta a tanácsot az öreg.
Megérintettem a vizet a kezemmel és megpróbáltam elemezni az anyagot. Jól ismertem a vizet, mégis ilyen szempontból sosem kellett még analizálnom. Mikor végeztem vele, a kezemmel a tigris pecsétet formáltam, majd rövid koncentráció után ráléptem a vízre. Csodák csodájára megálltam rajta. Beljebb sétáltam, de sajnos nem volt elég a bevezetett chakra és körülbelül derékig süllyedtem a vízbe. Kiléptem a vízre és ismét a korábban használt pecsétet alkalmazva elindultam befelé. Közben Ayane sikerrel mászott ki a vízre és maradt meg. Örömében, mikor mellé értem, a nyakamba ugrott és megcsókolt. Erre én elvesztettem a koncentrációmat és a vízbe zúgtam. Mivel a lány sem volt még 100%-os a technika elsajátításában, így ő is utánam zúgott. Ismét kimásztunk és megbeszéltük, hogy ilyeneket a közeljövőben, míg a vízen tartózkodunk. Az öreg ekkor ismét megszólalt.
- Kezdjetek el esetleg mozogni és, ha sikerül akkor jön a következő kihívás.
Sétálgattunk, miközben a chakrát folyamatosan áramoltattuk a lábunkba. Jó párszor beleestünk a vízbe mikor sikerült végre megmaradni. Nem tudtam, hogy az öreg honnan ismert elemi jutsukat, hiszen ő is bábhasználó volt és mint olyan, nem nagyon volt elemük, legalábbis tudtommal, annyit láttam, hogy kézpecsételésbe kezd, majd elkiáltott valamit, mire egyre hevesebb hullámok jelentek meg. Először csak kisebbek, amik kezdetben megnehezítették a dolgunkat, de aztán szép lassan ráéreztünk a dologra és egyre durvább hullámok jöttek. Már jó néhány méteres hullámok voltak, amikor egyszer csak megszűnt. Egyik pillanatról a másikra ismét kézpecséteket formált az öreg és a hatására egy nagy örvény kezdett el megjelenni. A kezemet a tigris pecsétet formálta, majd elindultam a közepére. Egyetlen esélyem volt, ha elszúrom, akkor lehúz és nekem kampec. Remélem nem történik meg. Futni kezdtem a közepébe. Szerencsére elég volt a chakrám és megúsztam a fulladást. Az öreg miután a partra értem megveregette a vállam és gratulált mindkettőnknek, hogy elsajátítottuk a technikát.
Yamato
Yamato
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 1046
Elosztható Taijutsu Pontok : 0

Állóképesség : 666 (A)
Erő : 590 (A)
Gyorsaság : 300 (B)
Ügyesség/Reflex : 690 (A)
Pusztakezes Harc : 300 (B)

Adatlap
Szint: S
Rang: Chuunin / Bábhasználó
Chakraszint: 967

Vissza az elejére Go down

Yamato (Kajiwara) Empty Re: Yamato (Kajiwara)

Témanyitás  Jiraiya Hétf. Márc. 04 2013, 15:09

Elfogadva!
Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Adatlap
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Témanyitás  Yamato Hétf. Feb. 25 2019, 14:23

Robbanások kezdete és egy újabb föld technika

Tsuchi bunshin no jutsu // Föld klón technika
Besorolás: C szintű
Chakraszint: 150
Időben a Rajtaütés kaland előtt játszódik a Villámok földjén található fegyverkészítők falvában, ahol Yamatonak van egy ideiglenes bázisa
Kalandban egy már megkapott engedély kezdete olvasható, valamint ennek tovább fejlesztésének első lépése (robbanó agyagra kaptam engedélyt, szeretném tovább léptetni a robbanás elemre)

Jó ideje annak, hogy elhagytam a hazámat, ami azóta Iwagakure kezérre került. Ha erősebb lettem volna, ha nem hagyom el a falut... talán már halott lennék vagy rab. Túl sok a ha és belefáradtam. Tenni a múlt ellen nem tudok semmit, de a jövőmet nem kell meghatároznia a hibás döntésemnek. Eltökéltem, hogy erősebb leszek és bebizonyítom magamnak és a falunak is, hogy érek valamit és nem csak, mint patkány a süllyedő hajóról menekülni tudok. Igaz, genninként valószínűleg csak annyit tehettem volna a faluért. De ez a jövőben máshogy lesz, erősebbé válok és megvédem a falut, ahogy jelenleg Gaara is teszi. Napok óta őrlődök és az öreg eléggé ismer, hiszen apám helyett apám lett az évek alatt. Ha kellett valami számíthattam rá és most sincs így. Éppen a ház körüli dolgokkal voltam elfoglalva, amikor odajött hozzám az öreg. Valami fura volt rajta, mintha nem teljesen ő lenne, valószínűleg, ha rendelkeznék szenzor képességekkel érezném, hogy kettő van belőle a környéken. Egyik akit magam előtt látok, míg a másik a ház oldalának árnyékából figyeli a reakciómat, ő az igazi. Felnézek az öregre, aki ekkor kinyítja a száját, majd be is csukja. Két kezpecsétet alkot, majd még én is érzem, hogy valami nem stimmel, így hátraugrom, de ennél többre nem marad időm, mert a klón felrobban. Reflexből az arcom elé kapom a kezem, így a föld darabok nem találják el azt. Szándékosan vagy véletlenül tervezte az öreg, de pár méterre a rejtekhelyétől értem földet. Néhány másodperccel a robbanás után egy ismerős kéz érintette meg a vállam.
- Szép reakció, nem is vártam mást.
Nagyon megszólalni sem tudtam, nem igazán értettem, hogy miről van szó.
- Nem kell mondanod semmit. Amit láttál egy Doton: Tsuchi bunshin daibakuha // Föld elem: Nagy földklón robbantás nevű technika volt. Ma nem ezt, hanem ennek az előfeltételét a tsuchi bunshin // Föld klón technikát fogom neked megtanítani. Egyszerű, mégis sok esetben hasznos technika lehet. Képes használni azokat a föld technikákat, amikre te is képes vagy valamint a beléáldozott chakramennyiségétől függően korlátozott számban újjáépíteni magát, ha érintkezik a földdel. Ismerek egy technikát, amivel később te is képes lehetsz erre, de arra még nem vagy felkészülve. Még sokat kell addig tanulnod. Gyorsan megmutatom, hogy mire is van szükséged a technika létrehozásához.
Ekkor az öreg egy kézpecsétet mutatott, majd nem messze tőle a föld mozogni kezdett és lépésről lépésre kiemelkedett a földből az öreg hasonmása.
- Ahogy elmondtam a technikához a földet kell manipulálnod, hogy felvegye az alakodat, így hozva létre a föld klónt. Nem túl nehéz feladat, de mégis, új fajta a számodra. Hajrá, én itt leszek és figyelek.
Mesterem útmutatása alapján én is a kézpecsétekkel kezdem, majd eloszlatom egy kis földterületen a chakrámat, hogy megpróbáljam kiemelni a földből a hasonmásomat, ami akár harcolhat is mellettem. Sosem voltam egyedül, bár sokak szemében igen, hiszen a bábjaim nem emberek, mégis egy bábmester társai. A föld klónra is úgy tekinthetek majd, már ha sikerül elsajátítani a technikát, akkor újabb társakra leltem. Egy kicsit elkalandozott a figyelmem, amíg ezek a gondolatok forogtam a fejemben, így több chakrát gyűjtöttem össze a klón létrejöttéhez, így a föld egy másik technikámhoz hasonlóan felrobbant. A törmelék a korábbi klón robbanáshoz hasonlóan repült szanaszét. Az öreg ügyesen védte a "támadásomat", viszont én annyira el voltam a saját gondolataimba merülve, hogy eltalált a saját magam által létrehozott földdarabok egy része. Ugyan kis darabok voltak, de valamiért elég távol álltam a robbanástól, hogy a törmelékek a fejemet vegyék célba. Az arcomba nagyobb kárt nem igazán tettek a lendületet vesztett földrepeszek, mégis egyik gonosz kis darab úgy döntött, hogy a szememet veszi célba.
- Áu!
Szerencsére, hogy nem volt olyan gyors, de azért legalább fél percig még fájt a szemem, de még vagy 2 percig folyt a könnyem.
- Egy kicsit figyelj jobban. Tudom, hogy sok minden történt mostanában, de most engedd el a múltat és ide figyelj! Az első lépés már meg van, csak egy kicsit oda kell figyelned a chakra mennyiségre, amit a klón létrehozásához használsz. Ha kell a Mi // Kígyó kézpecséttel tudod a chakraáramlásodat szabályozni. Kettő további próbálkozás után elmondom azt is, hogy miért ezt a kézpecsétet javasoltam. Hiszen tisztában vagyok vele, hogy sosem tanultál akadémián, így ezen tudás hiányos, hiszen sokáig nem volt szükséged rá. A bábjaid irányításához elég, ha tudod, hogyan mozgasd a kezedet és ujjaid, hogy a báb úgy mozogjon, ahogy te akarod, de az elemi chakránál másra is szükséged van, mint néhány kéz és ujjj mozdulat, bár az alapok ugyanazok, de nem árt, ha ismered is a miértjét.
- Rendben!
Mindig is szavatartó ember volt, így nem is késlekedek sokáig, így egyből neki is kezdek a következő próbálkozásnak. Úgy döntöttem, hogy első próbálkozásom alkalmával nem próbálom ki az öreg tanácsát. Újra megpróbálom a földet irányítani. Első lépés, hogy ne robbantsam fel a földet, amit "megjelöltem", sikerrel zárult, így el is kezdem kiemelni a földet. Lassan emelem, hogy ne robbanjon. Mégis az igyekezetem nem járt sikerrel, mert körülbelül 20 centire emeltem már ki a földet, amikor felrobbant a föld. Ezúttal nem találtam el semmit, mert a robbanás a kisebb chakra mennyiség miatt kisebbet is robbant, gyakorlatilag lokális maradt. Ekkor az öreg a vállamra tette a kezét, majd le is vette. Nem igazán értettem a mozdulat lényegét, de az öreg sem mondott semmit, csak hümmögött egyet. ~Még egy próbálkozás és jön az elméleti óra.~ Nem tudom, hogy várom vagy sem, mert sosem hallottam ilyet. Ugyan még fiatalként a vándor vagy helyi shinobik, akiktől ellestem az eredetileg akadémián tanított technikákat, nem sokat mondtak az elméleti háttérről, vagy csak néhány mondatot a technikák használati lehetőségeiről, erősségeiről, gyengeségeiről és határairól. Ezúttal összefontam a kezeimet a kígyó kézpecséthez és úgy próbáltam meg kiemelni a földet. Ezúttal tovább jutottam a 20 centinél, már majdnem meg volt az elég földmennyiség, amikor ugyan nem az egész földtömeg, de kisebb helyi robbanások keletkeztek a kiemelt földtömegen, ami épp elég volt, hogy az összeomoljon.
- Hmm! Igen, gondoltam, hogy ez lesz. Az előbb már rájöttem, hogy mi a probléma, de ezzel még nem szeretnék foglalkozni, arra még nem vagy felkészülve. De ahogy ígértem, elmondom, hogy miért pont a kígyó pecsétet javasoltam. Ahogy a technikáknak is van eleme, a föld, tűz, víz, villám és szél, úgy a kézpecsétek is köthetőek elemhez. Nem mindegyik, de ezek a kézpecsétekek általában egy- egy elem technikáinak a kézpecsétei között szinte az esetek 100%-ban megtalálható, már ha az adott technikához szükségesek ezek. Igen, vannak olyan technikák, amikhez nem kellenek pecsétek, de ezek általában tiszta elemi chakra felszabadításhoz köthetőek. Ushi// Ökör kézpecsét a Suiton és Katon elemhez is tartozik, emellett a Suitonhoz köthető a Saru // Majom kézjel, míg a tűzhöz még a Tora // Tigris kézpecsét és a Tatsu // Sárkány kézpecsét. Az utóbbi pecsét még gyakran megtalálható a nagynyomású Suiton és Fuuton technikák pecsétjei között is megtalálható. Az Inu // Kutya kézpecsét a Fuutonhoz kapcsolódik. Raiton elemhez a Tori // Madár pecsét tartozik. Erről az elemről még később fogok mesélni, hiszen lehet, hogy még lesz dolgod vele. És akkor amint mondtam a Mi // Kígyó kézpecsét, valószínűleg a használat alatt érezhetted, hogy könnyebb volt a földet kiemelni, hogy létrehozd belőle a föld klónt, ez nem véletlen. Gondolom sejted, hogy ez a pecsét a Doton elemhez tartozik és ezért javasoltam korábban. Már nem vagy messze a sikertől, szerintem három próbálkozás elég lesz.
Ezzel három klónt hozott létre.
- Minden egyes sikertelen próbálkozás után megsemmisítek egy klónt.
- Értem!
Elkezdek chakrát áramoltatni a földbe, hogy kijelöljem azt a földterületet, amiből a klónt létrehozom. Nem messze magamtól hoztam létre az első próbálkozást. Az ajánlott kézpecsét mutatása közben, figyelve arra, hogy semmi ne vonja el a figyelmemet a klónról. Egyetlen dolog, amire nem sikerült figyelnem. A chakramennyiség, amit felhasználtam a klónhoz, épp elég volt a klón létrejöttéhez, de a klón instabil maradt. Ezt az öreg megérezte, én viszont nem. Ahogy a klón létrejött mesterem első klónja odajött és megütötte a klónt, ami már az érintés első pillanatában szétesett.
- Ez majdnem jó volt. Egy picit több chakrát kellene használni.
~Akkor újra.~ Ismét a kígyó formájába kulcsolom a kezem, majd elkezdem a chakrámat mozgatni. Ezúttal több chakrát használtam, többet, mint, amit kellett volna. A Kígyó kézjelnek köszönhetően szinte az utolsó pillanatig sikerült is fenn tartani a megfelelő chakraáramlást, de ekkor egy lepke száll el pár centire az arcomtól, ami pont elég volt, hogy egy másodpercre elveszítsem a chakra irányítását és a klón egy kisebb robbanás kíséretében megsemmisült. Ekkor az öreg második klónja is követte az én klón kísérletem példáját. Az öregnek nem kellett semmit mondania, tudtam, hogy mi a baj. Nagyjából már belőttem a megfelelő chakra mennyiség alsó és felső határát, így most sikerülni fog. Újra a kígyó pecséttel kezdem a technika létrehozását. Nagyjából megfelelő chakramennyiséget indítom útnak és ahogy korábban most is eljutottam a kész klónig, viszont ezúttal sikerült egyben tartanom.
- Ügyes, ugyan gyakorolni kell, mert gyorsabban kell és akár 3- 5 klónt is létre hozhatsz majd, de egyelőre ez megteszi.
Yamato
Yamato
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 1046
Elosztható Taijutsu Pontok : 0

Állóképesség : 666 (A)
Erő : 590 (A)
Gyorsaság : 300 (B)
Ügyesség/Reflex : 690 (A)
Pusztakezes Harc : 300 (B)

Adatlap
Rang: Chuunin / Bábhasználó
Chakraszint: 967

Témanyitás  Sai Kedd Márc. 12 2019, 15:32

Kedves Yamato!

Egy fogalmi dolgot javíts (tény, emiatt át kell fogalmazni az egészet, de akkor is sajnos lényeges különbség), s akkor el fogom fogadni a tanulást: a sima Tsuchi bunshin, mikor megszűnik, nem robban, maximum pukkan, szétszóródik, de nem robban, nincs benne akkora erő, ami robban, az az, amit az öreged vetett be, a Daibakuha-s verzió. (Esküszöm, csak ezért végignéztem egy 15 perces föld elemű jutsukat felvonultató videót, hogy ellenőrizzem, de az is ebben a hitemben erősített meg. ) 

Ha megvan a javítás, szólj, megnézem, és intézem, amit intézni kell Very Happy 
Sai
Sai
Főadminisztrátor

Adatlap
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Témanyitás  Sai Szomb. Márc. 23 2019, 10:39

A levélváltásunk után megnéztem a Bakutont végre részletesebben. Az oldalunk leírása szerint: 
"A Bakuton...elemi fúzióból létrejött Vérvonal képesség. A Robbantás elem birtokosai képesek egyesíteni a föld és a villám elemű chakrájukat, s ezáltal pusztító ötvözetű elemre tehetnek szert." (Kiemelések tőlem)

Nos, ennek szellemében továbbra is tartom, hogy a koncentráció elvesztésével nem fog ez kibukni Yamatonál a Tsuchi Bunshin tanulásakor.
Ok: 
- A Bakutonhoz egyszerre kell használni a föld és villám elemű chakrát 
- Mivel az elemi chakrát fel kell oldani, és nem megy alapvetően (sima jutsuk alacsonyabb rendűek, könnyebben tanulhatóak, mint az elemi jutsuk, utóbbiak több tudatosságot igényelnek), úgy gondolom, logikus feltételezni, hogy itt is nem kis tudatosság kell ahhoz, hogy a két elemet egyszerre tudja ahasználó elegyíteni a chakrahasználatakor. Írja, hogy a koncentráció elvesztése hatalmas károkat okozhat a használóban, de itt ezt úgy kell értelmezni, hogy ha tudatosan használja a két elemet egyszerre, de "kicsúszik a kezéből" a technika megalkotása, akkor önmagában is kárt tehet, nem pedig úgy, hogy ha nem figyel oda, és bármilyen chakrát igénylő jutsut használ, akkor a Bakuton "aktiválja" magát és félremegy.
- A Tsuchi Bunshinnál a karakter csak föld elemű chakrát használ tudatosan, ha elveszti a koncentrációt, az vagy sima chakrává válik, vagy egyszerűen kevés/sok, a jutsu szertefoszlik, nem jön létre (s nem, nem robban)

Ennek fényében a javaslatom, ha mindenképp be akarod vezetni a Bakutonra való hajlamot ebben a tanulásban, akkor a következőképp építsd fel:
- A mestered szólítson fel tanulásra, ahogy történt.
- Tanuld meg a Tsuchi bunshint a sima bunshin és a föld elem használatának elméleti keverésével (a karakter gondolja végig, hogy fog hozzá, kezdjen neki, bukjon el párszor a próbálkozásban, ahol a klón szétfoszlik, majd járjon sikerrel)
- Hogy a mestere stabilabbá tegye a tudását, hívja ki harcra, ahol előírja, föld klónt használjon a karaktered támadásra/védekezésre, amikor csak tud. 
- A karaktered egy ponton, mikor már fáradtabb, hirtelen reflexből egy villám elemű jutsut akarjon bevetni, majd "kapcsolva" váltson a Tsuchi bunshin létrehozására, ám a koncentrációja essen szét, e két művelet közben, mert a mestere túl közel van, és rástresszel arra, hogy rájön (ez a három ugye pillanatok alatt történik), nem fogja tudni védeni a támadást, és akkor süljön el, akár kisebb sérülést is szenvedve, ami után a mestere vagy lepődjön meg, és mormogjon valamit magában arról, hogy ez valami furcsa volt, így megjelenik a Bakutonra való hajlam, de nem feded fel a karakter előtt (a többi meg már egy másik történet Very Happy
Sai
Sai
Főadminisztrátor

Adatlap
Rang: ANBU-Root
Chakraszint: mennyit rajzoljak?

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.