-= Kérdések =-
+154
Yaken Naraku
Kenshiro Shinju
Shikoku Naoki
Hyuuga Hanabi
Aikawa Hanako
Orochimaru
Amatain Okami
Inugoya Yukinohana
Matsuhito Shinroku
Hogo Sayuri
Hakkyou Katsumi
Yuriko
Senshi Jakoutsu
Inuzuka Tsume
Yuuichi Baneko
Tensei Zento
Ootsutsuki Kaguya
Uzumaki Kushina
Uchiha Kagami
Senju Tobirama
Uchiha Shigeri
Terumi Mei
Uchiha Obito
~ Chakra ~
Tsuuzoku Tomoe
Hyuuga Shakaku
Katana
Kureiji Hanaro
Inohara
Okisha Aiza
Osumi Hiroto
Hatake Kakashi
Hattori Arata
Sharo Lu
Amori Shuu
Sugihara Fuumai
Utoa Yasuma
Hasegawa Zauki
Hiromi Akio
Nanja
Yamanaka Inako
Damino Inute
Masayo
Ishihara Aki
Hamada Fuyu
Misaki Kiyoko
Ayanokoji Takashi
Misage
Masaru Ibuka
Djuka Ryuu
Tsunomi Ai
Hidan
Yuhi Sakura
Kenshiro Karu
Nishikawa Karasu
Akihiro Jaken
Namikaze Minato
Shunsui
Kage Ijin
Hamacho Yoshitaro
Hazukage Inu
Akirama Mamorou
Katsumi Mao
Törölt felhasználó
Anso Saniko
Kenta Koizumo
Imagawa Takayama
Isha Dansei
Hyuuga Oyoki
Datara
Shimura Danzou
Matuke Hariko
Nakahara Saki
Kihara Rin
Kurita Takashi
Gato
Tomoshika Asuko
Yagami
Hiraga Natsu
Ransui Midori
Hyuuga Junpei
Aokaze Atsushi
Bayakoshi Yuukihime
Kagemare Kuzomi
Kitori Musato
Chen
Nara Akane
Kitsune Haruka
Sato Natsuhi
Minovara Hitoshi
Doshiri Asuka
Hejvanasi Zej
Korotsuki Kazeno
Gawakatsu Hikuro
Orochimaru (Inaktív)
Deidara
Hazukage Ishida
Kusuki Eiko
Shiruba Tsuki
Genki Kaiji
Killer Bee
Uruma Kamuna
Raion Tensei
Gonza Sasano
Nosaru Kyoya
Kyrena
Motoi Yazaki
Uchiha Madara
Matsuko Kiyomi
Ayami Remiyu
Suijin Benzaiten
Usake Hiachi
Sayuri Akeme
Djuka Kazuma
Umi Michishio
Tessei
Hazukage Kurono
Fujishima Hana
Tottori Shinko
Hatake Kakashi(Inaktív)
Kaibutsu Hiroto
Dokujaku Tano
Yuumi Hiroshi
Hoshizoku Kaito
Tobi
Djuka Munfurawa
Sai
Takeyanagi Tomoko
Darui
Hisao
Uchiha Itachi
Hikari Ayame
Kenshiro Suiren
Obake Kaito
Kakuzu (Inaktív)
Kumori Niiro
Sugomi Aoi
Hiro Oyama
Shiren
Yamato
Katsumi Kawachi
Itanashi
Koreko Rui
Kamio Hiraku
Hyuuga Emiko
Akasuna no Sasori
Djuka Kodomo
Taidana Kaito
Obotsu Ryu
Akari Tenshi
Huramino Saito
Akira
Shikaku
Jiraiya
158 posters
30 / 40 oldal
30 / 40 oldal • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: -= Kérdések =-
Tisztelt Ninja Tanács!
Egy eléggé dilemmás kérdéssel fordulnék felétek. Tervezgetek a későbbiekben (ahogy megvan a 350-es chakraszint) egy kirigakurei multikaraktert indítani, azonban egy kissé nagyobb árnyalással; ez azt jelenti, hogy nem a Suitont, hanem a Katont szeretném majd neki első elemként beírni a történetbe. A probléma ezzel az, hogy kirigakurei alapképesség a Kirigakure no Jutsu, azonban ez Suiton és nem Katon elemű technika, továbbá a szabályzat táblázatában úgy szerepel, hogy az alapképesség követelménye a suiton elem. Három dolog jutott eszembe és szeretném megkérdezni, hogy melyik megoldás lenne a jobb, esetleg lehetséges-e egyáltalán a három mód bármelyikének az alkalmazása.
1. A Kirigakure no Jutsu helyett a Katon: Higakure no Jutsu, mint technika. A Higakure no Jutsu szintén D szintű, 120-as chakraszint kell az alkalmazásához, ami meglesz, mivel a karaktert chuuninnak tervezem majd indítani.
2. A Kirigakure no Jutsu alkalmazása nem Suiton, hanem Katon chakrával. Ezt valahogy úgy gondoltam, hogy a köd egyik kialakulási módozata a "két különböző hőmérsékletű, de a telítési viszonyokhoz közel álló levegő keveredése", ezáltal a vizet a tűz chakrával addig "dolgozná meg", amíg a két hőmérsékletből jön össze a felszálló köd.
3. A karakter a Kirigakure no Jutsut tudná alkalmazni, de ennyiben ki is merülne bármiféle Suitonhoz közeli technikatudása.
Kérdezném a Tisztelt Ninja Tanácstól, hogy a három közül melyik lenne a legjobb módozat, vagy dobjam inkább el a Katont, mint elsődleges elemet és inkább Suiton legyen a karakter első eleme. Ez a legutóbbi eshetőség alapvetően nem lenne túl jó, mivel a karakter koncepcióját pont az elsődlegesen feloldott tűz elemre szeretném felépíteni, de amennyiben nincs más eshetőség és így kell megoldani, akkor azt természetesen elfogadom és tiszteletben tartom.
Hattori Arata- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 1336
Elosztható Taijutsu Pontok : 105
Állóképesség : 320 (B)
Erő : 300 (B)
Gyorsaság : 316 (B)
Ügyesség/Reflex : 600 (A)
Pusztakezes Harc : 300 (B)
Specializálódás : Awaton
Adatlap
Szint: S
Rang: ANBU Chutaicho
Chakraszint: 1272
Nem vagyok staff, de ezekre szerintem én is tudok válaszolni.
A Higakure no Jutsu nem alapképesség, az akadémiák nem kötelesek megtanítani mindenkinek egy jutsut az eleméhez. Persze javaslatokat bármikor feltehetsz itt.
A köd létrehozása ha meg is oldható ehhez Tűz Elem Feloldás kell és így már egy másik technika, amilyen jelenleg nincs így neked kell létrehoznod, amit itt tehetsz meg.
A technikához szükséges a víz elem elem feloldása, anélkül nem tudod használni.
Szerintem maradj a koncenpciódnál (az én karakterem is tűz elemű és eredetileg kirigakurei), attól hogy "alapképesség" (egy kirigakurei, víz elemű ninjának) nem mindenkinek van meg.
A Higakure no Jutsu nem alapképesség, az akadémiák nem kötelesek megtanítani mindenkinek egy jutsut az eleméhez. Persze javaslatokat bármikor feltehetsz itt.
A köd létrehozása ha meg is oldható ehhez Tűz Elem Feloldás kell és így már egy másik technika, amilyen jelenleg nincs így neked kell létrehoznod, amit itt tehetsz meg.
A technikához szükséges a víz elem elem feloldása, anélkül nem tudod használni.
Szerintem maradj a koncenpciódnál (az én karakterem is tűz elemű és eredetileg kirigakurei), attól hogy "alapképesség" (egy kirigakurei, víz elemű ninjának) nem mindenkinek van meg.
Osumi Hiroto- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 1081
Elosztható Taijutsu Pontok : 10
Állóképesség : 600 (A)
Erő : 150 (C) - Súlyok Nélkül: 470 (B)
Gyorsaság : 150 (C) - Súlyok Nélkül: 420 (B)
Ügyesség/Reflex : 550 (A)
Pusztakezes Harc : 541 (A)
Adatlap
Rang: Tokubetsu Jounin
Chakraszint: 1054
Köszi, Osumi
Igen, az lett volna a negyedik, hogy a Kirigakure no Jutsu-t hagyom a fenébe és már ez önmagában is egy jó lehetőség az előtöriben a kidolgozás miatt
Hattori Arata- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 1336
Elosztható Taijutsu Pontok : 105
Állóképesség : 320 (B)
Gyorsaság : 316 (B)
Ügyesség/Reflex : 600 (A)
Pusztakezes Harc : 300 (B)
Specializálódás : Awaton
Adatlap
Rang: ANBU Chutaicho
Chakraszint: 1272
Szép estét!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a Kenjutsu technikák akkor be lesznek szintén szintezve a taijutsu pontokkal, avagy sem? Mikor elindult a rendszer, úgy volt, hogy erre is sort fog keríteni a Staff adott része, ám ez eddig nem történt meg.
A választ előre is köszönöm,
Aiza
Ui: A képért bocsánat ^^
Nekem nagyon tetszik ez a kép. ~ Maru
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a Kenjutsu technikák akkor be lesznek szintén szintezve a taijutsu pontokkal, avagy sem? Mikor elindult a rendszer, úgy volt, hogy erre is sort fog keríteni a Staff adott része, ám ez eddig nem történt meg.
Aiza
Ui: A képért bocsánat ^^
Nekem nagyon tetszik ez a kép. ~ Maru
Okisha Aiza- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 880
Elosztható Taijutsu Pontok : 0
Állóképesség : 300 (B)
Erő : 225 (C)
Gyorsaság : 325 (B)
Ügyesség/Reflex : 330 (B)
Pusztakezes Harc : 200 (C)
Adatlap
Szint: A
Rang: Chuunin
Chakraszint: 750
Szia Aiza!
Hivatalos kommunikációban a Staff nem állította, hogy be lesz vezetve egyfajta Kenjutsu pontrendszer is. Mindössze ötlet és lehetőség szinten merült fel. A TJP bevezetésekor az volt az álláspont, hogy teszteljük le, ha kiválóan működik, akkor bevezetjük a Kenjutsu-készséget is, egyfajta mérhető értékként. Mivel azonban egyelőre a TJP nem volt annyira népszerű és mérhetően pozitív reform, mint vártuk, ezért a Kenjutsu pont bevezetése jelen esetben nem túl valószínű. Tehát pontrendszer bevezetése szinte biztosan kizárt jelen állás szerint - ez idővel változhat. Arra van esély, hogy bizonyos, értékemelő újítás bekerüljön a Kenjutsuval kapcsolatban, ám ez még egyáltalán nem vehető készpénznek és a formája is kétséges, hiszen új pontrendszert - éppen a kellő népszerűség hiánya miatt és a fenálló kozkázatok okán - nem akarunk bevezetni, más formában pedig kérdéses, hogy mennyire lehetséges növelni a Kenjutsu presztizsét.
Remélem, eloszlattam a kétségeidet.
Danzou!
Hivatalos kommunikációban a Staff nem állította, hogy be lesz vezetve egyfajta Kenjutsu pontrendszer is. Mindössze ötlet és lehetőség szinten merült fel. A TJP bevezetésekor az volt az álláspont, hogy teszteljük le, ha kiválóan működik, akkor bevezetjük a Kenjutsu-készséget is, egyfajta mérhető értékként. Mivel azonban egyelőre a TJP nem volt annyira népszerű és mérhetően pozitív reform, mint vártuk, ezért a Kenjutsu pont bevezetése jelen esetben nem túl valószínű. Tehát pontrendszer bevezetése szinte biztosan kizárt jelen állás szerint - ez idővel változhat. Arra van esély, hogy bizonyos, értékemelő újítás bekerüljön a Kenjutsuval kapcsolatban, ám ez még egyáltalán nem vehető készpénznek és a formája is kétséges, hiszen új pontrendszert - éppen a kellő népszerűség hiánya miatt és a fenálló kozkázatok okán - nem akarunk bevezetni, más formában pedig kérdéses, hogy mennyire lehetséges növelni a Kenjutsu presztizsét.
Remélem, eloszlattam a kétségeidet.
Danzou!
Shimura Danzou- Inaktív
Adatlap
Rang: Hokage
Chakraszint: Több, mint elég.
Üdv,
Köszönöm a gyors reagálást, de én nem Kenjutsu pontokat szeretnék, hanem a kenjutsu technikákért tai pontot. Elvégre a kardművészet is egyfajta mozgáskultúrából adódik, illetve vannak olyan technikák, melyek alapjaiban megegyeznek, csupán az egyikben ököllel fejezik be, míg a másikban karddal. Akkor a kenjutsukért nem is lesz TJP?
Aiza
Köszönöm a gyors reagálást, de én nem Kenjutsu pontokat szeretnék, hanem a kenjutsu technikákért tai pontot. Elvégre a kardművészet is egyfajta mozgáskultúrából adódik, illetve vannak olyan technikák, melyek alapjaiban megegyeznek, csupán az egyikben ököllel fejezik be, míg a másikban karddal. Akkor a kenjutsukért nem is lesz TJP?
Aiza
Okisha Aiza- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 880
Erő : 225 (C)
Gyorsaság : 325 (B)
Ügyesség/Reflex : 330 (B)
Pusztakezes Harc : 200 (C)
Adatlap
Chakraszint: 750
Ez pedig már attól függ, hogy egyes Kenjutsuk mennyire veszik igénybe a testet vagy éppen mennyire koncentrálunk direkt chakrát a létrehozásukhoz. A komolyabb fizikai munkát igénylő Kenjutsuknál - a Chakra koncentrálás nélküliknél - lehetséges, hogy Taijutsu Pontot is fogunk adni, hiszen el kell érni egy szintet ahhoz, hogy egyes mozdulatsorokat tökéletesen tudjon az adott személy véghez vinni.
A Kenjutsu technikákra, viszont általánosan igaz az, hogy chakrát használnak a mozdulat vagy mozdulatsor végrehajtásához, tehát a testet csak adott időre, chakrával erősítik fel a megfelelő hatás kiváltása érdekében. Átnézzük a Kenjutsu listát és ha lesz több technika, ami nem ezzel az eljárással valósul meg, akkor oda a megfelelő Taijutsu Pont mennyiség kerül majd be. Persze csak ha szükséges. Ha az egész Kenjutsu listában lesz három ilyen technika, akkor azokra nem adunk külön Pontot.
A Kenjutsu technikákra, viszont általánosan igaz az, hogy chakrát használnak a mozdulat vagy mozdulatsor végrehajtásához, tehát a testet csak adott időre, chakrával erősítik fel a megfelelő hatás kiváltása érdekében. Átnézzük a Kenjutsu listát és ha lesz több technika, ami nem ezzel az eljárással valósul meg, akkor oda a megfelelő Taijutsu Pont mennyiség kerül majd be. Persze csak ha szükséges. Ha az egész Kenjutsu listában lesz három ilyen technika, akkor azokra nem adunk külön Pontot.
- Specializálódás : Mekkenteni a mekkenthetőt
Adatlap
Rang: Kiégett Játéktechnikus
Chakraszint: Kecske :|
Üdv. Azt szeretném megkérdezni ha lehet, hogy megy majd a közönség szavazás? Eddig mindig úgy szavaztam, hogy mindenki a kedvencére és aki a legtöbbet kapta azé lett az első hely aki a másodikat azé a második stb stb. Itt viszont három személyt kell megemlíteni ami nekem zavaros. Pl Izunát én első helyezettnek tartottam más viszont harmadiknak jelölte akkor mi lesz szegénnyel? Ha esetleg nem rám tartozik nem kell válaszolni.
Üdvözlettel Katana
Üdvözlettel Katana
Katana- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 593
Elosztható Taijutsu Pontok : 91
Erő : 150 (C)
Gyorsaság : 300 (B)
Ügyesség/Reflex : 193 (C)
Pusztakezes Harc : 150 (C)
Adatlap
Rang: Genin
Chakraszint: 591
Nagyon egyszerű, a Staff által adott pontokhoz adjuk hozzá a közönségszavazáson kapott pontokat.
Példa:
Ha 10 versenyző írt irományt akkor minden staff tag 1.-től a 10.-ig állítja fel a rangsorolását. Mivel 10 iromány van, így ha egy Staff 1.-nek jelöl valakit, akkor az +10 Pontot kap. Ha valaki 5.-nek jelöl valakit, akkor az +5 Pontot kap. Ha valaki 10.-nek jelöl valakit akkor +1 Pontot kap. (Mivel legalább 4 Staff szavaz, így a négy staff szavazás által elért és összeadott pontokat összesítjük, aki pedig így több pontot szerzett az lesz az első)
A Közönség Kedvence Szavazáson az első három helyezettet kell megjelölni. Mivel őket is a 10 jelentkező közül válasszák ki, így az Első helyezett +10 pontot kap a második +9 a harmadik pedig +8 Pontot. Ezeket a pontokat összesítjük, felírjuk azok neveit akiket jelöltek a három dobogós helyre, majd a játékosok által adott helyezésekkel kapott pontokat, hozzáadjuk a Staffok által adott pontokhoz. És így a jelöltek közül a három legtöbb pontot elért karakter lesz a nyertes.
Ha viszont elég szavazat összegyűlik, akkor egyszerűen csak a Játékosok szavazatait vesszük figyelembe.
Ha viszont elég szavazat összegyűlik, akkor egyszerűen csak a Játékosok szavazatait vesszük figyelembe.
Adatlap
Tényleg nagyon egyszerű. Sajnálom amiért ilyen bagatel dologgal zavartalak ez is bizonyítja az értelmi képességeimet. Még egyszer köszönöm szépen a villámgyors választ.
Üdvözlettel Katana
Üdvözlettel Katana
Katana- Játékos
Adatlap
Ne magadat ostorozd. Akár átlagolhattunk is volna, vagy bármilyen más számolással is csinálhattuk volna, csak érdeklődtél. Eleve nem tudtad, hogy mit és hogyan csinálunk, tehát ki se tudtad következtetni, így ez nem az értelmi képességeidet bizonyítja. ^^ Egyszerűen csak kíváncsi voltál.
Adatlap
Hali^^
Csak egy gyors kérdésem lenne, mégpedig, hogy van egy-két NJK-m akit szeretnék felvezetni az adatlapomra, mármint személyiség, tudás meg hasonlókkal megalkotni, hogy erre kell-e nekem valamilyen engedély vagy sem?
Előre is köszönöm :3
Csak egy gyors kérdésem lenne, mégpedig, hogy van egy-két NJK-m akit szeretnék felvezetni az adatlapomra, mármint személyiség, tudás meg hasonlókkal megalkotni, hogy erre kell-e nekem valamilyen engedély vagy sem?
Előre is köszönöm :3
Inohara- Játékos
- Elosztható Taijutsu Pontok : 18
Adatlap
Szint: C
Rang: Szerzetes ninja
Chakraszint: 262
Tudtommal nem. Ha csak sima njk akik néha fölbukkannak akkor nincs engedélyre szükség(pl minden kaland előtt összefutsz a postással), de ha olyan akit te akarsz irányítani mint pl egy társat aki huzamosabb ideig van melletted azt előtte meg kell pályázni kell mielőtt a tied lehetne (legalábbis mindenütt így van). Akár pályáztad az njk-t akár nem az adatlapra rendszerint azt írhatsz amit akarsz persze legyen meg a követelmény. Tomoe írt njk-kat az adatlapjára megnéztem és elég jól néz ki ahogy felsorolja az ismerősöket. Előre is elnézést kérek ha marhaságot mondtam.
Katana- Játékos
Adatlap
Először is kőszönöm a gyors reagálást^^ Igen ez így logikusnak tűnik, de lenne még egy apró kérdésem, még pedig, hogy található-e az oldalon mérgek készítésének valami kis leírása, szabályzata, mert kerestem, de nem találtam sehol :/
Inohara- Játékos
Adatlap
Megerősítem Katana válaszát, miszerint NJK-khoz engedély kell, amennyiben a játéktéren fel szeretnéd használni segítő társként. Erre itt egy szabály:
- Amennyiben olyan Nem Játékos Karaktert (társak, sensei, rokon, stb) szeretnél, akit a játéktéren (tehát nem csak élményekben) segítő társként magaddal hozhatsz. Ettől persze őt még az adott mesélő fogja irányítani.
A mérgekhez pedig szintén küldöm neked a leírást:
Méreg kreálásakor meg kell adni a méreg osztályát, hatását, típusát, hatóidejét, amelyet a mesélők bírálnak el, határoznak hozzá árat, vagy elkészítési nehézségeket. Mérget készíteni csakis orvosi ismeretek meglétével lehet, a lehetségesen készíthető mérgek osztályait pedig a ninja tapasztalata és tudása határozza meg. A D és C szintű mérgek Moderátori engedélyt, a B, A és S szintű mérgek pedig ENGEDÉLYKÖTELESEK, így kérvény útján szerezhetőek. Ezen engedélyek nem vonódnak le a karakter Kérvénylehetőségeiből.
- Amennyiben olyan Nem Játékos Karaktert (társak, sensei, rokon, stb) szeretnél, akit a játéktéren (tehát nem csak élményekben) segítő társként magaddal hozhatsz. Ettől persze őt még az adott mesélő fogja irányítani.
A mérgekhez pedig szintén küldöm neked a leírást:
Méreg kreálásakor meg kell adni a méreg osztályát, hatását, típusát, hatóidejét, amelyet a mesélők bírálnak el, határoznak hozzá árat, vagy elkészítési nehézségeket. Mérget készíteni csakis orvosi ismeretek meglétével lehet, a lehetségesen készíthető mérgek osztályait pedig a ninja tapasztalata és tudása határozza meg. A D és C szintű mérgek Moderátori engedélyt, a B, A és S szintű mérgek pedig ENGEDÉLYKÖTELESEK, így kérvény útján szerezhetőek. Ezen engedélyek nem vonódnak le a karakter Kérvénylehetőségeiből.
Terumi Mei- Moderátor
- Specializálódás : Kdeves Mizukga
Adatlap
Rang: Mizukage
Chakraszint: Pálinka
Köszönöm még egyszer^^ A méregkészítésre meg sikerült véletlenül rábukkanni
Kureiji Hanaro- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 350
Elosztható Taijutsu Pontok : 213
Állóképesség : 150 (C)
Erő : 100 (D)
Gyorsaság : 150 (C)
Ügyesség/Reflex : 350 (B)
Pusztakezes Harc : 100 (D)
Adatlap
Szint: B
Chakraszint: 437
-.- Tudom, hogy már így is kitetováltam a kérdések topic-ot, de egy valami még maradt, ami fontos lenne nekem, de eddig nem kaptam rá választ. Mik azok a "chakra áramlatok" amiket mondjuk a repülő villámisten, vagy az ezüst villanás is használ?
Inohara- Játékos
Adatlap
Tudom nem ide kéne feltennem az ezzel kapcsolatos kérdésem ám úgy véltem oda menjenek egymás után a kész művek ne szakítsa meg őket egy ostoba kérdés. Az a kérdésem, hogy az univerzum szakadásán lehet egy csöppet módosítani. Minden maradna ugyanolyan a résztvevők Gundan világában játszódna csak talán nem egy étteremben(pl a főtéren). A régi és az új helyszín is Kirigakureben lenne. Még egyszer elnézést kérek a zavarásért és előre is köszönöm a választ.
Üdvözlettel Katana
Üdvözlettel Katana
Katana- Játékos
Adatlap
Inohara:
Általában nem Chakraáramlatnak hívjuk, de az sem egy rossz megfogalmazás. A Hiraishin és az Ezüst Villanás is pecsét alapú technika. Ez ugye mindenki számára tiszta, így menjünk sorba.
Ha én létrehozok egy pecsétet - legyen az bármilyen pecsét - amihez a saját chakrámat használom fel, valamint a pecsétbe chakrát zárok - ami általában az enyém - a hatás kifejtése érdekében (Pl.: robbanás) akkor jön létre egy chakrakapcsolat köztem (Vagyis az ÉN, a testemben lévő chakra között) és a pecsét között (Vagyis a pecsétben lévő chakrám között). Ezt a kapcsolatot úgy lehet elképzelni, mint egy nagyon nagyon vékony "kötél" köztem a létrehozó és a pecsét között.
Mivel ugye a Chakra az enyém, így mivel az enyém, "kötődik" hozzám és a testemben lévő többi chakrához. Így ha egy chakratömeg a testemen kívül van, akkor a kapcsolat MINDIG akaratlanul is fennáll köztünk egészen addig, amíg Én alkotom meg a saját chakrámmal a pecsétet és amíg az én chakrámat tartalmazza a pecsét.
Másik példa a Kage Bunshin no Jutsu. Ott is egy ilyen chakrakapcsolat jön létre, viszont sokkal több chakrák között, így a kapcsolat is sokkal erősebb. A Sima Mizu Bunshin és a létrehozó között is van ilyen kapcsolat viszont ott a tapasztalatot a Mizu Bunshin nem szerzi meg, viszont tud önállóan gondolkodni, képes Suiton technikákat használni. Ám ennek hátránya, hogy a Mizu Bunshin nem képes eltávolodni messzire a létrehozójától, mivel akkor megszűnik. (A chakrakapcsolat eltűnik) A Yamanaka technikák is ilyenek, amikor Ino használja a Shintenshin no Jutsut, akkor a chakrájának egy jó nagy része az ellenfélbe kerül, míg a másik a testében marad. Így létrejön a ch kapcsolat. Vagy ami még kézenfekvőbb és látványosabb, azok a Nara Klán árnyék technikái, bár ennél már nagyon eltávolodtunk a pecsétektől. Ott maga az árnyék a chakra, amivel "vizualizálják a technikát" és amivel elrejtik azt.
Mivel ugye a Chakra az enyém, így mivel az enyém, "kötődik" hozzám és a testemben lévő többi chakrához. Így ha egy chakratömeg a testemen kívül van, akkor a kapcsolat MINDIG akaratlanul is fennáll köztünk egészen addig, amíg Én alkotom meg a saját chakrámmal a pecsétet és amíg az én chakrámat tartalmazza a pecsét.
Másik példa a Kage Bunshin no Jutsu. Ott is egy ilyen chakrakapcsolat jön létre, viszont sokkal több chakrák között, így a kapcsolat is sokkal erősebb. A Sima Mizu Bunshin és a létrehozó között is van ilyen kapcsolat viszont ott a tapasztalatot a Mizu Bunshin nem szerzi meg, viszont tud önállóan gondolkodni, képes Suiton technikákat használni. Ám ennek hátránya, hogy a Mizu Bunshin nem képes eltávolodni messzire a létrehozójától, mivel akkor megszűnik. (A chakrakapcsolat eltűnik) A Yamanaka technikák is ilyenek, amikor Ino használja a Shintenshin no Jutsut, akkor a chakrájának egy jó nagy része az ellenfélbe kerül, míg a másik a testében marad. Így létrejön a ch kapcsolat. Vagy ami még kézenfekvőbb és látványosabb, azok a Nara Klán árnyék technikái, bár ennél már nagyon eltávolodtunk a pecsétektől. Ott maga az árnyék a chakra, amivel "vizualizálják a technikát" és amivel elrejtik azt.
De a lényeg, hogy az a chakrakapcsolat, amit a Hiraishinnél és a másik technikánál is beszélünk a létrehozott pecsétek és a használó között történik. Tehát ha a Yondaime egy kunain létrehoz egy pecsétet, akkor egy chakrakapcsolat jön létre a kunain lévő pecsét és a Yondaime között. Minél több a chakra a pecsétben annál erősebb ez a kapcsolat, annál biztonságosabb lesz majd a kapcsolatot "meglovagolva" mozogni. Ha viszont létrehoz még egy pecsétet, akkor már két helyre tud mozogni. Ha még egyet akkor három. Minden pecsétkapcsolatban áll a Yondaiméval vagyis a létrehozóval és minden pecsét kapcsolatban áll a többi pecséttel is. ÁM azok a chakrakapcsolatok már gyengébbek.
A chakrakapcsolat meg tud szűnni és el tud a felismerhetetlenségig "vékonyodni". Tehát pl nem tudsz 500 kilométerről felrobbantani egy robbanójegyzetet, valamint a Kage Bunshin megsemmisülését sem érzed meg 500 kilométerről. A Yondaiménál az volt a nagy dolog, hogy képes volt a falun belülre és kívülre is teleportálni, tehát több kilométerre lévő helyektől. Már alapjaiba véve a pecsét megalkotása is nagy dolog, aztán a technika végrehajtása még nagyobb, de hogy ilyen távolságokból tudja használni az már csoda.
Katana: Igen, lehet.
Adatlap
Üdvözlet!
Láttam hogy elkészült a Mokutonos leírás újítása. Nem igazán értem, hogy miért pont azzal kellett foglalkozni, elvégre nem nagyon használhatja senki... Viszont, anno még a javaslatokba, vagy valami hasonló helyre bedobtam a jég kg és a yukigakurei technikákat, felfrissítve, szétszedve stb. Azokból lesz valami? Anno meg lett beszélve, hogy a yukigakurei karik a havas technikákat tanulhatják és használhatják is. Csak ugye a jelenlegi lista eléggé elavult és zagyva. Nem csak nekem van yukigakurei karim, bár a többiek talán pont a KG-t használnák.
Előre is köszi a választ!
Láttam hogy elkészült a Mokutonos leírás újítása. Nem igazán értem, hogy miért pont azzal kellett foglalkozni, elvégre nem nagyon használhatja senki... Viszont, anno még a javaslatokba, vagy valami hasonló helyre bedobtam a jég kg és a yukigakurei technikákat, felfrissítve, szétszedve stb. Azokból lesz valami? Anno meg lett beszélve, hogy a yukigakurei karik a havas technikákat tanulhatják és használhatják is. Csak ugye a jelenlegi lista eléggé elavult és zagyva. Nem csak nekem van yukigakurei karim, bár a többiek talán pont a KG-t használnák.
Előre is köszi a választ!
Hiroto:
Természetesen lesz belőle valami és elég nagy segítségnek bizonyul a most folyó munkálatokban, ez úton is köszönöm az ezen dolgozók nevében! Ami pedig az indok, hogy pont a mokuton került elsőként kidolgozásra egyszerű. Egy ember munkája volt az egész, aki nem keveset áldozott az idejéből arra, hogy elkészítse a listát. Pont azért lett választva az NT által, mert nemigen van használva és így tökéletesen megfelelt a célra. És ezzel válaszolnék egyben a kérdésedre. Ez egy teszt volt, hogy mennyire válik be a kategorizálási forma és hogy mennyire átlátható. Jobb lett volna tán, ha nem jön be és egy teljesen más, gyakran használt topicot rondítunk el? Mindenesetre természetesen, ahogy a Játéktechnikai Hírek topicban is olvasható, a további típusok (KG-k Elemek stb...) hasonlóképpen meg lesznek csinálva. Minden anime és manga által megmutatott technikával együtt. Csupán idő kérdése, mivel jelenleg két ember tudta elvállalni, hogy hetente egy-egy egész estét is rászánva csinálja meg ezeket a listákat. (Ugyanis ennyibe telt csupán a kigyűjtés.) Utána kell a Játéktechnikusnak lektorálnia, ami elfoglaltságát tekintve megint egy időigényes feladat. Ez a lista két hetet állt mire ki tudtuk tenni. Sajnos egyenlőre úgy tűnik ez vár a továbbiakra is, de nyugalom, természetesen meg lesz csinálva a Hyoton és minden más is terveink szerint, csupán idő kérdése!
Remélem sikerült kielégítő választ és információt szolgáltatnom a jelenlegi tényállásról és remélem türelemmel tudja mindenki várni a maga érdekében álló dolgokat.
Természetesen lesz belőle valami és elég nagy segítségnek bizonyul a most folyó munkálatokban, ez úton is köszönöm az ezen dolgozók nevében! Ami pedig az indok, hogy pont a mokuton került elsőként kidolgozásra egyszerű. Egy ember munkája volt az egész, aki nem keveset áldozott az idejéből arra, hogy elkészítse a listát. Pont azért lett választva az NT által, mert nemigen van használva és így tökéletesen megfelelt a célra. És ezzel válaszolnék egyben a kérdésedre. Ez egy teszt volt, hogy mennyire válik be a kategorizálási forma és hogy mennyire átlátható. Jobb lett volna tán, ha nem jön be és egy teljesen más, gyakran használt topicot rondítunk el? Mindenesetre természetesen, ahogy a Játéktechnikai Hírek topicban is olvasható, a további típusok (KG-k Elemek stb...) hasonlóképpen meg lesznek csinálva. Minden anime és manga által megmutatott technikával együtt. Csupán idő kérdése, mivel jelenleg két ember tudta elvállalni, hogy hetente egy-egy egész estét is rászánva csinálja meg ezeket a listákat. (Ugyanis ennyibe telt csupán a kigyűjtés.) Utána kell a Játéktechnikusnak lektorálnia, ami elfoglaltságát tekintve megint egy időigényes feladat. Ez a lista két hetet állt mire ki tudtuk tenni. Sajnos egyenlőre úgy tűnik ez vár a továbbiakra is, de nyugalom, természetesen meg lesz csinálva a Hyoton és minden más is terveink szerint, csupán idő kérdése!
Remélem sikerült kielégítő választ és információt szolgáltatnom a jelenlegi tényállásról és remélem türelemmel tudja mindenki várni a maga érdekében álló dolgokat.
Rang: Hokake
Chakraszint: Halálütés
Sziasztok!
A kérdésem az idézésekkel kapcsolatos, szűkítve úgymond a „sötét” idézésekre (értsd: nem az állatfajok, hanem a különböző tárgyak, illetve misztikus élőlények [?]; így pl. a Démonkapuk, a Pokol Királya, Baku, Harag).
Az alapvető állatfajok a világ meghatározott pontjairól idézhetőek (mivel általában a rejtekükben tartózkodnak, vegyük ezt az idézés egyik pontjának), viszont a különös tárgyak, élőlények tekintetében ez nem ennyire egyértelmű.
Tudom, hogy a vezetőség hivatalos álláspontja eddig mindig az volt, hogy nem létezik misztikus dimenzió/szellemvilág a japán kultúra ellenére, csak a materiális sík létezik – ennek értelmében viszont honnan eredeztethetők ezek a különleges idézési formák?
további szép napot kívánok!
Shakanaka
A kérdésem az idézésekkel kapcsolatos, szűkítve úgymond a „sötét” idézésekre (értsd: nem az állatfajok, hanem a különböző tárgyak, illetve misztikus élőlények [?]; így pl. a Démonkapuk, a Pokol Királya, Baku, Harag).
Az alapvető állatfajok a világ meghatározott pontjairól idézhetőek (mivel általában a rejtekükben tartózkodnak, vegyük ezt az idézés egyik pontjának), viszont a különös tárgyak, élőlények tekintetében ez nem ennyire egyértelmű.
Tudom, hogy a vezetőség hivatalos álláspontja eddig mindig az volt, hogy nem létezik misztikus dimenzió/szellemvilág a japán kultúra ellenére, csak a materiális sík létezik – ennek értelmében viszont honnan eredeztethetők ezek a különleges idézési formák?
további szép napot kívánok!
Shakanaka
Hyuuga Shakaku- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 2575
Elosztható Taijutsu Pontok : 328
Állóképesség : 805 (S)
Gyorsaság : 840 (S)
Ügyesség/Reflex : 805 (S)
Pusztakezes Harc : 805 (S)
Adatlap
Szint: S+
Rang: ANBU Darinin
Chakraszint: 2786
Kérdésem lenne mégpedig:
Gondolom az NABUNak és az Oininoknak is van kiképzési módszere, mivel elit shinobik, akik a fejvadászatra szakosodnak. Az lenne a kérdésem, hogy ki lehetne-e dolgozni egy olyan stílust, ami nem saját stílus lenne, hanem egy olyan stílus, amit az oininoknak tanítanak és alapvetően az emberölésre lett kitalálva?
Emellett egy másik olyan kérdésem is lenne, hogy van-e valami becsületkódex vagy egyszerű kódex, amit az ANBU/Oinin különítmény tagjainak követnie kell?
Gondolom az NABUNak és az Oininoknak is van kiképzési módszere, mivel elit shinobik, akik a fejvadászatra szakosodnak. Az lenne a kérdésem, hogy ki lehetne-e dolgozni egy olyan stílust, ami nem saját stílus lenne, hanem egy olyan stílus, amit az oininoknak tanítanak és alapvetően az emberölésre lett kitalálva?
Emellett egy másik olyan kérdésem is lenne, hogy van-e valami becsületkódex vagy egyszerű kódex, amit az ANBU/Oinin különítmény tagjainak követnie kell?
Akira- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 2192
Elosztható Taijutsu Pontok : 60
Állóképesség : 800 (S)
Erő : 646 (A)
Gyorsaság : 800 (S)
Ügyesség/Reflex : 800 (S)
Pusztakezes Harc : 646 (A)
Adatlap
Rang: Jounin
Chakraszint: 0 (1055)
Szép estét mindenkinek!
Nem akarok senkit se megbántani, szeretem ezt a közösségét.
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy valaki November 3. beadott egy élményt azt már másnap ellenőrizték, de amit én raktam be élményt Október 18. azt még nem. Ugyan ez az előtörténetekkel…
Választ előre is köszönöm és sajnálom ha rosszat írtam de már muszáj volt megkérdeznem.
Nem akarok senkit se megbántani, szeretem ezt a közösségét.
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy valaki November 3. beadott egy élményt azt már másnap ellenőrizték, de amit én raktam be élményt Október 18. azt még nem. Ugyan ez az előtörténetekkel…
Választ előre is köszönöm és sajnálom ha rosszat írtam de már muszáj volt megkérdeznem.
Tsuuzoku Tomoe- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 596
Állóképesség : 250 (C)
Erő : 173 (C)
Gyorsaság : 250 (C)
Ügyesség/Reflex : 250 (C)
Pusztakezes Harc : 173 (C)
Adatlap
Szint: B
Chakraszint: 495
Tomoe én nyertem: Szeptemberben visszadobott, október elején javított (október 9) tanulásom azóta vár, mert egyik staff sem nézi meg, mert Jira már visszadobta.
Akira- Játékos
- Elosztott Taijutsu Pontok : 2192
Elosztható Taijutsu Pontok : 60
Állóképesség : 800 (S)
Erő : 646 (A)
Gyorsaság : 800 (S)
Ügyesség/Reflex : 800 (S)
Pusztakezes Harc : 646 (A)
Adatlap
Rang: Jounin
Chakraszint: 0 (1055)
30 / 40 oldal • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
30 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.