Katana pályázatai
2 posters
Naruto Gundan :: Karakter készítés :: Élmények :: Pályázatok
1 / 1 oldal
Katana pályázatai
Váratlan látogató 2
Anatómiai alapjai pályázat
/Katana ezzel megismeri az anatómia alapjait, vagyis az emberi testet ez esetben azon pontokat ahol le lehet bénítani a célszemélyt vagy megölni./
Fél órával később egy kis házhoz értünk, ami állítólag a névtelen shinobié volt. Azt mondta, hogy odabent mindent sokkal könnyebben tudna elmagyarázni. Odabent egyszerű bútorokat és persze nagyon sok koszt találtam. Elmondása szerint csak ritkán szokott megfordulni arrafelé és sosem volt elég ideje, hogy kitakarítson. Én azon a véleményen voltam, hogy még soha nem takarított bár ez nem számít. Bementünk egy kisebb napaliba majd kinyitotta az egyik szekrényt, amiből egy csomó kacat zuhant le a padlóra. Volt ott teáscsészétől kezdve egy rózsaszín női bugyiig egyszóval minden. Egy darabig kotorászott majd két kissé szakadt tekercset bányászott ki a kupac alól.
-Kérsz valamit inni Katana?
-Nem.
-Az jó, mert nincsen semmi itthon. Vagyis az előbb láttam egy fél szendvicset, de az majdnem olyan idős lehet, mint te. Akkor hát vágjunk is bele, nagyon sok a munka és nincs sok időnk. Látod ezeket a papírokat, na, most ezeket nem mutatom meg neked, hanem előbb újravesszük mit is rontottál el és mik voltak a hibád. Hogy másképp fogalmazzak alig akadt olyan dolog, amit jól csináltál volna pont úgy viselkedtél, mint egy amatőr.
-Nem igaz máskor is bántam már el banditákkal.
-No lám csak? Két szónál is többet tudsz egyszerre kinyögni. Miért nem beszéltél akkor hát tegnap? Minden nem fontos az a lényeg, hogy a fejedbe némi értelmet verjek. Tudod mi volt az én apám.
-Nem. – vágtam rá egyből, mert még őróla sem tudtam semmit.
-Kereskedő volt és nagyon sok mindenre megtanított amit később az életem során hasznosíthattam. Bizonyára azt gondolod, hogy semmi köze a kereskedéshez és a shinobi élethez. Na, barátocskám be kell vallanom tévedsz. Mindig azt mondta nekem az én jó édes apám, hogy törekedjünk maximális haszonra, úgy hogy a költségeket a minimumra csökkentjük. És ez mit is jelent? Az, hogy minél evesebb erő felhasználásával kell nagy minél nagyobb teljesítményt elérni. Érted?
-Nem.
-Akkor figyelj, ide még egyszer elmondom, de utoljára. Sok erőt elvesztegettél azzal, hogy össze-vissza csépelted őket ám nem értél el vele semmit. Ezek az emberek rendszeresen összeverték egymást a kocsmákban így meg se kottyant nekik néhány pofon. Érted már nem elég, hogy kifáradtál még az ellenségeid számát sem tudtad csökkenteni. Emlékszel rá mikor leütöttek azzal a ládával meddig láttad a csillagokat?
- Tíz másodpernél nem lehetett több.
-Na látod, én ennyi idő alatt elintéztem őket és meg sem erőltettem magamat. De várj csak, van egy ötletem. Azt mondják egy kép többet ér ezer szónál. Nekem viszont van valamim, ami még ennél is többet ér.
Kirohant a szobából majd pár perc múlva egy kerekes kisasztallal tért vissza rajta egy tévével és egy videó magnóval. Mikor bekapcsolta először nem akartam hinni a szememnek ugyanis pont ott helyeztek el egy kamerát ahol én várakoztam, vagyis úgy három-négy méter magasságban. Kívülről láthattam amint abban a sikátorban várakozom majd először egy majd öt rossz arcú férfi támadt rám. Hiába ütöttem őket csak nem akartak összeesni én pedig minden egyes csapással egyre kimerültebb lettem. Jó pár csapást kiosztottam ám ugyanennyit kaptam vissza majd jött a láda és innentől tíz másodpercig nem láttam semmit. Alig vártam, hogy kiderüljön mit is csinált meg voltam győződve, hogy valamien mérget használt. Pattanásig feszült idegekkel meredtem a képernyőre ám nagy sajnálatomra nem lettem sokkal okosabb. Váratlanul egyik a másik után rogyott össze minden ok nélkül majd a semmiből feltűnt az a jounin.
-Hajaj, ez nem jó. Azt akartam lásd, hogyan csinálja egy profi, de olyan gyors voltam, hogy nem tudott szemmel követni a kamera. Úgy tűnik, nem ismerem a saját korlátaimat. Nincs mit tenni holnap meg kell ismételnünk az egészet.
-Tessék?! – kiáltottam felháborodottan.
-Különben nem tanulsz belőle semmit.
-Vagy most, vagy soha.
-Rendben van, de én csak a te javadat akarom. Akkor megpróbálom elmagyarázni úgy, hogy még e is megérthesd. Te össze-vissza csapkodtál és abban reménykedtél, hogy ennyi elég lesz, én ezzel ellentétben egyetlen mozdulattal tettem harcképtelené az áldozataimat. Egy kis erőt fejtettem ki a megfelelő helyre a hatás pedig szó szerint lehengerlő volt. Ha hallgatsz, rám sokkal hatékonyabb lehetsz az összeütközések során. Ugyanezt használják a ninja vadászok is igaz az övék némileg kifinomultabb, de a nagyjából ugyanaz. Mivel nagyon kevés időnk van ezért most csak az alapokat vesszük át, amire feltétlen szükséged lehet. Nyújtsd ki a kezedet.
Először haboztam, de végül úgy döntöttem, hogy jobb, ha azt teszem, amit mond ezért odanyújtottam a kezemet. Nem sokkal az öklöm felett megfogta a csuklómat majd hírtelen az egész testem lemerevedett nem bírtam megmozdulni. Még sosem tapasztaltam ehhez foghatót vagy csak egyszer mikor rengeteg sérülés miatt lebénult a testem.
-Mit …… művelt ….. velem?
-Csak megnyomtam egy nyomás pontot, amitől lebénítottam a tested. Kohonában él egy rendkívül különleges klán a Hyuuga klán. A vér örökségüknek köszönthetően képesek látni a testben rejtőző chakra pontokat, amelyeket ha kellő erővel eltalálnak, elzárhatják az illető chakráját és volt erő nincs erő. Az én módszeremhez nincs szükség semmiféle hokusz-pokuszra csak az anatómia alapjaira. Ezt még egy medikus ninjától tanultam, mert senki nem tud többet az emberi test sebezhető pontjairól, mint egy orvos. Ha akarnám, egy könnyed mozdulattal megülhetnélek anélkül, hogy bármiféle külsérelmi nyoma maradna, de ezt még korai megtanulnod. Most pedig vegyük elő azokat a tekercseket.
-Nem … felejtett el valamit?
-Nem hiszem. Mire gondolsz?
-Engem …….. elengedni.
-Á persze igazad van teljesen kiment a fejemből. – és végre elengedett.
Az egyik tekercsen egy férfit láttam elölről hátulról és különböző pontokat jelöltek meg rajta. Az egyik a létfontosságú pontok voltak a másik pedig az idegpontok. A másikon egy csontváz volt látható, amin a test nyomás pontjai voltak.
-Hogy könnyebb legyen megérteni halkan az ellenség mögé, lopakodsz, egy könnyed mozdulattal lecsapsz a tarkójára, amitől az elveszti az eszméletét. Nagyon fontos, hogy a megfelelő erővel sújts le, mert ha túl gyenge akkor nem ér semmit ám ha túl erős akkor bele is halhat. Bizonyos esetekben jobb életben hagyni a célpontot. De számtalan módja van ártalmatlanítani az ellenséget néhány egyszerű mozdulattal. És mint ahogy az előtti példával is demonstráltam nem kell eszetlen idióta módjára csapkodni, nem kell más, mint némi ész és kézügyesség. Tudod, egyesek miért hívják a ninjákat néma halálnak?
-Igen.
-Villám gyorsan lecsap minden figyelmeztetés nélkül és képes lehet úgy végezni a célpontot anélkül, hogy a körülötte lévők észrevennék.
-Tudom.
-Igen akkor sorold fel a nyolc pontot kedves bagolykám.
Próbáltam felidézni magamban ezt a leckét, de hiába ráncoltam a homlokomat és pislogtam nem jutottam semmire. A tenyereit a fülei mögé rakta, amitől azok így nagyobbnak tűntek.
-Mívan? Nem hallom miszter mindent tudok uraság. Talán azért nem emlékszel, mert nem figyeltél oda, vagy mert még nem tanultátok, mert ez elég magas szintű anyag. A nyolc pont a következő: gége, gerinc, tüdő, máj, nyaki vagy kulcscsont alatti ütőér, vesék, szív. Mindegyik roppant halálos és veszélyes, és ha megismered, őket tudhatod, mit kell védened. De ez csak néhány apróság a papírokból sokkal többet megtudhatsz. ha például elkapod, valakinek a nyakát meg tudod akadályozni, hogy felkiáltson, és ha kellő mértékben megszorítod, akkor nem kap levegőt és elájul. Azonban ha tovább szorongatod, vagy nagyobb erőt használsz akár bele is halhat. Ennyit a bemutatoról. Van, valami kérdésed? Jó most egy kicsikét gyakorolunk. Vetkőzz.
-Tessék.
-Ha csak tépem, a számat nem tanulsz belőle semmit. Vetkőzz le deréktól fölfelé, de azonnal.
Ő is levetett a ruhát és így ott álltunk egymással szemben fél meztelenül.
-Most pedig ismételd el azt a nyolc pontot, amit az előbb mondtam.
- Gége, gerinc, tüdő, máj, nyaki kulcscsont alatti ütőér, vesék szív.
-Túl lassú voltál. – erre mindegyik pontot megnyomta a mutató ujjával, olyan erővel, hogy piros foltot hagyott maga után. – Most te jössz, érintsd meg azokat a pontokat, de ne késlekedj.
Elkezdtem a testén óvatosan megérintetni azokat a helyeket, amikről beszélt ám ismételten túl lassúnak bizonyultam ugyanis megint megbökdösött. Vagy tíz percig tartott ez a kis közjáték, de a végére a földön fetrengtem a fájdalomtól és zihálva vettem a levegőt. Valami az súgta nekem, hogy ez az idióta élvezi, hogy másokat kínozhat.
-Kissé fájdalmas módszer ám ennek köszönthetően sosem fogod elfelejteni. Most próbálj ki néhány nyomás pontot. Az egyik ilyen a nyak mellett található a vállon a másik a csuklón ahol mutattam neked. Az is jól jöhet, ha elkapod a mogyoróid és keményen megszorítod, már ha van neki. Bizonyos okok miatt ezt most nem fogjuk kipróbálni.
Megragadtam a vállánál fogva, de nem fejtettem ki elég erőt ezért dühösen felkiáltott és keményen arrébb taszított.
-Nem simogatást kértem. Újra.
Valahányszor hibát vétettem egy nyomás pontnál vagy rossz helyre nyúltam úgy fellökött, mint egy vadkan és válogatott megjegyzésekkel illetett. Mire leszállt az est nem bírtam lábra állni és ismét úgy éreztem magamat, mint mikor magával ragadott az árvíz.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f9/d7/ed/f9d7edff776c73660ac0fb7ba0cd872d.jpghttp://tinypic.com/view.php?pic=104nimf&s=5#.WVa0ovkgWM9
/Maga a törtnet 1, 5 évvel ezelött játszódhatott./
Katana- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 593
Elosztható Taijutsu Pontok : 91
Állóképesség : 300 (B)
Erő : 150 (C)
Gyorsaság : 300 (B)
Ügyesség/Reflex : 193 (C)
Pusztakezes Harc : 150 (C)
Adatlap
Szint: A
Rang: Genin
Chakraszint: 591
Re: Katana pályázatai
Mivel te is írtad, hogy az alapokat teszi magáévá, így nem látom akadályát az elsajátításnak, a pályázatot elfogadom. Ettől függetlenül viszont óva intelek a tagolási és helyesírási hibáktól, javaslom többször olvasd át a kész művet. Régebben amikor én kezdtem a játékot hasonló hibákat vétettem(meg sok mást), de amint rávilágítottak sokat javult az élményeim összképe, noha fokozatosan is.
Gondolok itt most például a "Kohona" "Akkor figyelj, ide még egyszer elmondom," "képes lehet úgy végezni a célpontot" "egy könnyed mozdulattal megülhetnélek" elírásokra. Az ilyen elírások könnyedén kizökkentik az olvasót, érdemes rászánni egy kis plusz időt ennek megelőzésére.
További jó játékot! ^^
Gondolok itt most például a "Kohona" "Akkor figyelj, ide még egyszer elmondom," "képes lehet úgy végezni a célpontot" "egy könnyed mozdulattal megülhetnélek" elírásokra. Az ilyen elírások könnyedén kizökkentik az olvasót, érdemes rászánni egy kis plusz időt ennek megelőzésére.
További jó játékot! ^^
Hatake Kakashi- Mesélő
- Specializálódás : Csendben maradás
Adatlap
Szint: S
Rang: Brutál Ízű Gombóc
Chakraszint: Yeah boiii
Naruto Gundan :: Karakter készítés :: Élmények :: Pályázatok
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.