-= Kérdések =-

+154
Yaken Naraku
Kenshiro Shinju
Shikoku Naoki
Hyuuga Hanabi
Aikawa Hanako
Orochimaru
Amatain Okami
Inugoya Yukinohana
Matsuhito Shinroku
Hogo Sayuri
Hakkyou Katsumi
Yuriko
Senshi Jakoutsu
Inuzuka Tsume
Yuuichi Baneko
Tensei Zento
Ootsutsuki Kaguya
Uzumaki Kushina
Uchiha Kagami
Senju Tobirama
Uchiha Shigeri
Terumi Mei
Uchiha Obito
~ Chakra ~
Tsuuzoku Tomoe
Hyuuga Shakaku
Katana
Kureiji Hanaro
Inohara
Okisha Aiza
Osumi Hiroto
Hatake Kakashi
Hattori Arata
Sharo Lu
Amori Shuu
Sugihara Fuumai
Utoa Yasuma
Hasegawa Zauki
Hiromi Akio
Nanja
Yamanaka Inako
Damino Inute
Masayo
Ishihara Aki
Hamada Fuyu
Misaki Kiyoko
Ayanokoji Takashi
Misage
Masaru Ibuka
Djuka Ryuu
Tsunomi Ai
Hidan
Yuhi Sakura
Kenshiro Karu
Nishikawa Karasu
Akihiro Jaken
Namikaze Minato
Shunsui
Kage Ijin
Hamacho Yoshitaro
Hazukage Inu
Akirama Mamorou
Katsumi Mao
Törölt felhasználó
Anso Saniko
Kenta Koizumo
Imagawa Takayama
Isha Dansei
Hyuuga Oyoki
Datara
Shimura Danzou
Matuke Hariko
Nakahara Saki
Kihara Rin
Kurita Takashi
Gato
Tomoshika Asuko
Yagami
Hiraga Natsu
Ransui Midori
Hyuuga Junpei
Aokaze Atsushi
Bayakoshi Yuukihime
Kagemare Kuzomi
Kitori Musato
Chen
Nara Akane
Kitsune Haruka
Sato Natsuhi
Minovara Hitoshi
Doshiri Asuka
Hejvanasi Zej
Korotsuki Kazeno
Gawakatsu Hikuro
Orochimaru (Inaktív)
Deidara
Hazukage Ishida
Kusuki Eiko
Shiruba Tsuki
Genki Kaiji
Killer Bee
Uruma Kamuna
Raion Tensei
Gonza Sasano
Nosaru Kyoya
Kyrena
Motoi Yazaki
Uchiha Madara
Matsuko Kiyomi
Ayami Remiyu
Suijin Benzaiten
Usake Hiachi
Sayuri Akeme
Djuka Kazuma
Umi Michishio
Tessei
Hazukage Kurono
Fujishima Hana
Tottori Shinko
Hatake Kakashi(Inaktív)
Kaibutsu Hiroto
Dokujaku Tano
Yuumi Hiroshi
Hoshizoku Kaito
Tobi
Djuka Munfurawa
Sai
Takeyanagi Tomoko
Darui
Hisao
Uchiha Itachi
Hikari Ayame
Kenshiro Suiren
Obake Kaito
Kakuzu (Inaktív)
Kumori Niiro
Sugomi Aoi
Hiro Oyama
Shiren
Yamato
Katsumi Kawachi
Itanashi
Koreko Rui
Kamio Hiraku
Hyuuga Emiko
Akasuna no Sasori
Djuka Kodomo
Taidana Kaito
Obotsu Ryu
Akari Tenshi
Huramino Saito
Akira
Shikaku
Jiraiya
158 posters

37 / 40 oldal Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Next

Go down

-= Kérdések =- - Page 37 Empty Re: -= Kérdések =-

Témanyitás  Kureiji Hanaro Szer. Dec. 06 2017, 12:18

Üdvözletem!
Fontos kérdéssel járulnék a tanács elé. A kérdésem az lenne, hogy karakterem "speciális" helyzete miatt lenne-e lehetőségem indulni a chunin vizsgán. 
Karakterem státusza vándor, de voltaképpen szökött, mivel a konohai árvaházból lépett meg, jelenleg egy bűnszervezet tagja. 
Nem tudom mekkora a biztonság egy ilyen vizsgán és hogy hamis papírokkal lenne-e lehetőségem bejutni. Mivel bűnszervezetről van szó, talán megfelelő kapcsolatokkal lehetséges lenne beszerezni őket. 
Tisztelettel Hanaro!
Kureiji Hanaro
Kureiji Hanaro
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 350
Elosztható Taijutsu Pontok : 213

Állóképesség : 150 (C)
Erő : 100 (D)
Gyorsaság : 150 (C)
Ügyesség/Reflex : 350 (B)
Pusztakezes Harc : 100 (D)

Adatlap
Szint: B
Rang: Chuunin
Chakraszint: 437

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Datara Pént. Dec. 08 2017, 19:03

Hy
Egy Pecsét technikával kapcsolatban jöttem feltenni egy kérdést.

Fuuin Teppeki // Vas Fal Pecsét
Ennek a pecsétnek a segítségével acél keménységűvé, és nagyon nehezen áttörhetővé tehetünk felületeket. A pecsétet csak az arra jogosul személyek távolíthatják el; a megpecsételt kapu csak így nyitható, a felület pedig csak így sérthető fel vagy rombolható le.
A pecsétet egyetlen módon lehet megtörni: nagyobb mennyiségű chakrát kell belepumpálni a felület elleni támadásba, amennyit a pecsét elhelyezője a pecsétbe zárt.
Chakrapont: 300
Besorolás: B

Az lenne a kérdésem, hogy a pecsétet más felületeken is lehet-e használni, nem csak kapukon vagy falakon? Pl: üvegen, porceláon, élőlények testén.
Datara
Datara
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 660
Elosztható Taijutsu Pontok : 26

Állóképesség : 282 (C)
Erő : 232 (C)
Gyorsaság : 232 (C)
Ügyesség/Reflex : 232 (C)
Pusztakezes Harc : 232 (C)

Adatlap
Szint: A
Rang: Vándor Szerzetes
Chakraszint: 581

Témanyitás  Jiraiya Szomb. Dec. 09 2017, 11:46

Hanaro: Lebeszélve 

Datara: Élőlényeken nem lehet használni, elvégre az már merőben más kódolást igényel, ezen kívül az élő testek másképpen reagálnak, mint az élettelenek. Minden máson lehet, de leginkább a tárgy minőségétől függ. Pl üveget is törhetetlenné lehet tenni, de egy üveg jelentősen könnyebben fog törni még így is, mint egy szikla. Ugye lényegében a pecsét egy, a teljes tárgyat átható,  az anyagát chakrával megerősítő védelmet hoz létre (nem chakrapajzsot, az már más jellegű védelem) ami ugye sokkal jobban megerősíti az adott tárgyat. 

Egyébiránt Shiren karakteremnek írhattok, bárkinek szívesen segítek ha tudok Smile !!
Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt

Adatlap
Szint: S
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|

Témanyitás  Matsuhito Shinroku Hétf. Dec. 11 2017, 11:11

Tekintve, hogy van egy multi ötletem, született egy kérdésem. 
Melyik staff tagot kereshetem fel, társállatokkal kapcsolatos kérdésemmel? 
Történetesen jó lenne megbeszélni vele az elképzelést, ha engedély kategóriás, akkor kideríteni, mielőtt ET-ben beszenvedem a dolgot és ott derül ki, hogy tévedtem. Smile 
A választ és a segítséget, előre is köszönöm.
Matsuhito Shinroku
Matsuhito Shinroku
Játékos

Elosztható Taijutsu Pontok : 87

Adatlap
Szint: C
Rang: Genin
Chakraszint: 274

Témanyitás  Hyuuga Shakaku Hétf. Dec. 11 2017, 11:47

Sziasztok!
(Jelen hsz felett van még megválaszolatlan kérdés.)

1. kérdés: Shijutsu: Kikon Yugi  // Halott technika: Visszatérő lélek használatánál a használó milyen távolságban tartózkodhat a "zombitól"? (Szituáció: amennyiben Shakaku élne a technika adta lehetőségekkel és kreálna saját képmására egy ilyen zombit, aminek lenne chakrája, és adna neki parancsot, akkor elküldheti-e a chuunin vizsgára maga helyett? Az eredeti Shakaku eközben akár még küldetésre is menne, amennyiben a távolság nem probléma.)

2. kérdés: Szintén ezzel a technikával kapcsolatban: adhat-e a felhasználó olyan általános parancsot, mint a "Teljesítsd a chuunin vizsgát", vagy ennél specifikusabb vezényszó szükséges?

3. kérdés: A zombitest chakrahálózatával kapcsolatban: amennyiben van egy felhasználó, akinek jelen esetben 2000 ch-ja van, akkor a zombitest mekkora chakrával rendelkezhet? (Igaz, a chakrahálózata beindul átmenetileg a testnek, de mit veszünk alapul; az eredeti test maximális chakraszintjét, vagy a felhasználó shinobi/kunoichi által a zombitestbe invesztált chakraszintjét?)

Másik téma:
4. kérdés: milyen mód van arra, hogy visszamenőlegesen érvényesítsem az Infuuin töltése iránti igényemet? (Elméletileg kaland és élmény után is járna, nem csak év végén. De mivel tudom, hogy az ellenőrző staffnak rohadt sok dolga van alapjáraton is, így ez természetesen nem negatív hangvételű felvetés, sőt!)
5. kérdés: a 4. kérdés a byakugan látótávra levetítve. (Ezzel kapc
solatban már megkerestem Jirát, aki azt nyilatkozta, hogy a szabályozástól nézendő, mennyit használta a byakugant a karakter. Ez részemről igencsak nyálazós keresést fog igényelni, valamint a staff részéről ugyanennyire alapos átnézést. Ezzel kapcsolatban felvetésem a következő: kalkulálható-e egyfajta átlag egy ilyen adminisztratív átnézés nélkül, vagy ha nem, akkor kinek küldhetem a linkeket átnézésre?)

A válaszokat előre is köszönöm,
további szép napot kívánok mindenkinek.
Hyuuga Shakaku
Hyuuga Shakaku
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 2575
Elosztható Taijutsu Pontok : 328

Állóképesség : 805 (S)
Erő : 300 (B)
Gyorsaság : 840 (S)
Ügyesség/Reflex : 805 (S)
Pusztakezes Harc : 805 (S)

Adatlap
Szint: S+
Rang: ANBU Darinin
Chakraszint: 2786

Témanyitás  Akira Hétf. Dec. 11 2017, 23:19

Egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem a front alatt volt egy jutalom tanulásom, amit meg is írtam, de konkrétan nem is tanulás volt, hanem egy olyan tai jutsu tech megtanítása Moonnak, amit párosan kell végrehajtani és én magam az egyszemélyes verzióját ismerem. Ugye akkor nem lett elfogadva, mert nem konkrét tanulás volt. Az lenne a kérdésem, hogy utólag lehet-e azt a technikát megtanultnak nyilvánítani vagy kellene írnom róla egy tanítást, amit aztán ellenöriztek? A technika maga D szintű és csak Moonnak kellene megtanítanom ezt és gyakorolni közösen. Íme a kritikus poszt:
http://narutohun.niceboard.org/t112p300-erdosegek#57779
Akira
Akira
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 2192
Elosztható Taijutsu Pontok : 60

Állóképesség : 800 (S)
Erő : 646 (A)
Gyorsaság : 800 (S)
Ügyesség/Reflex : 800 (S)
Pusztakezes Harc : 646 (A)

Adatlap
Rang: Jounin
Chakraszint: 0 (1055)

Témanyitás  Inugoya Yukinohana Kedd Dec. 19 2017, 06:57

Hola!
Aziránt érdeklődnék, hogy lehetséges-e, hogy chunnin karakter nevezzen a genin vizsgán, ha kijátszom, hogy a karakter hamis papírokat kap az anyaországtól? Pont két yukigakurei karakter jelentkezett a vizsgára, és szívesen hoznám Yukit harmadiknak, csak hát sajnos chunninnak írtam meg az előtörténetben. Ha ez számít valamit, vizsgát nem végzett, csak szánalomból nevezték ki, mert vak és úgy gondolták, úgyse menne át a vizsgán.
Esetleg van-e olyan opció, hogy utólag megvonják tőle a rangot, mert nem hivatalos vizsgán szerezte, esetleg a nemzetközi shinobi jog nem ismeri el a Yukigakurében önkényesen megadott chunnin rangokat, és ezért kéne vizsgáznia?
Inugoya Yukinohana
Inugoya Yukinohana
Játékos

Elosztható Taijutsu Pontok : 128

Adatlap
Rang: Vándor
Chakraszint: 454

Témanyitás  Amatain Okami Szomb. Dec. 23 2017, 14:16

Sziasztok! Sajnálom hogy ebbe a topikba de már 2 hete várok az előtörténetem elbírálására. Most ez mit is jelent? Előre is köszönöm a választ!
Amatain Okami
Amatain Okami
Játékos

Elosztható Taijutsu Pontok : 33

Adatlap
Chakraszint: 150

Témanyitás  Nishikawa Karasu Szomb. Dec. 23 2017, 16:38

Szia! Bocs, hogy én válaszolok, de szerintem azt, hogy karácsony van, illetve vizsgaidőszak Smile Nemigen érnek most rá a modik. De, az valószínűbb, hogy elsiklott felette a figyelmük. Sok az elfogadott előtöri, nem vették észre. 
Szerintem ha írsz egy pm-et valamelyiknek, akkor leellenőrzi. 
De ezt nem én mondtam, ha bárki kérdezné O.o
Nishikawa Karasu
Nishikawa Karasu
Játékos

Elosztható Taijutsu Pontok : 95

Adatlap
Chakraszint: 460

Témanyitás  Hidan Szer. Dec. 27 2017, 04:51

Sziasztok!

Shinroku: szerintem bárkinek írsz, legjobb képességei szerint próbál válaszolni majd, de talán Jiraiya a legkompetensebb a témában.

Shakaku: ezek engem is nagyon érdekelnének, de így egymagamban nem merem venni a bátorságot, hogy nyilatkozzak az adott kérdésekben. Megpróbálok utánajárni.

Akira: nem olvastam el a linkelt posztot, de azt világosan látom, hogy a tanulás el lett utasítva az akkori Mesélőd által. A tanulási lehetőség általában egyébként is élményre érvényes, a kalandokba beszúrt játéktéri tanulások pedig mesélőfüggőek, ki, mennyit, mit enged. A magam részéről azt mondom, hogy utólag nem fogunk semmit megtanultnak nyilvánítani, különösen akkor nem, ha el lett utasítva. Kérj engedélyt a jelenlegi Mesélődtől, hogy írhass B szint alatti tanulást élményben, vagy beszéld meg vele, hogy a mostani kalandodban megtanítanád egy egy-két posztos tanulásban az állatnak a technikát. Ott is nyugodtan hivatkozhatsz a linkelt posztra, mert ha a tanulás nem is lett elfogadva, a tanítás maga megtörtént játéktéren, tehát már gyakoroltátok a jutsut, így a Mesélőd lehet kisebb posztot is elfogad majd.

Yukinohana: mivel az én karim vagy, én se tudom a választ a kérdésedre Very Happy

Okami: valószínűleg azért nem nézett senki az előtörténetedre, mert Mei már elkezdte az ellenőrzést és ilyenkor nem szoktunk belepiszkítani a másik levesébe. Viszont Meici december elején jelezte az erre kijelölt topikban, hogy magánéleti okokból távol kell maradnia a Gundantól egy időre, szóval beszélek vele, hogy nem bánja-e, ha átveszem tőle a kiértékelést.
Hidan
Hidan
Adminisztrátor

Adatlap
Rang: Akatsuki
Chakraszint:

Témanyitás  Akira Szer. Dec. 27 2017, 10:42

Nem a tanulás minősége miatt lett elutasítva, hanem mert ez nem tanulás, hanem tanítás és én tanulásra kaptam engedélyt. A karim ismeri az egyszemélyes verziót és igazából Moonak kéne megtanítania, majd gyakorolni a közös támadást, de ugye a shikyakuu miatt sokkal könnyebb dolgom kéne lennie, mert gyakorlatilag majdnem olyan, mintha egy klónnak akarnám megtanítaniba techet, bár nem 100%ban, lévén Moon egy különálló lény, akin egy klón technikát használok. Tehát én is és Moon is részben ismeri a techet csak a közös gyakorlás kell. Ez akkor meg is lett beszélve több staff taggal, azért kérdeztem
Akira
Akira
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Hidan Szer. Dec. 27 2017, 16:55

Kedves Akira!

Orochimaru írta:// Üdv! A jutalom tanulásod sajnos így ebben a formában nem fogadhatom el, ugyanis az, hogy jutalom lehetőséget adunk a játékosoknak nem jelenti azt, hogy jutsukat kapnak ingyen és bérmentve. Bár erről a technikáról valóban nem lehet annyit írni, mint egy bonyolultabb, magasabb szintű ninjutsuról, arra kell megkérnem téged, bővítsd az írást jóval több a tanulásról szóló érdemi résszel. Nem kell, hogy élmény hosszúságút írj, de valami hasonlót kéne megcéloznod. Hajrá! ^^ //

Ebben az indoklásban, hacsak nem hagytak cserben szövegértési képességeim, úgy látom, hogy nem az volt az elutasítás oka, hogy ez tanítás volt, hanem tartalmi szempontok alapján történt meg a bővítésre való felszólítás. Javíts ki ha tévedek.
Hidan
Hidan
Adminisztrátor

Adatlap
Rang: Akatsuki
Chakraszint:

Témanyitás  Uchiha Kagami Szer. Dec. 27 2017, 19:47

Szervusztok!

Yukinohana: Kényes kérdés, de végül arra jutottunk, hogy mivel a karaktered vándor, ámde Yukigakure diplomáciai képviseletét látja el vándorként is, így mehet. Kérlek, egyeztess más yukigakurei karakterekkel arról, hogy csapatként mehessetek, már, amennyiben szeretnétek. Mindezeken felül, vagy élményben, vagy mesélőddel egyeztetve egy játéktéri posztban jelenjen meg, hogy karakteredet Yukigakure elküldi a Nemzetközi Chuunin Válogató Vizsgára, hogy ott rangját hitelt érdemlően szerezhesse meg. Addig a falu visszafokoz Geninnek téged.

Aamun tullen yö tarinansa kertoo

Állandó mesélések (4/4)
- Kowarii Zion

- Jelenlegi kaland: A bánya titka

- Shiawase Zouo
        - Jelenlegi kaland: Messzi földeken

- Hiroto Osumi, Gensai Hayato és Kenta Koizumo
        - Titkok, melyeket őrzünk

- Nosaru Kyoya
        - Teremtés

Szilánkok Fórumkaland
- Kiolvasztás alatt
Uchiha Kagami
Uchiha Kagami
Kalandmester

Specializálódás : Több éves posztok előkutatása

Adatlap
Rang: A Gundan Könyvtárosa
Chakraszint: Vodka

Témanyitás  Akira Szer. Dec. 27 2017, 21:56

Hidan írta:Kedves Akira!

Orochimaru írta:// Üdv! A jutalom tanulásod sajnos így ebben a formában nem fogadhatom el, ugyanis az, hogy jutalom lehetőséget adunk a játékosoknak nem jelenti azt, hogy jutsukat kapnak ingyen és bérmentve. Bár erről a technikáról valóban nem lehet annyit írni, mint egy bonyolultabb, magasabb szintű ninjutsuról, arra kell megkérnem téged, bővítsd az írást jóval több a tanulásról szóló érdemi résszel. Nem kell, hogy élmény hosszúságút írj, de valami hasonlót kéne megcéloznod. Hajrá! ^^ //

Ebben az indoklásban, hacsak nem hagytak cserben szövegértési képességeim, úgy látom, hogy nem az volt az elutasítás oka, hogy ez tanítás volt, hanem tartalmi szempontok alapján történt meg a bővítésre való felszólítás. Javíts ki ha tévedek.
Valóban az indoklásban azért lett elutasítva, mert kevés volt, viszont chaten és egyéb fórumokon Orochimaruval és több másik mesélővel is átbeszéltem, hogy ez nem tanulás, hanem tanítás. Akira ismeri a Nyafogó rivális egy személyes verzióját és mivel klón technika, kb olyan, mint a Kawarimi, csak élőlényen használva, a shikyakuu, elvileg Moon is ugyanazt tudja, mint én, ha használom rajta a technikámat, így elvileg csak gyakorolnunk kell a közös használatot és ez volt Orochimaru utólagos megállapítása, hogy azért nem engedi, mert ez technika tanítás és nem tanulás. tehát ezért nem engedi, elhangzott olyan is, hogy csak írjam fel az adatlapomra a technikát.
Akira
Akira
Játékos

Adatlap

Témanyitás  Orochimaru Csüt. Dec. 28 2017, 18:29

Üdv!
Kedves Genki! 
Mivel az időm elég drága, a lényegre térek: NEEEM!
Szép napot!
*ex-Orochimaru
Orochimaru
Orochimaru
Mesélő

Elosztható Taijutsu Pontok : Nem használom

Specializálódás : Halál és tudományok. Főleg tudományok.

Adatlap
Rang: Valami vicces
Chakraszint: Valami menő

Témanyitás  Jiraiya Pént. Dec. 29 2017, 13:27

Shinroku: Ha jól tudom akkor már tárgytalan a kérdést, mert válaszokat kaptál. 

Naka: 
1.) Mivel feltöltöd a testet a saját chakráddal (ami nem termelődik újra, tehát a chakra limitált) ezért bármekkora távolságra eltávolodhat tőled. A kérdés az, hogy mennyire képes jutsukat használni? Véleményem szerint kb minden technikára képes lehet, amire a használó is, de ezt le kellene okéznia a Játéktechnikusoknak is, vagy Tobiramának. 
2.) Igazából a Shijutsuk ezen szintjén már tud gondolkodni ugye a zombi, ezért akár parancsot se kell adni, csak fejedben eldöntöd a tervedet és ő mivel "te vagy" (Gagyibb Kage Bunshin) ami után létrehozod azt fogja tenni amit te is kigondoltál ugye. (Viszont ha nagyon messze vagy és úgy semmisül meg a klón akkor nem érzed. Ha a közelében vagy, akkor talán érzed, ha egy ilyen klón megszűnik létezni) 
3.) A te chakraszintedet vesszük alapul, de ugye az mindig 100%-ban mérendő bármekkora is. Adott esetben le kellene írni, hogy hány % chakrát teszel a klónba, azonban itt a bökkenő, hogy nem lehet túl sokat. A holttest nem bírná el az irdatlan mennyiségű chakrát, arra már külön technika van ugyebár. Ezen kívül a klónok reflexei és képességei limitáltabbak, bár ezt csak nehezen kiszúrható. Tehát amíg a technika gyengébb változatánál zombimozgás van, itt már aprólékos mozgásra is képesek a klónok, de természetesen nem úgy, mint egy tökéletes klón, vagy egy S szintű technikánál --> A reflexek ch kontroll stb stb mind nem érik el az eredeti felhasználó szintjét. Ettől függetlenül nem igazán vehető észre (Főleg nem Shakaku szintjén) hogy ez egy Zombi. 
4.) Írj a kérvényekhez egy ilyen kérvényt (Ezért nem jár levonás valószínűleg, de biztosat én nem mondhatok) és a Ninja Tanács feladata, hogy megállapítsa azt a mennyiségű infuuin %-ot ami neked visszamenőlegesen jár. Azonban könnyen dönthet úgy az NT, hogy ez nem igazán jár a karakternek, mivel visszamenőleg nem szoktunk sem elvenni sem adni. Ha találnánk egy élményt vagy irományt ahol a karakter foglalkozik az Infuuinnal akkor az már más dolog, de ezek hiányában megeshet, hogy a Staff úgy dönt, hogy a szabályzat bevezetésétől jár csak az Infuuin %. (szabályzat alatt a technika játéktechnikai működését értem) De ha van olyan irományod akár játéktéren is ahol az infuuinnal csinál valamit a karakter, akkor arra pl. visszamenőlegesen is jár a %. 
Próba szerencse Smile 
5.) Megnézem, hogy a Byakugan szabályzat mikortól van életben, majd megnézem, hogy ezzel azonosan mikor írtál posztot a szabályzat bevezetése után, ezt követően pedig gyorsan átfutom a kalandjaidat és ahol nem kaptál Byakugan látótávra értéket akkor, amikor jutalmazva voltál, oda jelölök egyet és végül az utolsó mesélőtől kapott posztodhoz írom, hogy eddig tart a kihagyott időszak. Ha ez meg van, akkor a mesélőddel egyeztetek, hogy mennyi távolság-pluszt gondoltam, ellinkelem neki a jutalmazásokat (Ugye a kihagyott Byakugan távolságot a jelölésekkel) és vele közösen megbeszélve akkor ő majd meg fogja neked adni vagy azonnal vagy a következő jutalmazásnál. 
(Ha esetleg kikeresnéd a szabályzat bevezetése utána írt első posztodat az még jobb lenne Very Happy
Kiírás: http://narutohun.niceboard.org/t656-jatektechnikai-hirek#43653

Akira: Hidan első válaszában leírtak alapján cselekedj, és nem lesz gond. Ha a mesélőd azt kéri majd, hogy bővítsd, akkor bővítsd. A leírt tanításod nem vész kárba amúgy se igazából. (Közbe leesett h én mesélek neked, szóval szólj rám majd facebookon, hogy a következő reagomba írjam bele a tanítással kapcsolatos dolgokat. Addig elolvasom amit írtál, de ha Orochimaru arra kért, hogy bővítsd akkor bővíteni kell Smile ) 

Yukionna: Ugye te már kaptál válaszocskát. ^^ 

Egyébiránt Shiren karakteremnek írhattok, bárkinek szívesen segítek ha tudok Smile !!
Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Adatlap

Témanyitás  Djuka Munfurawa Szomb. Dec. 30 2017, 18:30

Üdv NT Smile

Egy saját technikámmal kapcsolatban kérdeznék.

Spoiler:

Ezt a technikát játéktéren találtam ki, a lényegi részét létrehoztam, amit az akkori mesélőm jóvá is hagyott.
Saját technikák megbeszélőjébe ezt követően lett betéve a játéktéren kitalált leírás szerint, ahol meg lett állapítva a technika szintje, és a chakraszintje, ami az akkori szintemnél magasabb lett ( bár mivel ismeretlen anyagot adtak be a karakternek, ami talpra állította az átokpecsét okozta sokkból, ez nem problémás történeti szempontból).

Karakter http://narutohun.niceboard.org/t2664p75-rakushou-sziget-a-burakkuma-visszaterese#51542
Mesélő http://narutohun.niceboard.org/t2664p100-rakushou-sziget-a-burakkuma-visszaterese#51747

Időközben elértem a kellő chakraszintet, ezért az lenne a kérdésem, hogy ha ezt a technikát alkalmazni szeretném, mit kell tennem?
Kell-e tanulást írni rá?
Djuka Munfurawa
Djuka Munfurawa
Játékos

Elosztható Taijutsu Pontok : 126

Adatlap
Rang: Chūnin
Chakraszint: 851

Témanyitás  Hyuuga Shakaku Szer. Jan. 03 2018, 19:19

Halihóka!
Először természetesen szeretném megköszönni a sok-sok választ, valamint a kérdéseimre szentelt idődet, tudom, nincs sok belőle. 

De.....
Na én most aztán már tényleg elvesztettem a fonalat az Infuuinnal kapcsolatban.... Én eddig úgy tudtam, hogy egy olyan hosszú időn átívelő tároló és szó szerint elraktározó, felhalmozó pecsét, ami egy passzív állapotban töltődik, aktívan nem tölthető, nem egy dinamikus valami, amire figyelni kell. A senjutsut pikkpakk fel lehet tölteni például, az egy aktív odafigyelést és meditációt igényel. Az Infuuin ezzel szemben meditációval nem tölthető. 

A pecsétstílus leírásából is az következik, hogy mindösszesen játéktéri, ill élményi jelenléttel kapható, szerezhető a töltés, de nem magával a töltéssel - ha pedig tölteni nem lehet, akkor ez egy (egészen a feloldás pillanatáig) egy passzív és statikus eleme a felhasználónak, mert ha figyelemmel elő lehetne segíteni a chakra felhalmozását, akkor az már töltésnek minősül, és az már azt jelenti, hogy nem csak élménnyel, játéktérrel és év végi jutalommal növelhető az infuuin töltöttsége.

Ez következik az infuuin feltöltését diktáló útmutatóból.

Egy nyelvtani buktatója lehet a dolognak - jelezni a szemfüles olvasó. Feltehetőleg jelezné, hogy az "Infuuin Chakraszázalékot (Infuuin %) Élmények és Játéktéri Kalandok után kaphat egy karakter(...)" mondatrész "kaphat" kifejezése nyelvtanilag valójában arra utal, hogy a mesélő diszkrecionális jogkörében tartva eldöntheti, hogy ad-e, vagy mellőzi a százalék kiosztását.
Álláspontom szerint ez az értelmezés nem állja meg a helyét, ugyanis ez egy általános megfogalmazása a (bocsánat, jogászkodás következik) tényállásnak, amely specifikumai ezt követően kerülnek felvázolásra. A szerző ugyanis ezen általános leírást követően nevesíti külön-külön, részletesebben leírva, meghatározva az egyes töltési lehetőségeket, amelyeknél viszont az a 1 % a minimális érték. Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy az 1 %-ot minden esetben megkapja a technikát birtokló - már a birtoklás tényére való tekintettel -, és azon felüli minősítés elnyerése a hozzászólás minőségére való tekintettel alakul. Az alsó határ efféle meghatározásával viszont egy korlátozás közé esik a mesélő mérlegelési jogköre, mert azt nem mérlegelheti, hogy ad-e százalékot, avagy sem, mert 1 %-ot minden esetben adnia kell. (Kivéve, ha mulaszt, de emberek vagyunk.)

Ami eddig nem volt világos, az innentől kezdve tovább is bonyolódik.

Ezt ugyanis maga a pecséttechnika leírása következik (senkit ne tévesszen meg, eddig csupán a pecsétstílusról volt szó), ami azt írja "Ezt a pecsétet a használó folyamatosan tölti fel a saját Chakrájával, a nap minden percében. Ez nagy koncentrációt igényel." Itt már töltésről van szó, amihez kell a koncentráció, és ami összességében egy aktív cselekvés, nem 1. "Iromány minőségétől és a benne foglalt szellemi és/vagy fizikai nehézségektől", nem 2. "A játék minőségétől függ, ami magába foglalja a karakterhűséget, a szerepjátékot, az írás minőségét és egyéb a mesélő által értékelt szempontokat", és nem 3. kérvényezendő év végén, hanem egy olyan művelet, amivel lehet tölteni a pecsétet mint talán a senjutsut.

De itt még mindig kavarodnak a szálak.

"Ezeket a százalékokat a karakter egy-egy Kaland után kapja a chakra mellé." Itt meg már kijelentő módban szerepel a "kap" ige.

"Nagyon nehéz, S szintű kaland esetén a karakter maximum +15%" - ez a százalékpont egyáltalán nem egyezik a töltés részletezésénél említett százalékkal.

Így hát talán nem is csoda, hogy ennyire nem értem a dolgot.

Én eddig úgy tudtam, hogy az Infuuin pecsét nem tölthető, hanem az passzív állapotban töltődik: én nem koncentrálhatok bele több chakrát, nem növelhetem fókusszal a százalékpontot, azzal azon kívül, hogy elhasználom, vagy meghagyom, nem tudok semmit se kezdeni. Pont ez a lényege annak a koncepciónak, hogy nem lehet leülni és tölteni rajta (amit őszintén szólva nem teljesen tartok megmagyarázottnak), mert ha le lehetne ülni hozzá meditálni, akkor fel lehetne tölteni. Ami aktív.

De a feltöltési útmutató egyértelműen a minőség, karakterhűséghez, stbstb köti a töltődést, tehát nem meditációhoz, tehát a játékos által nem tölthető, és ismét csak „tehát” nem egy aktív folyamat. Magyarán hiába akar ő rá figyelni, minek figyeljen a pecsétjére, ha egyébként semmi hatást nem gyakorol rá a figyelme? Pont ez a passzív és hosszútávú pecsétnek: direkt ennek megfelelően hozzák létre, direkt ilyen akaratot kódolnak be szegény kis pecsétkének. 

Nekem az a gyanús, hogy a régebbi leírás bent maradt, illetve a szabályozás későbbiek folyamán került pontosításra, később került hozzácsatolásra a feltöltési útmutató, ami pontosítja és egyben merőben korlátozza is az első leírást. (Sajnos ismét csak) a jog világában a legutóbbi (tehát a legfrissebb) felülírja az azt megelőzőt, így ez az elv, valamint az a felfogás a gundanon, hogy az infuuin aktívan a felhasználó által nem tölthető arra enged következtetni, hogy valójában a szabályozó is az utóbb toldott feltöltési útmutatót veszi alapul. 
Amiben minőség, karakterhűség stb alapján kap a felhasználó százalékpontot, nem pedig azt követően, hogy az "infuuinnal csinál valamit a karakter".

Meg úgy őszintén, mit csináljon vele? Egyrészt a feltöltési útmutatóban egyáltalán nem szerepel, hogy csinálni kellene vele valamit (szerencsére ez alapján inkább a szerepjátékra jellemző minőség és karakterhűség számít), de ennek fényében viszont mást nem is tudna csinálni, minthogy belegondol, milyen szép tetkója van a bal farpofán.

Mert ezek alapján nem tud mást "csinálni az infuuinnal a karakter", minthogy feléli, felhasználja, ami aktív magatartás, de tölteni nem tudja, ami szintén egy aktív magatartás.

Vagy ezek szerint mégsem az számít, milyen minőségben, milyen karakterhűséggel stb ír a felhasználó,  mint ahogyan a feltöltési útmutatóban részletezve van, hanem az, hogy "csináljon" vele "valamit"?  

Akkor nem az van, hogy a pecsét folyamatosan kvázi terheli a chakrahálózatot, míg fel nem töltődik? 

Akkor ez nem magától töltődik?

Mit csinálhatok vele? Akkor ezek szerint tölthetem, ahogyan régen is lehetett, még a lényeges lekorlátozás előtt?

Mert ha valamit csinálni kell vele, akkor én nagyon szívesen tölteném. Nyilván.  :DDD 

Meg ha valójában csinálni kell vele valamit, akkor ez azt is jelenti, hogy akkor a minőség, a karakterhűség, stb nem számítanak? A csinálás (khm) felülírja a minőséget? - Ebben az esetben nagyon szívesen írom le minden posztom végére, hogy "az Infuuin jó, az Infuui tökéletes, az Infuuit szeretem, cikicukiságom, hát érzed, mennyi erő kering bennem, csak érted, csak beléd? Ó, hogy egyem a kis tititetkós zuzádat, te kis minimangó." Mert valójában mást nem tudok vele kezdeni, hiszen nem tölthetem.

Vaaaagy mégis?

Ha viszont a feltöltési útmutató a zsinórmérce - márpedig miért lett volna kidolgozva, ha nem az -, akkor csinálás (khm) nélkül is töltődik, méghozzá legalább 1 százalékponttal/élmény/kalandvég/stb. (Persze reménykedem, hogy azért nem írok túl szarul... esetleg mondjuk 2% talán beleférhet, hm...).

Kedves olvasó, kérlek, ne hagyd sírni szegén farpofai tetkómat a sarokban.

Kampányt indítok: MentsükMegInfuuinkátACudarKudarctólÉsAVégtelenMagánytól. / Avagy A Senjutsu egy olcsó r...nc és fertőző!

Kedves olvasó, köszönöm, hogy elolvastad soraimat, sajnálom kies sorstalan sorsodat, mellyel nyakadba vetted eme kongó koloncot.

Köszönöm a figyelmet és a türelmet (de leginkább a türelmet.)
Shakanaka

További szép estét – drága staff, ezek után a vendégem vagy egy piára a barcraft2ben.
Hyuuga Shakaku
Hyuuga Shakaku
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 2575
Elosztható Taijutsu Pontok : 328

Állóképesség : 805 (S)
Erő : 300 (B)
Gyorsaság : 840 (S)
Ügyesség/Reflex : 805 (S)
Pusztakezes Harc : 805 (S)

Adatlap
Rang: ANBU Darinin
Chakraszint: 2786

Témanyitás  Jiraiya Szer. Jan. 03 2018, 22:43

Az Infuuin egy bajos dolog, elvégre nem úgy működik nálunk maga a jutsu, mint az animében. Ha úgy működne, akkor nem igazán lenne Játéktechnikailag játszható, de ebben a kérdésben megkérem Tobiramát, hogy fejtse ki a véleményét, mivel Ő sokkal jobban jártas az Infuuin témában. Annak idején sokat beszéltünk róla, ő kívülről-belülről ismeri a technikát ^^

A "kaphat" szó azért állja meg a helyét véleményem szerint, mert ha az író élménye szabálytalan akkor az ellenőrző Staff tag szabja meg, hogy elfogadja-e. Ha szabálytalan nyilván nem. A kaphat egy feltételes szó, jelen esetben több feltételnek kell teljesülnie azért, hogy a jutalmakat az élményre és a játéktérre megkaphassa a használó. Játéktéren igazából nehezebb ezt elrontani, ott maximum a nagyon inkompetens játékkal lehet ezt elérni. Ugyanúgy ahogyan Chakrát és egyéb jutalmat is csak "kaphatnak" a játékosok. Ha minden klappol akkor a minimum mindig jár.

A töltés szerintem világosan azt jeleneti, hogy chakra kerül a pecsétbe. Mindegy hogyan, de ha valamibe amibe nincs semmi belekerül valami, és azt a valamit valaki beletette a valamibe, akkor mondhatjuk, hogy beletöltötte. Kivéve ha az nem tölthető, hanem csak rakható, de a chakra tölthető. :DD De amúgy értem a problémát ^^ A feltöltés folyamatos elméletileg, de ahogyan mondtam a baj itt azzal van, hogy az infuuin egy kidolgozatlan, a Naruto által megmagyarázatlan pecséttechnika és egyáltalán nem lehet az oldalon úgy használni hajszál pontosan ahogyan az animében/mangában. Így nekünk a dolgunk az volt, hogy összeegyeztessük a chakraelmélettel amely a Naruto chakraelméletét és annak lyukainak kitöltését foglalja magába az alapokat figyelembe véve és a keleti vallási és spirituális irányzatokat másolva. (A Naruto chakraelmélete 100%-osan ki van dolgozva a valóságban mivel onnan lett átemelve a sorozatba ugye)

Az Infuun jelenleg úgy van megalkotva hogy mindig töltődik ^^ Ez a jutsu. Ezt nem tudjuk minden poszt után megmondani, hogy mennyi "csepegett" a pecsétbe, ezért Élmények, Jutalmazások, Évvégén adjuk a %-os értéket. Ahogyan a Chakra is mindig egyre több lesz ahogyan fejlődik az idő előrehaladtával a karakter úgy történik az Infuuin % töltődése is. Játéktechnikailag így volt megoldható de még mindig lehet, hogy nem tökéletes, hogy egy klasszikust idézzek "minden rendszerben vannak lyukak amiket be kell tömni." Szóval Tobirama aki jobban ért ehhez a technikához mint én, vélhetően majd válaszol, amint most a válaszom írása után megkérem rá Smile Amit én tudtam azt végül is elmondtam.

Jiraiya
Jiraiya
Főadminisztrátor

Adatlap

Témanyitás  Yuriko Szer. Jan. 03 2018, 23:08

Sziasztok!

Az alábbi technikát megtalálom valahol az oldalon? Keresgéltem már több helyen is, de eddig még nem találtam meg.

A technika: Link
Yuriko
Yuriko
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 307
Erő : 130 (D)
Gyorsaság : 175 (C)
Ügyesség/Reflex : 155 (C)
Pusztakezes Harc : 197 (C)

Adatlap
Chakraszint: 246

Témanyitás  Kureiji Hanaro Csüt. Jan. 04 2018, 06:45

Remélem nem gáz, hogy én válaszolok Yuriko Smile
Azért nem találod a technikák között, legalábbis szerintem, mert itt a lényeg az a jukacsos cucc Dosu karján. Az ugyanis egy spceiális hanggerjesztő. Amikor Dosu mozgatja a karját, vagy üt vagy hasonló a karvédő hangot generál, amit Ő a chakrája segítségével az áldozat fülébe juttat. Ezzel képeképes rosszúllétet, hányingert, egyensúlyzavart okozni. 
Erről volna itt szó kérem szépen Smile
Kureiji Hanaro
Kureiji Hanaro
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 350
Elosztható Taijutsu Pontok : 213

Gyorsaság : 150 (C)
Ügyesség/Reflex : 350 (B)

Adatlap
Chakraszint: 437

Témanyitás  Senju Tobirama Szomb. Jan. 06 2018, 15:27

Naka:

Ha jól értelmezem a probléma azon van, hogy az infuuin ugyan egy folyamatosan töltődő pecsét, ennek ellenére jutalomként, játéknehézség és minőség jutalmaként van megnevezve és az előbb említettek alapján kapja mindenki a százalékokat. Ám amennyiben nem így van és nem egy percről-percre töltődő valamivel van dolgunk, miért ne lehetne leülni és beletölteni egy adagot, mikor épp van felesleges chakránk.

Nos ez valóban érdekes tényező, melyet néhányszor magam is furcsálltam... mégpedig hogy a játék in-game eltelt idejével legyen kapcsolatban a kapható százalék a kaland végén. Viszont ez rádöbbentett arra, hogy miért is állíthatták ezt így be... Itanashi például majd egy évig játszott egy pár napos hajóutat, mely alatt végig kifogástalan, hozzá méltó játékot produkált. És lehet, hogy valaki akinek szintén van infuuinja, (vegyünk egy fiktív viszonylag kezdő személyt) lejátszik egy in-game évet addig, akkor annak jóval rosszabb szájízzel adok 50%-ot, ha mondjuk Itanashi csak 2-t kapott a kalandjáért. Persze ez "kiszakíthat" a játék folyékonyságából, s talán kicsit a naruto autentikus technikai hátteréből is, ám ezzel akad lehetőségünk egyenlően vagy jobban jutalmazni azokat, akik jobban meg is érdemlik. Ez viszont, ez a szándék elkerülhetetlenül egy adatlapi elemmé, egy statisztikai mércévé teszi az infuuint, hasonlóan a chakrához, vagy a taijutsupontokhoz. Egészen eddig erről konkrétan nem kaptunk soha visszajelzést (legalábbis mióta itt vagyok), csupán arra, hogy valahogy pótolni lehessen a kalandok közti mennyiséget, lévén hogy passzívan töltődik. Erre vezettük be, Madara felvetésével, hogy legyenek újévi %-ok a chakrához mérten. Amennyiben van egyéb felvetésed, észrevételed vagy javaslatod azt -kicsit egyszerűbb megfogalmazással kérlek- tedd be a javaslatoknak szánt topicba. Very Happy

Yuriko:
Hanaronak igaza van, nálunk nem technikaként van számontartva, hanem egy eszközként amelybe chakrátvezetve képes lehetsz a speciális hanghullámok gerjesztésére. Bár ezt szerintem mondtam már a chaten is egyszer régebben. A fegyvereknél megtalálod.

Ame:
Játszd ki játéktéren hogy azért kicsit próbálkozik saját erejéből létrehozni, aztán kész is. 

Főadminisztrátor

Adatlap
Szint: E
Rang: Hokake
Chakraszint: Halálütés

Témanyitás  Senshi Jakoutsu Kedd Jan. 09 2018, 09:26

Sziasztok olyan kérdésen lenne, hogy a 2 hónapos idő ugrás alatt pont inaktív voltak. A bővítményt megírhatom, vagy az nekem elúszott? Smile
Senshi Jakoutsu
Senshi Jakoutsu
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 283
Elosztható Taijutsu Pontok : 22

Állóképesség : 231 (C)
Gyorsaság : 151 (C)
Ügyesség/Reflex : 201 (C)

Adatlap
Rang: Akadémiai tanuló
Chakraszint: 235

Témanyitás  Kaibutsu Hiroto Csüt. Jan. 11 2018, 16:36

Hoy!

Olyat lehet csinálni hogy jutsukat ötletelek, de nem sajátomnak akarom, hanem univerzális használatra? Nem sorozatbeli technikákról van szó, hanem saját kitalált, más sorozatból átvett dolgokról.

Üdv
Hiro
Kaibutsu Hiroto
Kaibutsu Hiroto
Játékos

Elosztott Taijutsu Pontok : 804
Elosztható Taijutsu Pontok : 0

Állóképesség : 422 (B)
Erő : 480 (B)
Gyorsaság : 450 (B)
Ügyesség/Reflex : 450 (B)
Pusztakezes Harc : 502 (A)

Adatlap
Chakraszint: 830

https://fairytail.hungarianforum.com/

Témanyitás  Tomoshika Asuko Hétf. Jan. 29 2018, 22:17

Kedves Amdinok!

Nem kifejezetten kérdés, de jobb topicot nem találtam, pü-ben meg nem zaklatnék senkit. Ezzel a karakteremmel, ha fellépek a chatre, adminokhoz hasonló jogaim vannak a chaten magán, és cuki @ jel a nevem előtt illetéktelenül - nem tudom, mikorról és hogy maradt ott, mert míg admin voltam, tuti nem adtam a karakteremnek ilyen jogokat. Viszont mivel csak bitorlom eme gyönyörű kiváltságot, szeretném kérni, hogy fosszatok meg tőle Very Happy (Nem azért, mert zavar, csak a rend kedvéért Very Happy
Előre is köszönöm :3
Tomoshika Asuko
Tomoshika Asuko
Játékos

Elosztható Taijutsu Pontok : 43

Adatlap
Chakraszint: 440

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

37 / 40 oldal Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.